כתבות בנושא מכשירי שמיעה ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לא צריך לצעוק: המדריך לבחירת מכשיר שמיעה

בשוק יש מבחר רב של מכשירי שמיעה חדישים יותר ופחות; הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא התאמה אישית. רגע לפני רכישת מכשיר השמיעה, כל מה שצריך לדעת על קבלת החלטה צרכנית כה חשובה

בכתבה זו:
התאמה אישית לאוזן שלכם | בחירה במכשיר דיגיטלי או אנלוגי | גודל המכשיר ומיקומו | מחיר | הצורך בשני מכשירים | המלצה של רופא אא"ג

שליש מבני האדם מעל גיל 60 סובלים מבעיית שמיעה, אבל ליקויי שמיעה קיימים לא רק בקרב בני קשישים אלא גם בקרב אנשים צעירים. רבים מהם, צעירים ומבוגרים כאחד, מסרבים להודות שהם מתקשים לשמוע ואינם מטפלים בבעיה, למרות שהיא מכבידה מאוד על חייהם. לצד זאת, הסטיגמה שדבקה באנשים שמשתמשים במכשירי שמיעה כבר אינה חזקה כבעבר, והחשש משימוש בעזרי שמיעה הולך ונעלם.

מדי שנה מגיעים לשוק דגמים רבים של מכשירי שמיעה חדשים, והיצרניות מתחרות ביניהן על הוספת טכנולוגיות שונות ומשונות - תקשורת בין מכשירים, בינה מלאכותית ומנגנונים להפחתת רעש. כיצד, אם כן, לבחור את המכשיר המתאים?

התאמה אישית לאוזן שלכם

הדבר הראשון והחשוב ביותר שיש לזכור הוא שאין דין אוזן אחד כאחרת, ולכל אדם יש מערכת שמיעה בעלת מאפיינים ייחודיים משלה. לכן, אין דבר כזה "מכשיר השמיעה הטוב ביותר". למכשירים שונים יש צלילים שונים, וצליל שיישמע נפלא לאוזן אחת, יישמע צורמני לאוזן אחרת. הדבר החשוב ביותר הוא התאמה אישית של המכשיר המיועד לכם. בכל מכון אודיולוגי ניתן לבדוק במקביל מספר מכשירים ולבדוק בפועל מהו המכשיר שהצליל שלו הוא הנעים ביותר.

בחירת מכשיר שמיעה. צילום: shutterstock

בחירה במכשיר דיגיטלי או אנלוגי

ישנם שני סוגי מכשירי שמיעה: אנלוגי ודיגיטלי. המכשירים האנלוגיים מגבירים את כל הצלילים המגיעים לאוזן ללא כל הבחנה - בדומה לאופן הפעולה של מיקרופון ורמקול. זו הטכנולוגיה הוותיקה והזולה ביותר, אולם היא איננה מתאימה לאופן שבו מערכת השמיעה שלנו פועלת. מכשירי השמיעה הדיגיטליים לא רק מגבירים את הצלילים, אלא גם מעבדים אותם. מכשירים אלו מצוידים במחשב שמגביר את קולות הדיבור ומחליש קולות רקע - בדומה לאופן הפעולה של השמיעה האנושית. מחקרים הראו שקל יותר להסתגל למכשירי שמיעה דיגיטליים. מנגד, מחירם גבוה יותר משל המכשירים האנלוגיים.

גודל המכשיר ומיקומו

הבדל נוסף שקיים בין המכשירים השונים הוא מיקומם, כאשר גודל המכשיר משתנה בהתאם למיקומו:

מכשירי  BTE הנתלים בתוך אפרכסת האוזן.

מכשירי ITE - הממלאים את כל האפרכסת.

מכשירי ITC - נמצאים בתוך האוזן ובולטים ממנה מעט.

מכשירי CIC - שוכנים בתוך תעלת האוזן ובדרך כלל קשה להבחין בהם.

מכשירי mini BTE - מכשירים זעירים הממוקמים מאחורי האוזן, וצינורית דקה מעבירה את הצלילים לתוך תעלת האוזן.

כל אחד מהדגמים יכול להיות דיגיטלי או אנלוגי בהתאם להעדפות שלכם. עם זאת, ככל שהמכשיר מתוחכם יותר - הוא בדרך כלל יהיה גם גדול יותר, זאת מכיוון שהטכנולוגיה זקוקה למקום. מכאן שאם אתם מעוניינים במכשיר מתוחכם עם תכניות הפעלה מרובות, שליטה בעוצמת הצליל ומנגנון למניעת צפצופים, תצטרכו להתפשר על גודל המכשיר. אם אתם בכל זאת מעדיפים מכשיר זעיר אך טכנולוגי, מומלץ לבחור ב-CIC, אותו ניתן לתפעל עם שלט רחוק המאפשר לבחור בין פונקציות שונות בלי להגדיל את המכשיר עצמו.

לגודל המכשיר יש לא רק משמעות אסתטית. לאנשים שנוטים לסבול מדלקות אוזניים כדאי לבחור במכשיר גדול שבדרך כלל יש לו פתח אוורור גדול יותר. כמו כן, למכשירים גדולים יש עוצמה גדולה יותר. לכן, אלה מכם שסובלים מליקוי שמיעה קל או בינוני יכולים להסתפק באחד המכשירים הזעירים, ואילו בעלי ליקוי עמוק יזדקקו למכשיר גדול יותר. נסייג ונאמר, שבשוק קיימים מספר מכשירים קטנים בעלי עוצמת שמע גדולה.

מחיר

יש פער מחירים גדול לא רק בין המכשירים הדיגיטליים לאנלוגיים, אלא גם בין מכשירים דיגיטליים שונים, וחשוב להתאים את המכשיר לא רק לצרכי לקוי השמיעה, אלא גם ליכולותיו הכספיות. חשוב לברר לאיזה סיוע כספי החולה זכאי. בעלי הביטוחים המשלימים זכאים להשתתפות בעלויות, ומעבר לכך, ישנם כאלו שזכאים לסיוע נוסף ואפילו למימון מלא. בין אלו נמצאים נכי משרד הביטחון ונפגעי פעולות איבה, מי שנפגעו בתאונות עבודה ונפגעי הנאצים.

המכשירים היקרים יותר מתהדרים בשלל תכונות שונות - מהתאמה מדויקת של ההגברה לאדם, דרך הנמכת רעשי הרקע ועד האפשרות לתכנת את המכשיר מראש למצבים שונים. כמו כן, ישנם מכשירים שפותחו במיוחד עבור מי ששמיעתם ניזוקה בגלל סביבת העבודה שלהם.

בכמה מסתכמת עלותו של מכשיר שמיעה? בדקו במחירון מכשירי השמיעה של דפי זהב

הצורך בשני מכשירים

ישנם לקויי שמיעה בשתי האוזניים שיסתפקו במכשיר שמיעה אחד. זוהי ללא ספק גישה מוטעית. שמיעה טובה היא שמיעה סימטרית, בדיוק כפי שראיה טובה היא ראיה סימטרית. אף אחד לא יעלה בדעתו להרכיב משקפיים בעלי עדשה אחת, וכך גם יש להתייחס למכשירי שמיעה. בחלק מהמכשירים המתקדמים משולבת טכנולוגיה המקשרת בין שני המכשירים ומבטיחה שהשמיעה תהיה מאוזנת. אם אתם חוששים להרכיב שני מכשירים, קחו אותם לתקופת ניסיון, ותוכלו להיווכח בעצמכם בתועלת הגדולה שיש להרכבת שני מכשירים על פני שימוש במכשיר אחד בלבד.

המלצה של רופא אא"ג

לפני שאתם יוצאים לסבב בדיקות וניסוי של מכשירי שמיעה, עליכם ללכת להיבדק אצל רופא אף, אוזן וגרון כדי שיאבחן מהי הסיבה לליקוי השמיעה שלכם, האם או קבוע או זמני, והאם אתם סובלים ממחלה הפוגעת בשמיעתכם. גם לאחר רכישת המכשיר, לכו להיבדק אצל הרופא לפחות אחת לשישה חודשים. מרכיבי מכשירי שמיעה נוטים לסבול מהצטברות מואצת של שעוה באוזן, ויש לנקות אותה כדי למנוע סתימה של האוזן ושל המכשיר.

זכרו כי הסתגלות למכשיר שמיעה עלולה לקחת זמן. האוזן צריכה להתרגל לעצם הזר השוכן בתוכה בדרך קבע, וחשוב מכך - עליכם להתרגל לשמוע שוב. תהליך אובדן השמיעה הוא תהליך ממושך שבמהלכו האדם מתרגל לחיות במעין בועה המבודדת אותו מרעשי הסביבה. זה עשוי להיות מבהיל לשמוע שוב את העולם בעוצמה מלאה.ככל שהמכשיר שתבחרו יהיה איכותי יותר וככל שההתאמה תהיה יעילה יותר, כך משך תקופת ההסתגלות יהיה קצר יותר. כמו כן, יש חשיבות רבה למוטיבציה - שלכם ושל הסובבים אתכם ולתמיכה מהמשפחה ומהחברים הקרובים.

הכותבת היא ד"ר טלי מרק, מומחית לרפואת אף אוזן וגרון, ומנהלת רפואית של "אופקים" - המרכז לאיכות השמיעה.

זקוקים למכשיר שמיעה? אתרו יצרניות וחברות באזורכם באינדקס דפי זהב

אנשים שחיפשו מכשירי שמיעה ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist