כתבות בנושא צביעת רהיטים ופוליטורה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

צביעת רהיטים - הריהוט כבר ישן ושחוק משימוש? יש חידוש

אתם מתבוננים על רהיטי הבית שלכם, ופניכם קודרים. המראה המתקבל הוא דהוי, בלוי ובעיקר לא אטרקטיבי. רכישת רהיטים חדשים כרוכה בסכומי כסף עצומים, אבל אז, בין כל הבירורים, מישהו מעלה את הרעיון של צביעת רהיטים. אתם חושבים "למה לא, בעצם?", ומתחילים לברר על האפשרות. הכירו את השירות שבכוחו להצעיר את הרהיטים שלכם בלא מעט שנים.

בכתבה זו:
כל השלבים בדרך למראה המושלם | ומה לגבי התוצאות? | לצבוע לבד, או בעזרת בעל מקצוע?

צביעת רהיטים היא חלק מתחום חידוש רהיטים שצובר בשנים האחרונות פופולאריות הולכת וגוברת. כצעד ראשון, ראוי להכיר את המאפיינים העיקריים של התחום, ולהבין שהנחת היסוד הראשונה היא שכל רהיט אפשר לצבוע, בכל גוון שרוצים, ובלי קשר לחומר הגלם שממנו הוא עשוי. ובכל זאת, כיאה לרהיטים, מדובר לרוב על צביעת עץ, כשבמקרים נדירים יותר ייכנסו לתמונה צביעת פורמייקה או מתכת. 
כיום, ידועות מספר שיטות צביעה. כשזה נוגע לרהיטים, השיטה המקובלת היא צביעה אטומה כחלקה אשר, כפי שניתן להסיק משמה, נועדה לכסות את הרהיט בצבע לחלוטין. צביעה שכזו תשמור על הטקסטורה הייחודית של הרהיט, שהיא, כידוע, אחת מנקודות החוזקה שלו. אפשרות מרכזית נוספת היא לבחור בשיטת היישון ("דיסטרסינג") המבוססת על צביעת חלק מהמשטח והשארת הגוון המקורי של חלקים אחרים, במטרה להעניק לו מראה נוסטלגי, כמעט קלאסי. הכול בהתאם לאווירה שמעוניינים ליצור, לשינוי שרוצים להעביר את הרהיט ולמאפיינים אחרים של החלל שבו הוא נמצא.

כל השלבים בדרך למראה המושלם

צביעת רהיטים, להבדיל מצביעת קירות למשל, מצריכה אי אילו פעולות הכנה. העץ עלול להיות "עקשן" במיוחד. זהו חומר אורגני, שלא בהכרח מגיב היטב לניסיונות הצביעה שלו. בהמשך לכך, חשוב לזכור שהצביעה כוללת גם לא מעט תופעות לוואי בעייתיות, ובכלל זה:
הגוונים הקודמים של הרהיט עלולים להתגלות מבעד לשכבת הצבע החדשה.
על הרהיט עלולות להישאר טיפות צבע, שהספיקו להתקשות מכיוון שלא נוגבו במועד המתאים. אלה, כמובן, פוגעות במראה הסופי.
על הרהיט עלולים להופיע סימני מברשת. לא לכך התכוון הצבע.
עוד לפני שמבצעים את המלאכה בפועל, חשוב לבחור את סוג הצבע המתאים לצביעה.  החדשות הטובות הן שיש מגוון רחב ביותר של צבעים ייעודיים לרהיטים, וכל אחד יכול למצוא את הצבע המתאים לו. המלצה של רבים בתחום היא לבחור בצבעים על בסיס טרפנטין שמסייעים להגנה מלאה על הרהיט, הן בכל הנוגע לאטימות למים הן מבחינת הרחקת מזיקים מסוגים שונים. במקרה של צביעת פורמייקה, הבחירה הנפוצה ביותר היא בצבעים אקריליים, ש"נקלטים" היטב על גבי המשטח. וכמובן שניתן למנות אפשרויות נוספות.
עיקרי ההבדלים נכנסים לתמונה כשמדברים על סוג הרהיט שצובעים. הצביעה הפשוטה ביותר היא צביעת דלת, משקוף או חלון, אשר הכנתם לצביעה נעשתה כבר. במקרה הזה, הדגש החשוב ביותר הוא על תיקונם של כל אותם סדקים או חורים, לרוב באמצעות דבק שפכטל, החלקה של המשטח (בין השאר, באמצעות נייר זכוכית) ושימוש בצבעים ייעודיים.  מומלץ מאוד להסיר מראש את חלקי המתכת, דוגמת ידית הדלת, ולהשיבם רק לאחר תום הצביעה.
כשמדברים על רהיטים מסורתיים, לרבות שולחן, כיסא, ארון או מדף, התמונה הופכת למורכבת פי כמה, וחייבת להיעשות במלוא תשומת הלב. 
בראש ובראשונה, כאשר המדובר ברהיט שכבר נצבע בעבר, בין אם באמצעות צבעים ייעודיים ובין אם באמצעות לכה, יש להסיר את שכבת הצבע הקודמת שעל הרהיט, על ידי מלטשת או נייר שיוף, ובכך למעשה להחזיר אותו לגוון המקורי שלו. במקרה הזה, חשוב לברר באמצעות אילו צבעים נצבע העץ בפעם הקודמת, ולחזור עליהם. הדבר מקטין מאוד את הסיכוי לכך שמשהו ישתבש. 
רהיט שלא נצבע בעבר, יש לאטום בשמן ייעודי. מלאכה זו תקטין במידה ניכרת את הסכנה לסדקים או לחוסר אחידות במשטח, על כל ההשפעה השלילית שלהם על הצביעה.
הצביעה צריכה להיעשות באמצעות מברשת טובה ורכה שמותאמת למשימה מהסוג הזה, או לחילופין על ידי רולר. השימוש הוא בחומרי צביעה שעוברים דילול מסוים.
כדי ליצור את המראה האחיד הרצוי, יש צורך לצבוע את הרהיט במספר שכבות צבע לפחות: הראשונה דקה, והשנייה עבה מעט יותר (אך לא עבה מדי). 
המריחה בפועל רצוי שתיעשה לאורך ולרוחב במקביל: תנועת המברשת או הרולר לאורך ייעשו למריחת הצבע, והכיוון השני, הרוחבי, לפיזורו באופן אחיד על גבי המשטח. דגש מרכזי, כפי שנרמז מעלה, הוא על תשומת לב לכל אותם גושים או נזילות, שעלולים - כשלא מעלימים אותם במהרה - להשאיר את חותמם על גבי הרהיט. על כל פנים, כדי לסיים את התהליך יש למרוח לכה, שקופה או בגוון מסוים, ולהמתין עד אשר תתייבש.

ומה לגבי התוצאות?

אחת התגובות הנפוצות ביותר שנזרקות לחלל לאחר צביעה מוצלחת של רהיטים היא "וואו", ובצדק גמור. בכוחה של הצביעה להעניק לרהיט מראה רענן, ולהסתיר ממנו את כל תלאות ה"גיל" שנחרטו בו במשך השנים. השינוי במראה הרהיט הוא מידי (לאחר התייבשות הצבע, כמובן), אם כי מומלץ לברר מראש באיזה פרק זמן מדובר.
צביעת רהיטים ישנים, חשוב להדגיש, מאפשרת להחזיר אותם מספר שנים אחורנית  מבחינת הגוון שלהם. אלא שכמו כל דבר בחיים, גם צביעה זו אינה נצחית. תוך מספר שנים יש לחזור על הצביעה, ובייחוד כאשר מדובר ברהיט חיצוני, אשר חשוף לקרינת השמש. במקרה הזה, פרק זמן של שנתיים הוא משך הזמן שבו נוטה הרהיט להתיישן, כך שכדי  למנוע התייבשות או נזק בלתי הפיך לרהיט, יש לחדש את הצביעה במועדים אלה. ברהיטים הנמצאים בפנים הבית, פרק הזמן האפשרי ארוך יותר, כמובן.

לצבוע לבד, או בעזרת בעל מקצוע?

צביעת רהיטים אפשרית לביצוע באופן עצמאי, תוך הצטיידות בכל החומרים המשמשים למשימה (ובלא מעט סבלנות, כמובן), או על ידי בעלי מקצוע שזהו תחום ההתמחות העיקרי שלהם. עלות הצביעה של רהיט ספציפי נעה לרוב בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים  למטר רבוע של רהיט, כאשר סוג הצבע הספציפי שבו נעשה שימוש הוא שיקבע את המחיר הסופי. 
לכל בחירה יש יתרונות וחסרונות, כך שההחלטה היא שלכם בלבד. בעוד צביעה עצמאית תחסוך לכם סכומים נכבדים, ברור שגדולים הסיכויים לצביעה ללא דופי כשנעזרים בבעל מקצוע מהשורה הראשונה. השאלה היא מה מתאים לכם בנקודת הזמן הנוכחית, ומהם סכומי הכסף שאתם יכולים להקדיש למשימה.

>> לאיתור מומחים בצביעת רהיטים בכל הארץ.


אנשים שחיפשו צביעת רהיטים ופוליטורה חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist