כתבות בנושא פסיכיאטרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

טיפול פסיכיאטרי: כל מה שצריך לדעת

מה ההבדל מטיפול פסיכולוגי? איך בוחרים פסיכיאטר ומהם שלבי הטיפול? ריכזנו עבורכם במאמר אחד את כל התשובות לשאלות בנוגע לטיפול פסיכיאטרי

בכתבה זו:
מיהו פסיכיאטר? | מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכיאטר? | כיצד נראה טיפול פסיכיאטרי? | איך בוחרים פסיכיאטר?

אין מי שלא חווה פחדים וחרדות, שינויים במצב הרוח או קשיי שינה בשלב זה או אחר של החיים, אך יש מי שמרגישים כי איכות החיים שלהם נפגמת באופן משמעותי ושזהו אינו שלב חולף ויש להקדיש לטיפול בו תשומת לב מיוחדת.

אם אתם מרגישים שאתם חווים את הקשיים האלה בעוצמה רבה, או מתמודדים עם הפרעות אכילה, מתחים מתמשכים, טראומות, התמכרויות או הפרעות בהתנהגות של הילדים שלכם – אתם עשויים לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר, בין אם ביוזמתכם ובין אם בהמלצת רופא המשפחה שלכם.

 

מיהו פסיכיאטר?

פסיכיאטר הוא רופא מומחה, אשר למד שבע שנים בפקולטה לרפואה ולאחר מכן התמחה כחמש שנים בתחום בריאות הנפש. ההתמחות בפסיכיאטריה נחלקת לשניים: התמחות בילדים ונוער) עד גיל 18) והתמחות במבוגרים, כשיש פסיכיאטרים שמתמחים בשני התחומים.

 

טיפול פסיכיאטרי. צילום: shutterstock

 

מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכיאטר?

פסיכיאטר יכול להעניק טיפולים נפשיים, בדומה לפסיכולוג, אך קיימים הבדלים מהותיים בין שני המקצועות. ראשית, הפסיכיאטר הוא גם רופא ולכן הוא רשאי לתת טיפול תרופתי. שנית, מאחר שהפסיכיאטר מכיר מגוון רחב של טיפולים, ביכולתו להציע את הטיפול המתאים ביותר למצוקת המטופל. לפיכך, טעות לחשוב כי פסיכיאטר רושם תרופות ופסיכולוג מקשיב, או שפסיכיאטר מטפל בהפרעות נפשיות בזמן שפסיכולוג מתעסק בבעיות היומיום.

 

כיצד נראה טיפול פסיכיאטרי?

הטיפול הפסיכיאטרי נחלק לשני שלבים עיקריים: אבחון וטיפול. הפגישות הראשונות עם הפסיכיאטר מוקדשות לאבחון הבעיה ממנה אתם סובלים. לאחר מספר פגישות, הפסיכיאטר יסביר לכם את תוצאות האבחון, כך שתבינו את הקושי איתו אתם מתמודדים. לאחר מכן, על פי תוצאות האבחון, יציע הפסיכיאטר את שיטת הטיפול המתאימה ביותר בעיניו לבעיותיכם, תוך כדי התחשבות גם ברצונות שלכם.

 

אילו שיטות טיפול קיימות?

כאמור, לאחר האבחון, הפסיכיאטר יוכל להמליץ לכם על השיטה המתאימה ביותר בעיניו. ביחד תוכלו לבחור בין טיפול פסיכולוגי בלבד, שיחות הכוללות טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (המתאים בעיקר לסובלים מהפרעה טורדנית כפייתית), טיפול באמנות, במשחק ועוד.

במקרים ספציפיים יותר הוא עשוי להציע לכם טיפול זוגי ומשפחתי, הדרכת הורים, טיפול בהתמכרויות ועוד.

 

איך בוחרים פסיכיאטר?

בסופו של דבר תצטרכו לשקלל כמה נתונים כדי להחליט מי איש המקצוע המתאים ביותר לטפל בכם. אלו העיקריים שבהם:

ניסיון ותחומי הכשרה - בדקו ברשת, קראו המלצות ובברו את ההתמחויות בהן מתמחים הפסיכיאטרים. כך תוכלו להתאים לעצמכם את המטפל המתאים לכם ביותר.

מחיר – מומלץ לבדוק האם יש השתתפות של הביטוח המשלים, מהי מדיניות ביטול הפגישות ומה אורך הטיפול הצפוי - כדי שתוכלו להיערך מבחינה כלכלית.

מיקום ושעות עבודה - האם נוח להגיע אל הקליניקה או אל המשרד בו עובד הפסיכיאטר? האם שעות העבודה נוחות לכם?

כימיה בינאישית - את זה תוכלו להעריך רק לאחר פגישה ראשונה ביניכם, ואפילו בתום כמה פגישות. חשוב מאוד שתרגישו בנוח עם הדמות המטפלת, שיש ביניכם חיבור ושנעים לכם במחיצתו במהלך הטיפול. כימיה בין מטפל למטופל היא קריטית ובמיוחד בתחום בריאות הנפש.



ד"ר אילן טל, פסיכיאטר מומחה ומנהל הקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist