כתבות בנושא שירותי סיעוד - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

זכאות לעובדים סיעודיים

בגיל הזהב לעיתים נקלעים הקשישים לסיטואציות בהם הם נזקקים לעזרתם של עובדים סיעודיים. כל קשיש ברבות השנים נזקק לעזרה סיעודית, לרבות: מתן טיפול תרופתי, עזרה בניקיון הבית ועוד. על מנת שכל קשיש יישאר בביתו ויזכה ליחס ראוי ונאות, נחקק במדינת ישראל חוק סיעוד אשר מאפשר זאת.

בכתבה זו:
זכאות לעובדים סיעודיים | מהו חוק סיעוד? | זכאות לעובדים סיעודיים - מבחן ה - ADL | להמשיך את החיים בבית - זכאות לעובדים סיעודיים | זכאות לעובדים סיעודיים - ממה ניתן ליהנות | זכאות לעובדים סיעודיים - סיכום

זכאות לעובדים סיעודיים

בגיל הזהב לעיתים נקלעים הקשישים לסיטואציות בהם הם נזקקים לעזרתם של עובדים סיעודיים. שני סוגי עובדים סיעודיים קיימים כיום במשק הישראלי.

עובדים סיעודיים המסייעים לקשיש בפעולות בסיסיות ואינם זקוקים להכשרה.

עובדים סיעודיים אשר זקוקים להכשרה סיעודית ומסייעים לקשיש בתיפקודים בריאותיים.

כל קשיש ברבות השנים נזקק לעזרה סיעודית, לרבות: מתן טיפול תרופתי, עזרה בניקיון הבית ועוד. על מנת שכל קשיש יישאר בביתו ויזכה ליחס ראוי ונאות, נחקק במדינת ישראל חוק סיעוד אשר מאפשר זאת.

מהו חוק סיעוד?

חוק סיעוד מאפשר זכאות לעובדים סיעודיים. ביטוח לאומי מותיר לכל אדם אשר הגיע לגמלאות, ליהנות משרותי סיעוד הניתנים בהתאם לתנאים מוגדרים מראש.

הקשיש חי בביתו.

ההכנסה של הקשיש אינה עומדת ברף שנקבע.

הקשיש זקוק לסיוע ולהשגחה לשם בטחונו האישי.

כל קשיש אשר הגיע לגמלאות ולגיל פרישה, זכאי לפנות למוסד לביטוח לאומי ולדרוש לעצמו עובד סיעודי. עליו להגיש את כל הנדרש, לרבות אישורים רפואיים ומסמכים המעידים על הכנסות חודשיות.

זכאות לעובדים סיעודיים - מבחן ה - ADL

קשישים אשר מבקשים לעצמם זכאות לעובדים סיעודיים, עוברים מבחן הנקרא ADL. מבחן זה בוחן את הצורך הקיומי של הקשיש בקבלת סיוע סיעודי בחיי היום יום. תוך כדי המבחן יבינו את רמת התפקוד לה מסוגל הקשיש ומהי מידת התלות של הקשיש. הקשיש יבחן על פי קריטריונים מוגדרים מראש כגון : הלבשה, ניידות , אכילה, שליטה ביציאות ורחצה. לכל אחד מהקריטריונים יינתן ציון אשר הוא זה שבסופו של תהליך יקבע את מידת הזכאות של הקשיש לסיוע סיעודי אם בכלל.

להמשיך את החיים בבית - זכאות לעובדים סיעודיים

סיוע סיעודי עוזר לקשיש להמשיך את חייו בביתו בכדי הוא לא ייאלץ לצאת ולהתגורר במוסד או בבית אבות בשל חוסר ברירה. את התהליך מבצעים מול ביטוח לאומי, שם יבחנו את הקשיש ואת סיבת בקשתו לסיוע. כל קשישה מעל גיל הפרישה שנכון להיום עומד על 62, וכל גבר מעל גיל הפרישה שעומד נכון להיום על גיל 67, יכול להתחיל את התהליך לבקשת הסיוע.

זכאות לעובדים סיעודיים - ממה ניתן ליהנות

שירותי הסיוע הניתנים לקשיש חינם על ידי ביטוח לאומי מגוונים ויכולים להיות: עזרה בבית הניתנת על ידי עובד סיעודי ישראלי, הצטרפות אל מרכזי יום לקשיש הפזורים ברחבי הארץ, הענקת חיתולים לאלו אשר לא שולטים על היציאות שלהם ועוד.

זכאות לעובדים סיעודיים - סיכום

קשיש המגיע אל גיל הזהב ונזקק לשירותי סיעוד באשר הם, מוזמן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולדרוש את המגיע לו. עזרה סיעודית יכולה להתממש על ידי מטפל בעל הכשרה סיעודית אשר יסייע לקשיש בבעיותיו הרפואיות וזאת בנוסף לתפקוד היום יומי בביתו. מאידך, עזרה סיעודית יכולה להתרחש על ידי עובד שאינו מוסמך לרבות עובדים זרים.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist