כתבות בנושא מסעדות תימניות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מרבד הקסמים: 5 מסעדות תימניות מומלצות

נכון שמסעדות תימניות הן כבר לא הלהיט שהיו בסוף שנות ה-80', אבל גם היום האוכל לא פחות טוב וכמובן שלא פחות משמין

בכתבה זו:
האחים עוזרי "הבית" | אצל יוחנן | המרקים של חנה | אצל צארום | התימני

סוף שנות ה-80 ותחילת ה-90 היו תור הזהב של המסעדות התימניות. בראש הטבלה עמדה רשת 'נרגילה' עם יותר מ-20 סניפים, תפריטים פרובוקטיביים בקנה מידה של אז ולפחות מנה מיתולוגית אחת: חצי זיוה. קרנו של המטבח התימני המודרני, שהתבסס על נהרות של שומן טראנס, דעכה במקביל לעלייה במודעות לערכים תזונתיים כפונקציה של בריאות. המסעדות שעוסקות בתחום כיום מגישות בעיקר אוכל ביתי - מרקים, תבשילים וחומוס. כשמתעורר פעם ביובל חשק לג'חנון, אפשר פשוט לקנות מוכן או לרכוש קפוא במרכול ולהכין לבד. ובכל זאת, הנה חמישה מקומות בהם עדיין אפשר למצוא אוכל תימני עתיר נחמה וקלוריות.

האחים עוזרי "הבית"

מסעדה קטנה - בלי שלט אפילו - ברחוב המרכזי של כרם התימנים מצליחה למשוך לקוחות גם בלי "עיצוב" ו"אווירה". התפריט כולל את המיטב שלמטבח התימני יש להציע, בראש ובראשונה מרקים מכל חלק אפשרי כמעט: מרק זנב, ראש, ריאות, קורקבנים, רגל ועטינים (ביז), וגם מרק עוף להרפתקנים פחות ומרק שעועית לצמחונים.
חומוס נחשב למנת הדגל של המסעדה והוא מוגש בשלוש צורות: מסבחה על בסיס גרגירים תפוחים ורכים; קומפלט - חומוס, פול וביצה; ובאלאדי - משולשת הכוללת חומוס, פול וגרגרים. לכל מנה נלווים תיבול נדיב בכמון ובפטרוזיליה ושלוש אופציות לניגוב: פיתות טריות וחמימות, לחוח וסלוף, שניהם אורגינליים מתוצרת בית. חילבה וסחוג גם כן מתוצרת בית מוגשים לצד החומוס, למי שרוצה להעניק למנה שלו אופי תימני אסלי. אגף המנות העיקריות מאויש בעיקר על ידי שיפודים בצלחת או בפיתה בתוספת אורז עם שעועית. שאר הגורמים האחראיים להצלחת המקום הם עיצוב פשוט, שירות יעיל וענייני ומחירים נוחים.

אצל יוחנן

אזור נס ציונה ורחובות הוא מעוז תימני ידוע ולכן לא מפתיע למצוא דווקא כאן, בקרבת פארק המדע, מסעדה תימנית ותיקה וטובה. ריח של בישול על פתיליות מקדם את פני הסועדים, והצצה בסירים מגלה את מה שידוע כבר מזמן - אין מסעדה תימנית המכבדת את עצמה בלי מרק רגל ומרק בשר. 
המרקים סמיכים, טובים ועשירים ומוגשים בצלחת גדולה כמנה עיקרית מפנקת ומשביעה. אך אנו מקדימים את המאוחר ולפני שהמרק מגיע כדאי לנשנש פלאפל חם וטרי, לבצוע חתיכת לחוח ולנגב חומוס עם חילבה וסחוג מתוצרת בית, ולבדוק מה עוד יש בתפריט היום. במיה בעונתה היא תענוג שחבל לפספס, וגם השקשוקה טובה. לחובבי הארדקור מומלץ להתעניין אם יש שאוויה בשר, סוג של גולאש תימני בבישול ארוך מתובל בהרבה חווייאג' וכוסברה. מקום נקי, פשוט ולא מתחכם שמביא את המטבח התימני במיטבו.  

המרקים של חנה

מרקייה קטנה וביתית בשכונת התקווה, שכמעט הולכת לאיבוד בין שלל מסעדות השיפודים. המקום מושך בעיקר קהל מהסביבה שמכיר את המטבח התימני ואת הבישולים של חנה, אך יש לקוחות שמגיעים מרחוק במיוחד עבורם. המרקים מתבשלים על פתיליות למשך שעות רבות ואף לילה שלם, פעולה שמרככת את הבשר ויוצרת עושר טעמים וגם תחושה וריח של בית. המנות הפופולאריות ביותר הן מרק בשר ומרק רגל, המוגשים עם לחוח או סלוף וחילבה, ארוחת צהריים שלמה בצלחת כולל חלבון ופחמימות. הטעמים עשירים, האווירה שכונתית וידידותית גם למשתמשים מבחוץ והמחירים מצחיקים. אחד המקומות הטובים בארץ לחובבי הז'אנר.  

אצל צארום

שם נרדף למסעדה תימנית אותנטית בכרם התימנים האותנטי, ששרדה בכבוד את גל המסעדות הניאו-תימניות של שנות ה-80. המקום נפתח בשנת 1936 על ידי שמואל צארום כמסעדה הראשונה בשכונה, שהציעה לתושבים בנוסף למנות מסורתיות גם חפלות וזמרים מזרחיים בלייב. כיום הבנים מנהלים את המקום ולא הרבה השתנה במהלך השנים. התפריט מזרחי בעיקרו, עם כמה אקזמפלרים תימניים: ג'חנון או מלוואח עם רסק עגבניות וביצה, מרק רגל ושאוויה עגל, בצל ירוק ונענע שמתבשלת לילה שלם על פתילייה. תפריט שקשוקות בין לאומי מציע שקשוקה יוונית, ירדנית, מקסיקנית, צרפתית ועוד, וכמובן שקשוקה תימנית עם חווייאג'. בימי שישי מתקיים במקום שוק אוכל שבו ניתן לקנות תבשילים במשקל. כשר.

התימני

ספק מסעדת פועלים-ספק מסעדה תימנית קטנה ברחוב יהודה הלוי, שמתפקדת בעיקר כחומוסייה לטובת עובדי משרדים בסביבה. החומוס הוא אכן מנת דגל ומוגש עם תבשיל פול חם וביצה פרוסה, קומפלט תימני כהלכתו. יחד עם המנה אפשר לקבל פיתות או סלוף, סחוג אדום וירוק, טחינה וסלט טורקי. בכל יום מכינים בעל המקום ורעייתו ארבעה או חמישה סוגי מרקים ותבשילים לפי מתכונים מבית אמא על בסיס בשר עם תיבול בחילבה, חווייאג' ותבלינים נוספים שמאפיינים את המטבח התימני לצד מנות אמצע הדרך - במיה ואורז, קציצות, עוף ושניצל. ללא כל קשר למוצא, המנות טובות ומתומחרות בצורה שאינה מכבידה על הכיס. פיתרון מצוין כשמתחשק משהו תימני ואין זמן לנסוע לשכונת התקווה או לכרם.


רשימה ממוקדת של מסעדות תימניות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist