כתבות בנושא מכשירי שמיעה ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בדיקות שמיעה

חוש השמיעה הוא הקשר שלנו לעולם החיצון, כך שמאוד מומלץ ואפילו הכרחי לעבור מפעם לפעם בדיקות שמיעה, כדי להעריך האם חוש השמיעה שלנו מידרדר, גם כשאנחנו לא מרגישים את זה. גם אם אין לנו צורך בהרכבת מכשירי שמיעה כדי לעזור לנו בתפקוד היומיומי עדיין חשוב לבדוק את רמת השמיעה מעת לעת.

בכתבה זו:
בדיקות שמיעה | בדיקות שמיעה - מה בודקים | בדיקות שמיעה - מכשירי שמיעה וקול בתנועה | בדיקות שמיעה - עוצמת הצליל | בדיקות שמיעה - תדירות גלי הקול | מכשירי שמיעה ופתרונות לשיפור השמיעה

בדיקות שמיעה

חוש השמיעה הוא הקשר שלנו לעולם החיצון, כך שמאוד מומלץ ואפילו הכרחי לעבור מפעם לפעם בדיקות שמיעה, כדי להעריך האם חוש השמיעה שלנו מידרדר, גם כשאנחנו לא מרגישים את זה. גם אם אין לנו צורך בהרכבת מכשירי שמיעה כדי לעזור לנו בתפקוד היומיומי עדיין חשוב לבדוק את רמת השמיעה מעת לעת.

בדיקות שמיעה - מה בודקים

בדיקת טימפנומטריה. בדיקה זו בודקת את הולכת הצלילים באוזן התיכונה.

בדיקת פוטנציאליים מעוררים במוח. בדיקה המנסה להעריך את תפקוד עצב השמיעה. בדיקה זו מבוצעת בדרך כלל בשינה או בהרדמה קלה.

בדיקת הדים קוכליאריים. זו בעצם המצביעה על קיום ירידה בשמיעה. אם מתקבלת תוצאה שלילית, יש צורך להמשיך ולבדוק.

בדיקת שמיעה התנהגותית. במהלכה משמיעים לנבדק סדרת צלילים לכל אוזן בנפרד. עוצמת הקול המושמעת לנבדק נמדדת בדציבלים. זוהי למעשה הבדיקה היחידה מבין בדיקות שמיעה שדורשת שיתוף פעולה מלא מצד הנבדק.

בדיקות שמיעה - מכשירי שמיעה וקול בתנועה

בדיקות שמיעה נועדו לאבחן בעיות של שמיעה ודיבור. יש בעיות שהפתרון היחיד עבורן הוא הרכבת מכשירי שמיעה כדי לחזור ולשמוע טוב יותר. לעתים מכשירי שמיעה הם רק הצעד הראשון בטיפול בבעיה, ולעתים פתרון כירורגי יכול לפתור אותנו מהצורך להרכיב מכשירי שמיעה במהלך כל החיים.

בדיקות שמיעה - עוצמת הצליל

במהלך בדיקות שמיעה מנסים לכמת את רמת השמיעה ביחידות של דציבלים (dB), אשר מבוססות על סולם לוגריתמי. בעצם בדיקות שמיעה מנסות לאתר את השינוי בסף השמיעה, כלומר העצמה, בה אדם מגלה לראשונה את הצליל או בעצם שומע אותו. אם יש ירידה בסף השמיעה, בדרך כלל מכשירי שמיעה יכולים לפתור את הבעיה.

בדיקות שמיעה - תדירות גלי הקול

במהלך בדיקות שמיעה בודקים גם תדירות גלי הקול המגיעה אל אוזני הנבדק. בעצם תדירות גלי הקול היא זו שקובעת האם הצליל אותו אנחנו שומעים הוא גבוה או נמוך. תדירות גלי הקול נמדדת ביחידות של הרץ (Hz). והיא מתייחסת למספר הפעמים שבו גל קול מסוים מגיע אל האוזן בשנייה אחת. לדוגמה, לרעש מטוס בשמיים יש תדירות נמוכה, בעוד לצלצול פעמון יש תדירות גבוהה.

מכשירי שמיעה ופתרונות לשיפור השמיעה

לאחר סיום בדיקות השמיעה, בדרך כלל נעשית התייעצות בין קלינאי תקשורת ורופאים, כדי לפתור את הבעיה. אחד הפתרונות המוצעים הוא כמובן הרכבת מכשירי שמיעה שיכולים לפתור את הבעיה. אבל יש בעיות שבהם מכשירי שמיעה לא נחוצים כלל, כמו למשל זיהומים ומחלות למיניהן, שדורשים טיפול כירורגי ותרופתי.

>> בואו לדבר על זה בפורום בעיות שמיעה ומכשירי שמיעה.


עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

אנשים שחיפשו מכשירי שמיעה ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist