כתבות בנושא פרקטים ודקים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

ניקוי ותחזוקת פרקט- מה שחשוב לדעת באמת

איך מנקים פרקט? בכל זאת - הוא עשוי מעץ! במאמר זה נלמד את כל הדרכים והשיטות לניקוי ולתחזוקה שוטפת נכונה של רצפת פרקט.

בכתבה זו:
ניקוי קל ופשוט | פרקט ומים לא הולכים ביחד | תחזוקה שוטפת | שמירה על לחות קבועה | הגנה מפני שמש ישירה | שטיחונים | לא לגרור על הפרקט! | כלל אחרון - בלי פאניקה!

ניקוי קל ופשוט

פרקט בדרך כלל עשוי מעץ, ולכן אנשים נרתעים ונלחצים לעתים משום שהם לא בדיוק מבינים איך אפשר לנקות אותו. והרי, איש מאיתנו אינו אוהב לחיות בסביבה לא נקייה. אז - אם אתם נמנים על האנשים האלה, אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם. אין קל יותר מלשמור על ניקיון רצפת פרקט. והרי לפניכם כל הדרכים והשיטות הנכונות, שיעזרו לכם לחיות בסביבה נקייה ושמורה כל הזמן.

פרקט ומים לא הולכים ביחד

מכיוון שהפרקט עשוי מעץ, מאוד מאוד לא מומלץ לנקות אותו באמצעות ספונג'ה - העברת מטלית ספוגה במים על גבי משטח הפרקט. הדבר יגרום, ברוב המקרים, לנזקים בלתי הפיכים בפרקט, כגון פיצוצים, נפיחויות, ריקבון ועוד.

תחזוקה שוטפת

תחזוקה שוטפת של הפרקט תסייע רבות לשמירה על ניקיונו לאורך זמן. מה זה אומר? זה אומר לנגב ולטאטא. ישנו מגב מיוחד לניקוי פרקט - מגב בעל ראש כותנה ברוחב של 30 - 45 ס"מ, שעליו מרססים 12 - 24 שעות לפני הניקוי, חומר מיוחד לניקוי פרקטים. חשוב להשתמש רק בחומרים ייעודיים לניקוי פרקט, ולא בחומרים על בסיס אמוניה, חומרים על בסיס וקס, חומרים אקריליים, פוליש וכד'. אפשר להשתמש במטאטא ללא חשש, וגם בשואב אבק עם ראש מברשת רכה (ובשום אופן לא בשואב אבק חובט). במידה שנשפך נוזל על הפרקט, יש לנגבו מייד באמצעות מגבת נייר.

שמירה על לחות קבועה

פרקט, כמו רוב בני האדם, לא אוהב לחות. הוא עלול להגיב אליה בכל מיני טרנספורמציות שלא היינו רוצים להיתקל בהן (נפיחויות, סדקים ועוד). לכן, מומלץ מאוד לנסות כמה שיותר לשמור על לחות קבועה בחדר בו נמצא הפרקט, ברמה של 55%-45%.

הגנה מפני שמש ישירה

במידה שקרני השמש חודרות דרך החלון לחדר בו מותקן הפרקט, מומלץ מאוד לדאוג להצללה של החדר באמצעות וילון (גם תריס מונע חדירת שמש, אבל מחייב אתכם לשהות כל שעות היום בחדר אפל...). אפשרות נוספת היא לצפות את זכוכית החלון בציפוי המגן מפני קרינה אולטרה סגולית, וכך לא להסתמך על הזיכרון (סגרנו את הווילון או לא סגרנו?), שהולך ונחלש עם השנים.

שטיחונים

על מנת שמי שנכנס לחדר בו מותקן הפרקט לא ילכלך אותו בבוץ, לכלוך, אבנים או אבק, מומלץ בחום להציב שטיחון לניגוב רגליים בכניסה. מומלץ להשתמש בשטיחון שאינו בעל תחתית גומי או פלסטיק, למניעת שריטות, ומומלץ לשים רפידה בין הפרקט לשטיחון, ליתר ביטחון. יש לכבס את השטיחון לעתים תכופות.

לא לגרור על הפרקט!

אם אתם רוצים להזיז רהיטים, ובמיוחד כאלה בעלי רגליים ורגלי מתכת בפרט, הרימו אותם ואל תגררו. גרירה תשאיר אחריה, ברוב המקרים, שריטות שיכולות להיות עמוקות ולפגום בצורה משמעותית באסתטיקה של הפרקט ובעצם - של החדר כולו. ישנם בשוק כיסויים שונים לרגלי מתכת, שניתן להרכיב על הרגליים, וכך, גם אם נאלצים לגרור (אם מדובר בריהוט כבד במיוחד, למשל), הסיכוי שיוותרו שריטות על הפרקט יורד פלאים.

כלל אחרון - בלי פאניקה!

אם הפרקט עשוי עץ טבעי ונגרם לו נזק, אם כתוצאה מגרירת רהיטים, משמש או מלחות - אין צורך להיבהל. רוב הסיכויים שלא תצטרכו להתקין פרקט שלם חדש (או לחלופין, להניח שטיח במקום הנזק ולקוות שהוא לא יזוז לעולם). את רוב הפרקטים ניתן לתקן ולחדש, באמצעות חומרים מיוחדים ואנשי מקצוע מנוסים. אז כמובן שכדאי לעשות הכול כדי לא להזדקק לשירותיהם, אבל אם קרה - לא נורא. זה לא אסון יש פתרון.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist