כתבות בנושא חיתוך פח, כיפוף פח, ניקוב פח - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

גבירותי ורבותי, מהפח: המדריך לכיפוף הפח

החיים שלנו מלאים בצורות שונות של פחים שהם ממש לא פחי אשפה - מבני תעשייה, גגונים וכמובן מכוניות. את כולם כופפו מכופפי פחים מוכשרים במיוחד. תנו להם כבוד

בכתבה זו:
מתחילים עם 6 מילימטר: מודדים לפני שמכופפים | מזמן לא מיושן - שיטות עבודה מודרניות | ערגול הפח

פח הוא אחד מחומרי הגלם השכיחים ביותר בחיים המודרניים. הוא בולט במיוחד בענף הבנייה ואפשר למצוא אותו במבני תעשייה קלים, מחסנים, מוסכים, גגות ועוד. לפח יש תכונות מצוינות שהופכות אותו לכה פופולארי: כושר בידוד טוב נגד מים, הוא קל ונוח לעיבוד, הוא אסתטי, והוא גם הרבה יותר זול ממתכות אחרות.

 

כל המתכות בעולם, פרט אולי לכספית, הן גופים מוצקים עם חוזק מכני וברק. יש מתכות הנחשבות נדירות יותר ולפיכך גם יקרות, כמו זהב, פלטינה וכסף. מנגד, יש מתכות נפוצות וזולות יותר, כמו ברזל ואלומיניום. אבל המתכות לא נמצאות סתם כך בטבע, הן מתחילות בצורת מינרלים וכדי להפוך אותם לחומרים המוכרים לנו, נדרשת לא מעט עבודות עיבוד. זה מקבל אפילו יתר תוקף כשמדובר בפחים ובאמנות הכיפוף והערגול שלהם

מתחילים עם 6 מילימטר: מודדים לפני שמכופפים

כדי לעבוד עם פחים, צריך בדרך כלל לדעת לכופף אותם ולא מדובר פה בכיפוף בננות. תקרות מעוצבות, תעלות, משקופים, גגונים גליים - הכל צריך לעבור כיפוף. גם אמנים  שמפסלים באמצעות פח צריכים ללמוד את המלאכה הזו. מצד שני, יש גם מוצרי פח שלא דורשים מלאכת כיפוף, כמו קירות מוסכים או קירות מחסנים, שהם פשוט משטחים אופקיים. 

 

חוץ מכיפוף, יש עוד לא מעט עבודות פח, בהן חיתוך בלייזר, ניקוב, ערגול ועוד. כל תהליך מתחיל קודם כל במשטח פח ישר שעוביו בערך 6 מילימטר. כדי לכופף את הפח, צריך פעולת כיפוף נגדית וכך נוצרים אפקטים גליים ונוצרות שאר צורות הכיפוף.
כל פעולת כיפוף גורמת להקטנת אורך שטח הפנים, ודאי כשמדובר בכיפוף גלי. זה אומר שלפני שמתחילים לעבוד, צריך לקחת בחשבון שהשטח אכן יקטן במספר סנטימטרים וכדאי להשתמש במשטח גולמי ארוך יותר. התהליך הזה קורה בדרך כלל כשמשתמשים בפח גולמי עבור בניית גגות, גגונים או קירות.

מזמן לא מיושן - שיטות עבודה מודרניות

למרות שלפח יש תדמית קצת מיושנת, חשוב להבין כי מדובר בתעשייה דינמית שכל הזמן מתפתחת ומתחדשת, הן טכנולוגית והן אסתטית. זה ניכר כמובן גם במוצרים רבים יותר העשויים מפח, אבל בייחוד בשיטות העבודה המתקדמות. 
למשל, פעם היו עובדים לפי שיטה שנקראה 'יציקה' והתבססה על מעין כבשן להיתוך מתכות בטמפרטורה מאוד גבוהה, עד להפיכתן לנוזל. לאחר מכן הוזרם הנוזל לתבניות יציקה וכשהמתכת התקררה, היא קיבלה את צורת התבנית. 

 

עכשיו, אחד הפיתוחים האחרונים בתחום, הוא שיטת ה-ACS. היא באה לתת מענה לבעיית הקטנת משטח הפח בעקבות הכיפוף. בניגוד לשיטות העבודה הקודמות, היא מאפשרת לדעת מראש כמה סנטימטרים יילכו לאיבוד ועוזרת להיערך בהתאם. פשוט מזינים את הנתונים, והמכונה פולטת את המידות הנכונות. בנוסף, היא גם מחלקת בצורה אוטומטית את לחץ הכיפוף, ובעיקר גורמת לכל תהליך העובדה להיות יותר מבוקר, יעיל ואיכותי.

ערגול הפח

חוץ מכיפוף, קיים כמובן ענף חישול המתכות. המחשלים פשוט הולמים במתכת בצורה מקסימלית ומעניקים לה את הצורה הרצויה. ואילו כשאומרים 'ערגול פחים', מתכוונים לתהליך בו נוצרים פרופילים שונים של מתכת. איך מערגלים? מעבירים מטיל ברזל בין שני גלילים, שהתפקיד שלהם הוא לשטח בהרבה לחץ, וכך הפח מתכופף.
 
כפי שאפשר לראות, הפח הוא חלק משמעותי מאוד מהחיים שלנו. הוא נמצא בכל מיני מקומות, בכל מיני תצורות וצורות, כולל כמובן המכונית שלכם. מישהו הרי כופף אותה כדי שתיראה ככה, ולא, אנחנו לא מדברים על ההוא שכופף לכם את הפח בחנייה. 
 
>> רשימה ממוקדת של חברות ובעלי מקצוע המתמחים בכיפוף פח תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist