כתבות בנושא חיות בית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לגידול ארנב בבית

אם חשקה נפשכם בגידול חיה פרוותית, קטנה ובעלת מזג נעים יתכן וארנב הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. שלא כמו כלב או חתול, ארנב דורש היערכות אחרת בבית כמו גם ידע על הטיפול, האוכל והאופי המיוחד שלהם. מתעניינים בגידול ארנב בבית? הכתבה הזאת הולכת לעשות לכם סדר

בכתבה זו:
אוכל | מתחם מגורים | התנהלות בבית | סירוס ועיקור | מחלות | טיפול בצאצאים | תוחלת חיים

לא מתחשק לכם כלב שצריך לרדת איתו לטיול, שריטות של חתולים מלחיצות אתכם אבל אתם בכל זאת רוצים להכניס אל ביתכם חיית מחמד? הנה רעיון - חשבו על ארנב כעל חבר המשפחה החדש שלכם. הארנב הוא יונק קטן בעל אוזניים ארוכות ופרווה סמיכה ונעימה. האופי של הארנב נחשב לנוח והוא מתאים לגידול בבית, ואף בדירה ללא גינה.

כמו כל בעל חיים שתכניסו אל ביתכם, תצטרכו להיערך בהתאם ולהצטייד באוכל ובאבזור מתאים וכן גם להכיר את ההרגלים, האופי, סוגי מחלות קיימות ועוד. לשם כך ריכזנו את עיקרי הדברים שתצטרכו לדעת והכנו את המדריך לגידול ארנב בבית:

 

אוכל

בדיוק כמו בסרטים המצוירים - ארנב אוהב לאכול גזר, אבל לא רק. למעשה הוא אוכל חסה ושאר ירקות, עדיף קשים כדי שהכרסום יחזקו את השיניים שלו. מומלץ לשלב בתזונה שלהם תערובת של חציר, קש, עצים או דשא, ותערובות כאלה תוכלו למצוא בחנויות חיות.

 

גידול ארנב בבית. צילום: shutterstock

 

מתחם מגורים

ארנב זקוק לאזור פרטי וסגור, עדיף מפלסטיק, אליו הוא יוכל להיכנס ולהתבודד אם ירצה בכך. חשוב לאפשר לארנב להיכנס ולצאת מה"בית" שלו, ולמקם אותו במקום מוסתר ובטוח. רפדו חלק מהכלוב במצע שבבי עץ נעים, סופג ריחות ונוזלים שהארנב מאוד אוהב להתחפר בו. מקמו במתחם הסגור בקבוק מים ייעודי לארנבים וכן את האוכל שלו.

 

התנהלות בבית

מאחר והארנב זקוק לפעילות גופנית של כמה שעות ביום, הוא לא יוכל (וגם לא ירצה) להיות בכלוב שלו לאורך כל היום. חשוב שתאפשרו לארנב להסתובב באופן חופשי בבית, ואם יש אזורים שאתם לא מעוניינים שהוא יגיע אליהם - הציבו גדר, עדיף כזו המשמשת בעיקר לאילוף גורי כלבים.

 

סירוס ועיקור

ניתן לעקר נקבות ולסרס זכרים החל מגיל 4 חודשים, וכדאי לעשות זאת מכמה טעמים: נקבות שאינן מעוקרות עלולות להיות תוקפניות או ללקות בסרטן הרחם. זכרים לא מסורסים גם הם יכולים להיות תוקפניים ולכן הסירוס מומלץ.

 

מחלות

אחת המחלות הנפוצות יותר של הארנב היא דלקת עיניים ויש להתייחס אליה ברצינות יתרה. גם מחלות שיניים שונות נפוצות אצל הארנב, מפריעות לו לאכול ופוגעות באיכות חייו. ניתן לקצוץ את שיני הארנב כטיפול ואף כטיפול מונע. כמו כן, ארנב עלול לסבול ממחלות עור שונות, יובש ודלקות כתוצאה מפרעושים וסקביאס. זאת הסיבה שחשוב לשמור על ההיגיינה שלהם ולהקפיד לבקר את הווטרינר.

 

טיפול בצאצאים

הארנבת יכולה להיכנס להריון כמעט בכל זמן נתון, והריון שלה נמשך כחודש בסופו נולדים 4-12 ארנבונים. עד גיל שישה שבועות הם זקוקים לטיפולה המסור של האם, אך בתוך שלושה חודשים הם כבר נחשבים לבוגרים ובשלים להתרבות.

 

תוחלת חיים

ארנב בית שמטופל כראוי יחיה בין 8-12 שנים, כאשר ארנבים גדולים יותר פיזית יחיו יותר מאשר זנים קטנים יותר. בכל מקרה זוהי תוחלת חיים ארוכה יותר מכזאת של ארנב הגדל בטבע (עד שנתיים בלבד), שם הוא נאלץ להתמודד עם מחלות, מחסור במזון, טורפים ועוד.

לסיכום, ארנב הוא חיית מחמד פופולארית האהובה במיוחד בקרב ילדים קטנים. גידול ארנב בבית יצריך היערכות מסוימת מצדכם כמו גם הבנה שבעל החיים הפרוותי הוא אינו כלב ולא חתול ויש לו אופי שונה, צרכים אחרים והרגלים ייחודיים.

 

מתעניינים בגידול ארנב בבית? בדקו עלויות במחירון חיות הבית של אינדקס דפי זהב

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist