כתבות בנושא מוזיקה לאירועים ותקליטנים DJ - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מר פסקול: המדריך לבחירת תקליטן

למוזיקה המנוגנת חלק דומיננטי באירוע, באווירה המדליקה, בהשתתפות הפעילה של האורחים בליל השמחה ובהנאה שהם שואבים מהחגיגות ולוקחים איתם הביתה, עד העונג הבא. לכן כל כך חשובה הבחירה בקברניט הצלילי שינווט את הערב בהרמוניה מושלמת, התקליטן

בכתבה זו:
שאלות מקדימות: סדר עדיפויות | תיאום ציפיות: קצב ותקציב | דייט ראשון: פעולות חיבור | דייט שני: סוגרים רצועות | סנכרון אחרון: כיוון כלים

אחד הדברים שלא הייתם מוכנים להשלים איתו, הוא שהימים השמחים והמשמעותיים בחייכם - מסיבת החתונה האחת ויחידה, חגיגת הבת המצווה שהילדה כל כך מצפה לה או הברית המבורכת של האפרוח-ג'וניור הקטן - ייזכרו כעוד אירוע משעמם וכבד, שאיש מהנוכחים בו לא התחבר אל היתר וכולם ביחד לא התחברו אל רחבת הריקודים. כדי להימנע מביקורות החברים כמי שהטריח אותם כל הדרך צפונה עם צ'ק שמן ומוטיבציה גבוהה רק בשביל לגלות שהמוזיקה הארכאית או הקקופוניה מחרישת האוזניים שנוגנו לאורך האירוע גרמו להם להתחרט על הרגע שבו נענו להזמנתכם, רצוי שתשקיעו מבעוד מועד בהכנת הדבק החברתי והתרבותי המלכד, שמשליך על האווירה כולה: המוזיקה. ופירושה של השקעה הוא בראש ובראשונה הצטיידות בתקליטן הנכון, עבורכם ועבור אורחיכם.

שאלות מקדימות: סדר עדיפויות

לאדריכל פסקול האירוע שלכם יכולות להיות מיומנויות שונות, העדפות מוזיקליות שונות ועזרים טקטיים משוכללים יותר ופחות. לפני שבוחרים בתקליטן הרצוי עבורכם, כדאי ראשית לברר ביניכם לבין עצמכם כמה סוגיות בסיסיות: האם חשוב לכם במיוחד שהוא ילהיב את הקהל במיקרופון בין שיר לשיר, או שדווקא ישמור על זכות השתיקה? האם לכישוריו המעולים בעריכת מיקס-סאונד יש ערך מוסף עבורכם, או שמא תעריכו יותר את היותו מאובזר במסכים ומקרנים, המאפשרים צפייה בקליפים במקביל לפיזוזים לצלילי המוזיקה? האם אתם מייחסים משמעות גבוהה לכך שהוא חובב מוזיקה ים-תיכונית, בעוד אתם נעולים על רוק כבד מהסבנטיז, או שתוכלו לגשר על הפערים? ואולי הפרמטר העיקרי מבחינתכם הוא שהתקליטן שלכם פשוט יהיה איש נחמד, מנוסה, זמין וזול?

תיאום ציפיות: קצב ותקציב

לאחר שתשיבו על השאלות המקדימות ותבהירו לעצמכם מה חשוב לכם יותר ומה קצת פחות, תהיו בשלים להתחיל בתהליך בחירת התקליטן. השלב הראשון הוא כניסה למערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה של תקליטנים וקבלת המלצות מאנשים שאתם בוטחים בשיקוליהם ומזדהים עם טעמם.(לרוב אולמות אירועים מציעים שירותים של מוסיקה בנוסף למקום ) על אותם מומלצים תלמדו טוב יותר אם ממילא תנכחו באירוע בו הם מתקלטים, ותתרשמו מכישוריהם. אמנם לא כדאי להרחיק במיוחד לאירוע לאחר שכבר תיאמתם עם תקליטן, מחשש פן ינסה להרשים אתכם כמתעניינים על חשבון בעלי האירוע שלהם הוא מעניק כעת את שירותיו, ומאחר שלא תמיד אפשר להקיש מאירוע לאירוע, אבל אם טרם התיאום נקלעתם לחתונה מהממת עם תקליטן מחשמל-אווירה, אל תהססו לבקש ממנו כרטיס ביקור.

השלב הבא הוא התיאום הטלפוני לקראת הפגישה הראשונה. בשיחה זו תאמו ציפיות ביניכם לבינו. בדקו האם המחיר שהוא מציע מתאים לכם, ומה הוא כולל בדיוק, האם התקליטן פנוי בתאריך ובשעות בהם מתקיים האירוע (ודאו שיוכל להגיע לפריסת ציוד וניסוי כלים מוקדם יותר ויוכל להתקפל אחרי שיעזוב אחרון האורחים), האם הוא מגובה בעוזר עם מערכת, בפלטת גיבוי, שני קומפקט-דיסקים ומיקסר ומחליף במקרה שחלילה משהו ישתבש, ומי אחראי על תיקון מערכת הסאונד במקרה שחלילה תתקלקל. בנוסף, בררו אם הוא מכיר את זירת השמחה שלכם, אם תיקלט בה בעבר, אם הוא מתחבר למקום (למשל, במקרה שתערכו את האירוע בחוף ים) ואם הוא יודע כיצד לעבוד עם מערכות ההגברה והתאורה המותקנות בו.

דייט ראשון: פעולות חיבור

בפגישה הראשונה שלכם תוכלו לחוש את רמת החיבור ביניכם ולהשיב לעצמכם על שאלת הכימיה. חשוב שתרגישו שהתקליטן שתבחרו משדר אתכם על אותו הגל, קולט את רצונותיכם, נטיותיכם, העדפותיכם וטעמכם, מבין מה מתאים לכם ולאווירה ולא כופה עליכם את דעותיו ורצונותיו. כדי להיות בטוחים בכל אלה, בקשו ממנו דוגמאות ספציפיות של מוזיקה ואל תתנו לו להסתפק בתיאורים כלליים. רצוי שתרגישו איתו נוח ונעים, שתיווכחו שהוא אמין, משקיע בכם ובעבודתו, ושאפשר לסמוך עליו.

חשוב שהתקליטן שתבחרו יהיה מקצועי ומנוסה, כזה שעבד עם סוגי קהל שונים, ובעיקר ורסטילי, שאינו ממחזר את תוכניתו המוזיקלית אלא מתאים את עצמו ואת הפסקול לאירוע הספציפי ולאופיו.

במהלך הפגישה בקשו ממנו חומרי וידיאו רלוונטיים (רצוי חומרי גלם מצולמים ולא גרסה ערוכה), שמצפייה בהם תוכלו להתרשם האם הוא חש את דופק הקהל ברגע נתון, האם הוא זורם עם האירוע, האם הוא שומר על רצף מעברים חלק בין קטעי המוזיקה והאם הוא מייצר אנרגיות חיוביות על הרחבה.

דייט שני: סוגרים רצועות

אם יצאתם עמוסי רשמים טובים מהפגישה הראשונה, כנראה שאתם בנויים לקשר רציני. בפגישה השנייה, שנהוג לערוך כמה שבועות לפני החגיגה, תרכיבו עם התקליטן את קווי המתאר של פסקול האירוע. עדכנו אותו באזורי ההתרחשות של השמחות, בסדר האירועים הצפוי ובגיל המוזמנים, תארו בפניו את כניסתכם לחופה, את תערוכת הבר מצווה שהכינו חברי הכיתה של הילד, את ברכת הסב לרך הנולד או את ההפתעה האמנותית שתשתלב במהלך מסיבת היובל. הזכירו לו את הסגנונות המועדפים עליכם, הנחו אותו לגבי השמעת שיר השיא הבלעדי שלכם, וידעו אותו אם יש שיר או סגנון מוזיקלי שממש לא תרצו להזמין למסיבה.
חשוב שתספקו לתקליטן את הנתונים, ושתהיו שותפים במלאכת הרכבת הפסקול; תוכלו גם לבקש ממנו לשבץ בין חלקי הערב שירים האהובים עליכם במיוחד, אבל זכרו שאם בחרתם נכון - יש לכם על מי לסמוך בכל הקשור בהובלת האווירה בכל שלב ושלב באירוע. על התקליטן שלכם לדעת ללהטט בין מוזיקת רקע נעימה שמכניסה לאווירה ובה בעת מאפשרת שיחה בשולחנות וביניהם, לבין מוזיקת ריקודים מדליקה, שתזניק לרחבה את הסבתא של הכלה, שגדלה על איב מונטאן, ביחד עם האחיין של החתן, שהסלולרי שלו מפוצץ בליידי גאגא. התקליטן פחות יתעניין בערימות הדיסקים של בוב מארלי שגודשות את מדפיכם ובמספר ההופעות של יהודה פוליקר שלא החמצתם, ויותר יבקש להרחיב את הרפרטואר האפשרי מבחינתכם, שאיתו יוכל לעבוד בדרך לייצור סוגים שונים של אווירה - סולידית והרמונית (בקבלת הפנים בכניסה), מחממת (במינגלינג ליד המזנון), קיטשית ודרמטית במפגיע (ברגעי השיא), מזרימת אדרנלין לדם (ברגע האמת שמקפיץ את המפזזים לרחבת הריקודים), מלודית, שלווה וקליטה (עם הפיזור הביתה, באקורד הסיום שיתנגן באוזן עד העונג הבא).

התקליטן שלכם צריך לדעת לא רק לשזור סטים ולהתאים את מרכיבי הפסקול זה לזה, אלא גם להתאים את סך המרכיבים ליתר השחקנים באירוע - האתר, סגנון העיצוב, אופי האירוע ומוזמניו. לא בטוח, למשל, שמוזיקת עולם תתאים למסיבת יומולדת מעונבת למנכ"ל בכיר, הנערכת באולם קלאסי עם עיצוב נובורישי, ממש כמו שלה-טרוויאטה בביצוע האופרה הישראלית תתקשה להיכלל בין אורחיה של חתונה הנערכת בחורשת אקליפטוס פראית. לעומת זאת, שילוב סגנונות שקול, חכם ורגיש, המותאם לכל מרכיבי עוגת הכלה וקולע לטעם הטועמים ממנה, יוכל לייצר יצירה הרמונית ייחודית.

אם חשוב לכם ללכת על סגנון מובהק כמו מוזיקה חסידית או קלאסית - כדאי שתפנו לתקליטן המתמחה בז'אנר הספציפי. בכל מקרה, אם אתם לא בטוחים שטעמכם יקלע לקהל ולאופי האירוע - התייעצו עם התקליטן, ולפי עצותיו תוכלו להחליט האם הוא האיש שכדאי להפקיד בידיו את נעימת יומכם הגדול.

סנכרון אחרון: כיוון כלים

אם בדרך לסגירת החוזה נדלקתם על גיוונים מוזיקליים לשילוב באירוע, כמו להקה, הרכב אינסטרומנטלי או מעגל מתופפים, שירה בציבור, קריוקי, שידור שיר מקורי שתקליטו בעצמכם או קליפ על מסך המסונכרן עם המוזיקה (D.V.J) - תצטרכו לעדכן את התקליטן הנבחר בכל הפרטים. בשלב סגירת העסקה, ודאו שהוא יודע להיכן להגיע ומתי, ושברורות לו מגבלות עוצמת המוזיקה במקום, אם יש כאלה (בשל קרבה לאזור מגורים ולמען אוזני האורחים). אם הוא עובד בחברה, ודאו שהוא זה שיגיע לתקלט בזירת האירוע ולא מחליף מזדמן ששובץ למשמרת בלוח סידור העבודה.

רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור מוסיקה לאירועים ותקליטנים.


>>בואו להתעדכן במחירון מוזיקה לאירועים ותקליטנית DJ.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist