כתבות בנושא ציוד וחומרי איטום - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

חומרי איטום

קיים בשוק מגוון עצום של חומרי איטום, מכל מיני סוגים ובעלי תפקידים שונים ומשונים. במאמר זה נסקור את חלקם, ונפרט את שימושיהם השונים, כולל יתרונות וחסרונות בשימוש דווקא בהם.

בכתבה זו:
חומרי איטום צמנטיים | חומרי איטום ביטומנים | חומרי איטום לגגות | סיכום

חומרי איטום צמנטיים

חומרי האיטום הצמנטיים כוללים חומרים כגון סיקה (למיניה), סופר סוליד, איטומט ועוד, המיועדים לאיטום מגוון רחב של מוצרים ומקומות, ביניהם: אמבטיות ומקלחות, בריכות שחייה, קירות, מבנים, מרתפים, מקלטים, מרפסות ועוד. לחומרים האלה, שהינם בעצם ציפוי, בעל חוזק מכני גבוה המספק איטום ברמה גבוהה במיוחד. החומרים, בדרך כלל, פשוטים מאוד ליישום, ומתאימים ליישום על גבי בטון או טיח. ישנם חומרים שאינם מתאימים לאיטום גגות חשופים או מאגרי מים, משום שהרטיבות יכולה לפגום בכושר האטימה שלהם. לפני השימוש בחומרים אלה יש לבדוק היטב את הוראות השימוש, על מנת להשיג תוצאות טובות ולא מאכזבות.

חומרי איטום ביטומנים

חומרי האיטום הביטומנים כוללים חומרים כגון מסטיגום, פלקסיגום, מסטיסטופ, ביט ומפיקס ועוד. כל חומר מתאים לאיטום מקומות וחומרים אחרים, ביניהם: רצפות אמבטיות ומקלחות, מרתפים, קירות חיצוניים מצופים אבן ועוד. החומרים הביטומנים ידועים באיכות האיטום המצוינת שלהם, וברוב המקרים יישומם מאוד פשוט.

חומרי איטום לגגות

ישנם חומרי איטום המיועדים במיוחד לגגות, והם: יריעות ביטומניות, זפת חמה, חומרי איטום אקריליים, ביטומנים (משחתיים) ופוליאוריטניים, יריעות PVC, יריעות EPDM וחומרים פולימרים נוספים המיושמים בהתזה או במריחה.

כאשר מיישמים חומרי איטום על גבי הגג, יש לזכור את כלל הברזל: חומרים מאותה משפחת חומרים יתנו את התוצאה הטובה ביותר, לאיטום מושלם.
כך, למשל, יריעות ביטומניות יאחזו בצורה הטובה ביותר על גבי זפת, שגם היא ממשפחת הביטומנים, אך לא יאחזו היטב על גבי חומר אקרילי.
באותו אופן, בטון יאחז בצורה הטובה ביותר על גבי בטון או חומרים אחרים ממשפחת החומרים הצמנטיים, אך יאחזו הרבה פחות טוב על גבי פלסטיק. התוצאה של יישום חומרי איטום ממשפחה אחרת על גבי חומר קיים, יכול לפגוע מאוד באיכות האיטום.
יישום כזה עלול ליצור היפרדויות מקומיות וכלליות של החומרים זה מזה, וכך האיטום כבר בעצם לא קיים במקומות בהם חלה ההיפרדות, ויכולות להיות נזילות - שזה בדיוק מה שרצינו למנוע.

גם אם בהתחלה לא יורגש הנזק, הרי שבסופו של דבר לא תהיה ברירה ותצטרכו להזעיק בעל מקצוע אמין, שיקלף את כל שכבת האיטום שלא היתה מתאימה, ויישם חומרי איטום אחרים, כן מאותה משפחה של האיטום הקיים, על מנת ליצור שכבת איטום שכן תהיה טובה ויעילה. בעצם, אם הכוונה היא ליישם חומרי איטום שאינם מאותה משפחת חומרים של חומר האיטום הקיים, צריך לקלף את שכבת הבידוד הקיימת וליישם את החומר החדש על גבי התשתית המקורית של המבנה - הבטון.

איטום זה בהחלט מספק, ויעשה עבודה טובה, כמעט כמו להשתמש בחומרי איטום מאותה משפחת חומרים של חומר האיטום הקיים.

סיכום

עכשיו, אחרי שאתם קצת מבינים יותר בחומרי איטום, אתם יכולים להתחיל לחפש בעל מקצוע שיישם את הכללים שעליהם דיברנו. אל תתביישו לשאול שאלות ולוודא שאיש המקצוע אכן מומחה בתחום, כדי שתוכלו להיות בטוחים שתוכלו ליהנות מחורפים יבשים רבים. אל תשכחו לשאול אם אתם מקבלים אחריות על העבודה. איש מקצוע מומחה בתחומו ייתן לכם אפילו עד 10 שנות אחריות. אל תסתפקו בפחות.


>>חשוב להתעדכן במחירון איטום עדכני

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist