כתבות בנושא תיקון ומכירת שעונים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תיקון שעונים: המדריך הנכון בזמן הנכון

מהם המצבים הנפוצים המצריכים תיקון שעונים? כיצד זה מתבצע, ואיך עושים את זה נכון? כל זאת ועוד במדריך שלפניכם

בכתבה זו:
החלפת סוללה | תיקון רצועות השעון | תיקון בעיות באטימה | החלפת זכוכית שעון | שינוי תזמון | כמה יעלה לנו לתקן את השעון?

גם בעידן הנוכחי שבו הטלפונים והמחשבים משמשים אותנו אף הם כדי לדעת מה השעה, השעונים המסורתיים ממש לא איבדו מכוחם בין אם המדובר הוא בשעון יד או בשעון קיר, ובין אם בשעון יוקרתי או שעון פשוט.
שעונים מגיעים בטווח מחירים עצום - בין עשרות שקלים לבין עשרות אלפי שקלים - כאשר בכל המקרים השאיפה היא לרכישה שתשמש אותנו תקופה ארוכה. עם זאת, מגוון המנגנונים שמרכיבים את השעונים האנלוגיים והדיגיטליים יכולים לייצר תקלות ובעיות, ואנחנו פה לעזור לכם להבין מתי כדאי ללכת על השען לתיקון, ומתי אפשר גם לבד.

החלפת סוללה

את הסקירה אנחנו מתחילים עם החלפת סוללה לשעון. מרבית השעונים נועדו להחזיק מעמד בין שנתיים לעשר שנים ובכל זאת, יש מספר לא מבוטל של גורמים שעלולים להביא לקיצור משמעותי של חיי הסוללה.

החלפת סוללה היא משימה פשוטה יחסית, שלא מצריכה משאבים או מאמצים מיוחדים מצדם של הגורמים המבצעים, והיא יכולה להתבצע תוך לא יותר מאשר דקות בודדות אצל השען. לפי סוג הסוללה הספציפי ייקבע גם מחיר העבודה, כאשר לרוב המדובר הוא במחיר הסוללה בלבד, לרוב סביב כמה עשרות שקלים.
 

תיקון רצועות השעון

תיקון שעון עלול להידרש גם כאשר הרצועות שלו נקרעות או ניזוקות בצורה אחרת, מה שלא מאפשר, כמובן, להמשיך לענוד אותו על כף היד. במקרה הזה, מדובר הוא בתיקון שכיח בכל קנה מידה, אשר חומר הגלם שממנו עשויה הרצועה יקבע את עלותו. ברור שיש הבדל בין רצועת פלסטיק לבין רצועת עור או רצועת מתכת, ויש להביא בחשבון שרצועות המצופות זהב, כפי שמאפיין את הדגמים היוקרתיים באמת, עלולות להצריך סכום לא מבוטל.
המלצה של מומחים רבים בתחום היא להחליף את הרצועות, בכל מקרה, תוך פרק זמן של כשנה וחצי. עם זאת, בעקבות גורמים דוגמת רמת החשיפה של השעון למים, לתכשירים קוסמטיים או אפילו לחומרים כימיים, עלול מצבן של הרצועות להיפגע, מה שעלול להביא לצורך מהותי לתקן אותן בכל שלב למעשה.

ואגב, גם תרחיש שבו נדרש לשנות את גודל הרצועות הוא לגיטימי בהחלט. מכיוון שלרוב הדבר מתבצע בשלב הרכישה, הוא לא כרוך בעלויות כלשהן מצדם של הרוכשים, והוא ניתן במסגרת האחריות. מצבים שבהם נדרש לשנות את גודל הרצועות עקב שינוי פתאומי במימדי היד של האדם שעונד את השעון, הם נפוצים הרבה פחות, כמובן, ובהם עשוי להיגבות סכום סמלי מצד הגורם המתקן.
 

רצועות כחולות של שעון

תיקון בעיות באטימה

כיום קיימים דגמים רבים של שעונים הנחשבים לחסינים בפני מים, כך שאפשר לרחוץ עמם, או אפילו לשחות עמם, ללא כל חשש. עם זאת, תרחיש שבו מים חודרים לתוככי השעון ומשבשים את פעילותו, בהחלט מתקבל על הדעת. לרוב, מדובר באטימה לא טובה של השעון, כפי שעלול להתבצע במהלך הסגירה שלו לאחר החלפת סוללה, למשל. 
 
בשלב הראשון צריך לאמוד את מידת האטימה של השעון, וזאת באמצעות מכונות לחץ ייעודיות. במצב הזה, המתקן נדרש לאטום את השעון מחדש, ובמידת הצורך גם להתמודד עם נזקי המים, שעלולים כשלעצמם להביא לפגיעה משמעותית ברכיבי השעון הפנימיים. זהו תיקון שעלול להפוך להיות מורכב יחסית, עם עלויות משמעותיות ביחס לתיקונים אחרים.

החלפת זכוכית שעון

הסכנה העיקרית כאן היא שבר בזכוכית המכסה את השעון, אשר אותו, כמובן, אי אפשר לתקן - רק להחליף. המלאכה הזו המצריכה לא רק מיומנות גבוהה מצד הגורמים המבצעים, אלא גם מכשור ייעודי. עקב כך, החלפת זכוכית לשעון כרוכה לרוב בסכום לא זניח, שעשוי להגיע גם עד כמה מאות שקלים.
כדי שהמלאכה תתבצע היטב, נדרש שהמתקן יחזיק ברשותו זכוכיות מכל הסוגים ובכל המידות, מה שיאפשר את ההתאמה האידיאלית הכל-כך חיונית כאן. ייתכן שגם בהיעדר ההתאמה הזו יתבצע התיקון, אלא שאז התוצאה עלולה להיות מרשימה פחות.

לפיכך, צעד מרכזי בדרך לתיקון האידיאלי, צריך להיות בדיקה שהמעבדה אכן מציעה פתרונות עבור הדגם האמור של השעון: המעבדה הרשמית של היצרנית היא המקום הטוב ביותר להתחלת החיפושים. והמקום הראשוני שלך לכתובת  של החלפת זכוכית שעון. 

שבר בזכוכית השעון זה לא עניין של מה בכך

שינוי תזמון

האמרה הידועה גורסת שאפילו שעון מקולקל צודק פעמיים ביום. אלא שב-99.99% האחוזים האחרים של היום, הוא טועה, כמובן, ולכן הופך לחסר תועלת בעליל. מצב נוסף המצריך תיקון שעון, הוא כזה שבו השעון, גם לאחר שכוון לשעה הרצויה, מתחיל לאחר או לפגר כעבור פרק זמן מסוים, מכוון על ידי המשתמש - וחוזר חלילה.
במצב הזה, מדובר כמעט תמיד בבעיה במנגנון של השעון - בעיה אשר מצריכה התערבות מקצועית. על אף הניסיון המקצועי של חברות רבות הפועלות בתחום, יש לא מעט מקרים שבהם ניסיונות התיקון לא צולחים, מסיבה זו או אחרת, ואז נדרש לחשוב כבר על החלפת השעון, רצוי במסגרת האחריות שלו.
 

כמה יעלה לנו לתקן את השעון?

לסיום, חשוב להגדיר כי קביעת מחירון מקובל של תיקון שעונים היא משימה בלתי אפשרית בעליל,  ולו בשל מגוון הדגמים העצום, או בשל העובדה שכל מקרה מצריך תיקון אחר. כמו-כן, על אף שההתייחסות שלנו הייתה בעיקרה לשעוני יד, ברור שחלק מאותן בעיות עלול לאפיין גם שעון קיר (למעט החלפת הרצועות, כמובן), ואלה מצריכים פעולות וכלים אחרים.
כתוצאה מכך, רוב השענים המקצועיים יותר, בייחוד אלה המתעסקים בשעונים יוקרתיים או מאסיביים יותר, יעידו על עצמם דווקא שהם אינם יכולים לקבוע את מחיר התיקון מבלי להעיף מבט בשעון עצמו, ולעמוד על הבעיה ועל חומרתה. בהתאם לזה, יעריך בעל המקצוע את העבודה שתידרש ממנו, כמו גם את עלויות הרכיבים שבהם ייעשה שימוש, מה שיאפשר לו להעניק ללקוחות הצעת מחיר.
בעת תקלה בשעון, מומלץ לבדוק לפני הכול אם יש עליו אחריות, ואם היא אמורה לכסות נזק מהסוג שנגרם. כמובן שהעדיפות צריכה להיות לתיקונו במסגרת האחריות. במקרים אחרים יש לבדוק את הניסיון המקצועי של המעבדה או של השען, ולראות האם יש להם התחייבות לכך שהתיקון יצליח, בסופו של יום.

ההבחנה המרכזית שצריך לעשות היא בין חנויות, המוכרות לרוב שעונים ומציעות תיקונים בסיסיים מאד, לבין מעבדות (לרוב של היצרן), המיועדות למקרים מורכבים יותר. מבחינת מיקום גאוגרפי של הגורם המתקן, עקב העובדה שמרבית התיקונים נעשים תוך פרק זמן של כמה שעות, מומלץ לבחור במקום הנמצא במרחק סביר ממקום העבודה או ממקום המגורים של בעל השעון.
 

שעון חול והרבה שעוני קיר תלויים מאחור

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist