כתבות בנושא אדריכלים ומשרדי אדריכלות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך לבחירת אדריכל, או איך מגיעים לבית המיוחל

בונים? משפצים? תכנון בתים הוא לא מלאכה שכל אחד יכול לעסוק בה. כדי להגיע לתכנון אידיאלי של הבית שלכם, תזדקקו לשירותיו של אדריכל מקצועי ומנוסה. כיצד תבחרו אדריכל, ומהם הפרמטרים שחשוב לבדוק בעת בחירת אדריכל? על כך בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
מה בין מעצב פנים לאדריכל? | חיפוש אחר האדריכל האולטימטיבי | דייט עם ארכיטקט | ומהו תהליך העבודה? | חשוב שתדעו

עוד הרבה לפני הנחת אבן הפינה הראשונה לבית שלכם, יש מישהו שכבר יודע בדיוק איך הבית שלכם ייראה - היכן תמוקם כל אבן; כיצד ייראו החדרים, הסלון, חזית הבית וחדר הרחצה; כיצד יחולק החלל הגדול לאזורים השונים, ואיך ייבחר השטח המתאים לכל אחד מהחללים השונים. תפקיד האדריכל הוא לנצח על כל תהליך הבנייה ו/או השיפוץ של הבית שלכם, וכדי שיעשה זאת בדיוק כמו שחלמתם, שלב בחירת האדריכל הוא מאוד משמעותי.

מה בין מעצב פנים לאדריכל?

לפני שנתמקד בבחירת האדריכל, חשוב לעמוד על ההבדל בין מעצבי פנים לאדריכלים, כדי לוודא שאכן אתם זקוקים לאדריכל ולא למעצב פנים. למה זה כל כך חשוב? כי המחיר שתשלמו עבור שירותי אדריכלות יהיה יקר יותר מהמחיר של שירותי עיצוב פנים.
הן האדריכל הן מעצב הפנים עוסקים בתכנון ובשינוי חללים פנימיים במבנה, אולם אדריכל יבדוק עבורכם אם השבירה נכונה מבחינת מבנה הבית ובטיחותו, ויוכל לתכנן גם את מערכת האינסטלציה והחשמל. מעצב הפנים יתייחס יותר למראה המתבקש ולפן האסתטי של הבית החדש שלכם, לכן מה שחשוב הוא לדעת מהי רמת השיפוץ הנדרשת? האם אתם מעוניינים בשיפוץ קוסמטי בלבד, או בשיפוץ מסיבי יותר שכולל הזזת קירות, הרחבה, העברת מערכת חשמל חדשה וכו'.
מעצב פנים מתייחס בעיקר לצורכי בני הבית מההיבט האמנותי-עיצובי של הבית, והוא מתאים למשימה במקרים שבהם עבודת השיפוץ אינה מצריכה שינוי מבני מהותי. אדריכל מתאים יותר לעבודת שיפוץ נרחבת, אשר מלבד הפן העיצובי, דורשת התחשבות בתנאי שטח, בבטיחות ועמידה בתקנים.

חיפוש אחר האדריכל האולטימטיבי

כדי למצוא את האדריכל הנכון עבורכם, עליכם לבצע עבודת שטח מקדימה. מה זה אומר? לשאול ולקבל המלצות מחברים, ממכרים ועוד, וכן לגלוש ולחפש באינטרנט. חשוב להבהיר שגם אם קיבלתם המלצה מחברים טובים שלכם, אין זה אומר שזהו האדריכל הנכון עבורכם. 
אחרי שאספתם רשימת מומלצים, ודאו שיש לכל אחד מהאדריכלים שברשימה שלכם רישיון לעסוק בתחום. אחרי כן התרשמו מגלריית התמונות של האדריכל, ובדקו אם קיימת הלימה מבחינת הקו העיצובי של האדריכל לזה שלכם. אל תוותרו על מראה עיניים! גשו לראות את העבודות והפרויקטים של אדריכלים בשטח, ודברו עם בעלי הבית על מנת ללמוד על אופי העבודה של האדריכל, על יחסי האנוש שלו, על הסבלנות, על עמידה בלוח זמנים ועוד.
נהלו שיחה עם האדריכל, ראו אם אתם 'משדרים על אותו גל'. בדקו האם הוא מתמצא בחוקי ובהליכי הביורוקרטיה; בררו מה ה'אני מאמין' שלו; למדו מהם שלבי העבודה שלו. כימיה היא דבר חשוב מאוד במערכת היחסים שלכם עם האדריכל הנבחר, זכרו זאת. אחרי הכול הוא הולך ללוות אתכם לאורך תקופה ארוכה ולחוצה, ולכן חשוב שתהיה בינכם אינטראקציה טובה.
סבלנות ואורך רוח הן שתי תכונות הכרחיות אצל אדריכל. תפקידו לייעץ לכם גם ב'דברים הקטנים' שקשה לכם להחליט לגביהם, ולתת לכם מענה לכל צורכיכם. על האדריכל להיות סבלני כלפי ההתלבטויות שלכם וגם כלפי השינויים של הרגע האחרון.
התייחסות אחרונה היא באשר למחיר. ההבדלים בתמחור בין אדריכל אחד למשנהו לא צריכים להיות קריטיים, ולעתים עדיף לבחור דווקא באדריכל היקר יותר שעמו יש לכם 'קליק'. אז השוו מחירים ונסו לבחור באדריכל עם המחיר השפוי ביותר, אך שזה לא יהיה הפרמטר העיקרי שמכריע. קחו בחשבון שהתמחור הממוצע הוא 8% מערך הבנייה.

דייט עם ארכיטקט

בפגישה הראשונה, מלבד לספק לאדריכל מידע עליכם, בקשו ממנו שיספר לכם על פרויקטים שעשה,  ועל בעיות שנתקל בהן וכיצד פתר אותן. בקשו הסבר על תהליכי תכנון ותהליכים ביורוקרטיים אחרים שאתם עתידים להיתקל בהם, ובדקו כיצד הוא מציע לעמוד במסגרת התקציב שלכם.

ומהו תהליך העבודה?

בחרתם בשעה טובה אדריכל שילווה אתכם בתהליך הבנייה. מה צפוי לכם כעת?
פגישה ראשונה על כוס קפה, הכרות אישית, התאמת ציפיות, ותכנון פרוגמה (תכנון בסיסי) של הבית. בשלב זה חשוב לספר לאדריכל על סגנון חייכם; על צרכים מיוחדים; על מה מושך אתכם ומה לא נכנס אליכם הביתה וכדומה. אדריכל מיומן ידאג לשאול אתכם לבד את השאלות החשובות לתכנון הבית, כגון מהם הרגלי האירוח שלכם? כמה ילדים בבית? האם אתם עובדים מהבית? איפה אתם נוהגים לאכול את הארוחות שלכם? (חצר/מטבח/פינת אוכל)?
זמן מה, אחרי שתיפרדו בידידות מהחבר החדש שלכם, תקבלו לידיכם את הסקיצות הראשוניות של הבית.
כעת זה הזמן לעבור עליהן ולוודא שהכל מסתדר לכם וקולע ל'חלום'. לאחר שתאשרו את הסקיצות, תהיו בסיום שלב התכנון. עפ"י רוב, הסקיצות הראשוניות הופכות לסופיות בפעם השלישית, כך שתרגישו בנוח לא לקבל אותן אוטומטית. 
בהמשך אתם צפויים לקבל תוכניות רבות לאישור ולצפייה, ביניהן: הדמיות תלת מימד, תכניות בינוי לכל קומה בבית, תכנית גגות, תכנית ממ"ד, כתבי כמויות לקבלנים, תכניות בינוי הכוללות חתכים וחזיתות, רשימת חלונות ודלתות, תכנית ריצוף, תכנית גבס, תכנית מטבח ועוד.
רצוי מאוד להגיע לתהליך עם ראש פתוח ועם הרבה סבלנות ואהבה. נסו ליהנות מהתהליך, וקבלו חילוקי דעות עם האדריכל בפרופורציות, ומתוך הבנה שזה חלק מהתהליך של בניית בית החלומות שלכם.

חשוב שתדעו

אמנם שילמתם לאדריכל על תכנון הבית שלכם, וקיבלתם לידיכם את התכניות כדין, אולם חשוב להבהיר שאין לכם שום זכות חוקית למכור או להעביר חינם אין כסף את תכניות הבנייה האלה לאף אחד (גם לא לאחותכם). 

>> בואו להתעדכן במחירון אדריכלים.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist