כתבות בנושא מסעדות ספרדיות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

משמעות השם טאפאס והחיבור שלו לתרבות האוכל הספרדית

מנות הטאפאס הקלילות והצבעוניות נוצרו בברים השכונתיים של ספרד כחטיף המוגש ליד הטינטו (יין הבית) או ליד הבירה המקומית, וכבשו את העולם בסערה. אבל לא רק טאפאס מונח על הצלחת במטבח הספרדי, אלא מגוון עשיר של מאכלים ותבשילים ערבים לחך, שהופכים כל מסעדה ספרדית לאטרקציה קולינארית המבטיחה תענוג של ממש.

בכתבה זו:
יש לי זבוב בבירה | מטבח כובש | ספרדייה תוססת

לפעמים נדמה שאם היינו מחקים קצת יותר את אורח החיים הספרדי, ואולי קצת פחות את אורח החיים האמריקאי, הייתה פה אווירה ססגונית ומרתקת הרבה יותר. נתחיל מכך שבספרד הטינטו (יין אדום המוגש כיין הבית) והסרווסה (הבירה) זולים יותר, נמשיך במסורת הנהדרת שבה כל המשפחה מתכנסת יחד לארוחת צהריים שמסתיימת בסייסטה נינוחה של כמה שעות (או בגרסתנו: שנ"צ משובח) ובכך שלפנות ערב, נפגשים כולם בבר השכונתי למשקה וטאפאס לצדו, כשברקע מתנגנת מוזיקה ספרדית מעוררת השראה או להיטים קלילים, וממשיכים לנדוד מטאפאס בר אחד למשנהו כשהם נהנים כל הדרך ממחירים מגוחכים. ו...הדובדבן שבקצה הצ'ורוס - בבוקר אפילו לא צריך להילחץ כי השעון לא צלצל - אפשר להתחיל את היום גם בעשר כי לפי הקצב הספרדי אין צורך למהר לשום מקום אז טרנקילה בבקשה.

יש לי זבוב בבירה

מנות הטאפאס הספרדיות המוגשות כחטיף לצד בירה או לצד יין הבית, נפוצו ברחבי העולם, ויצרו טאפאס בר ומסעדות ספרדיות המגישות אותן בוורסיות שונות: מנות קטנות, צבעוניות וקלילות עם ירקות, בשרים או פירות ים. מי היה מנחש שמנות הטאפאס הפופולאריות כל כך, החלו את דרכן  כפתרון לבעיית הזבובים בברים השכונתיים הקטנים והמהבילים של ספרד. כדי למנוע נחיתה של  זבוב בתוך כוס הבירה הצוננת או בתוך כוסית יין הבית האדום, נהגו לכסות את כוסית המשקה עם  מכסה מאולתר: תחתית או צלוחית (בספרדית משמעות המילה Tapa היא מכסה). עם הזמן החלו  נוהגים להניח על המכסים המאולתרים פיסות אוכל שהפכו למנות טאפאס משובחות הכוללות: חמון,  נקניקים מסוגים שונים, גבינות, זיתים, דגים כבושים, אנשובי, פירות ים טריים, ירקות ועוד. בגרסתן הבאסקית מוגשות מנות הטאפאס על פרוסת לחם כשהן מחוברות אליו בקיסם ומכונות פינצ'וס. 

מטבח כובש

מסורת הבישול הספרדית הוותיקה מבוססת על מטבח ים תיכוני אשר מושפע מארצות שונות. מדינות רבות חמדו לאורך השנים את פיסת הארץ היפה וכבשו אותה, וכך נכבש גם מטבחה בסגנונות שונים: צרפתי, צפון אפריקאי, אמריקאי ועוד. בשל פיסת הים האדירה המקיפה את רובה,  מבוסס רוב הבישול המקומי על דגים ועל פירות ים. אולם, לא רק ים תמצאו בצלחת הספרדית, אלא גם בשרים ונקניקים משובחים מסוגים שונים (כמו בשר החמון המפורסם) או תבשילי עוף למיניהם, ראו ערך פאייה - תבשיל אורז טעים להפליא המתבשל במחבת עם עוף (או בשר), פירות ים וירקות. גם הגספצ'ו - מרק עגבניות קר וחריף - מופיע בתפריט הספרדי. את הטורטייה הספרדית (בניגוד לזו המקסיקנית המוכרת לנו כלחם עגול) קל להכין. זוהי בעצם חביתה עשירה המכילה בתוכה תפוחי אדמה/ פלפלים, או כל רכיב אחר שעולה על דעתכם. הבוקר כאמור מתחיל מתוק בספרד, אבל לא רק בגלל השעה. לצד הקפה נהוג לטבול כמה צ'ורוסים בשוקולד סמיך. הצ'ורוס זוהי בעצם סופגנייה מוארכת עם סוכר. 

ספרדייה תוססת

אחת הסיבות לעבור לגור בספרד, מיד אחרי הסיבה הראשונה שהיא כמובן הסייסטה, היא מחירי הבירות והיינות הידידותיים. מיטב היינות מיוצרים בחבל ריוחה הירוק. משטעמת ריוחה, תמיד תשאף לחזור אליו, וזה בדוק. כוכבות ספרדיות נוספות בשמי האלכוהול הן סנגריה וקאווה. הסנגריה היא בעצם יין אדום המוגש קר, ממותק ועם פירות סטייל פונץ'. הקאווה המבעבעת והמרעננת הגיעה אלינו מאזור קטלוניה בלבן וברוזה, וכבשה את העולם ואת הקיצים הישראליים בפרט, כמשלימה רעננה וקלילה למנות הטאפאס הקטנות והנהדרות. משמעות המילה קאווה היא מערה, היכן שנהוג היה ליישן את הקאווה בשיטת הכנה מסורתית, במרתפים החצובים בסלע, ואין דבר כזה חגיגה ספרדית אמיתית בלי קאווה שעולה מהר לראש ומלהיטה את האווירה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist