כתבות בנושא מכונים רפואיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מכונים רפואיים - רשימת השירותים הנפוצים

מכונים רפואיים רבים פזורים ברחבי הארץ ומיועדים לתת מענה למגוון רחב של צרכים בתחום הבריאות. מכונים אלה - חלקם פרטיים וחלקם ציבוריים, ולפני שמגיעים אליהם כדאי לדעת עם אילו גופים יש להם הסדרי תשלום. על השירותים השונים שאפשר לקבל במכונים רפואיים, ועל ההבדלים בין מכון רפואי פרטי ובין מכון רפואי ממשלתי, בכתבה שלפניכם

בכתבה זו:
מרכז רפואי ממשלתי | מכון רפואי פרטי | אז איך תבחרו מכון רפואי? | בית חולים פרטי - מה הוא מציע? | מכון רפואי - התמקצעות

מרכז רפואי הוא מרכז שבו ניתנים מגוון שירותים רפואיים תחת קורת גג אחת. היתרון הבולט של מרכז כזה הוא הגישה הנוחה, בדרך כלל, הסדר והיעילות שבמקום. אם בחרתם להגיע למכון פרטי, תוסיפו סטנדרטים גבוהים של מראה ועיצוב וכן של שירות אדיב ומהיר במיוחד. המרכזים הרפואיים נחלקים לשני סוגים עיקריים: מרכזים רפואיים ממשלתיים-ציבוריים ומרכזים רפואיים פרטיים. 

מרכז רפואי ממשלתי

מרכז רפואי ממשלתי הוא מה שאנו מכירים כבית חולים ציבורי ובו יש כמה מבנים להתמחויות שונות כגון: בית חולים לילדים, בית חולים ליולדות, בית חולים שיקומי וכדומה. קופות החולים השונות  מפנות את מבוטחיהן אליהם, בהתאם להסדרים שיש לכל קופה עם בית החולים. במקרים שבהם  נדרשים טיפולים או שירותים רפואיים שאין תחת קורת הגג של בית החולים הציבורי, הקופה יכולה  להפנות גם למכון רפואי פרטי שנמצא עמה בהסדר, אך במקרים אלו הדבר יהיה כרוך בהשתתפות עצמית של המטופל.
 
מרכז רפואי סטנדרטי מאגד את כל שירותי ההתמחות באותו תחום, כמו למשל מרכז רפואי גריאטרי וכו', ולכן זה נוח ומקצועי מאוד. הבעייתיות הגדולה שקיימת במרכזים רפואיים ממשלתיים היא של זמינות. לצערנו במרכזים רפואיים אלו קיימים תורי המתנה רבים וארוכים עד מאוד, ורק מי שידו  משגת יכול לפנות למכונים רפואיים פרטיים.

מכון רפואי פרטי

מרכזים רפואיים פרטיים ממוקמים לרוב במקומות נוחים להגעה, והם מציעים שירות מקצועי,  טכנולוגיה מתקדמת ושירותיות ברמה גבוהה במיוחד. אל המכון הרפואי מופנים על ידי קופות  החולים או על ידי חברות הביטוח שנמצאות עם המכון בהסדר כספי, או לחילופין פונים למכון באופן פרטי. מכון רפואי מציע אשפוז פרטי בתנאים נוחים ובסטנדרטים גבוהים. מכונים רפואיים מעניקים שירותים במגוון תחומים ובהם: פריון, דימות, היריון, אונקולוגיה, דיאליזה, ריאות, לב, פסיכולוגיה,  התפתחות הילד, נוירוכירורגיה, אורולוגיה, נוירולוגיה, אורתופדיה, עור ומין, עמוד שדרה, גינקולוגיה, גנטיקה, הרדמה ועוד-ועוד.

אז איך תבחרו מכון רפואי?

  1. הכי פשוט זה לחפש בגוגל, להתרשם מן ההמלצות וכן מהמקום ומשירותיו. אחרי כן עברו לשלב ההמלצות האישיות, משמע התעניינו בקרב חברים ומשפחה והכי חשוב בררו עם הרופא המטפל שלכם. במרבית המקרים הם ישמחו להמליץ על מכון זה או אחר.
  2. השאלות שאתם חייבים לשאול את הממליצים: האם היחס היה אדיב והאם השירות יעיל וטוב? האם סופקו כל ההסברים בצורה נהירה, ברורה ומפורטת הן לגבי התהליך הרפואי הן על תופעות הלוואי? איזו תמיכה מוצעת במקום לאחר טיפול רפואי? מה משך הזמן שיש להמתין לתור והאם הצוות סבלני ונעים?
  3. לכו לפגישת ייעוץ ובחנו את הרופא המייעץ - האם הוא מספק את כל המידע הנדרש? האם השיב על שאלותיכם? האם היה אדיב? האם הוא בעל ותק מקצועי מספק?
  4. ודאו שיש ברשות המכון הרפואי רישיונות פעילות והסמכות רפואיות של נותני השירותים השונים.
  5. ודאו שהמרכז הרפואי מוכר על ידי משרד הבריאות.
  6. בררו לגבי הניסיון הרפואי של הרופא שמבצע בכם את ההליך הרפואי וכן של המרדים.
  7. ודאו כי האדם שעמו אתם נפגשים, הוא אכן האדם שיבצע בכם את ההליך הרפואי.
  8. הגורם הכי חשוב נוגע למקצועיות ולניסיון הצוות הרפואי, ולכן כדאי לברר על אנשי הצוות ולבדוק מי עומד בראשו ואילו 'קבלות' יש להם.
  9. התרשמו מהציוד הרפואי במקום. אל תתביישו לברר לגבי ציוד מודרני וטכנולוגיה מתקדמת ולוודא שהם בעלי תו תקן ישראלי.
  10. השוו בין כמה מכונים, קבלו המלצות, התרשמו ורק אז בחרו מכון רפואי.

בית חולים פרטי - מה הוא מציע?

מטופלים שמגיעים לבית חולים פרטי, עלולים להתבלבל ולחשוב שהגיעו למלון 5 כוכבים - מחלקות מרווחות, חדרים פרטיים (או מקסימום זוגיים), מעקב צמוד, אפשרות לחדר סוויטה, ארבע ארוחות ביום עם תפריט מגוון מוגשות לחדר. ואם כל זה לא מספיק אז גם צוות סיעודי, דיאטנית,  פיזיותרפיסטים, מסך פלזמה, מיני בר (!), עיתון יומי, שירותים ומקלחת מרווחים ופרטיים ומערכת קריאה משוכללת. 
מלבד הפינוקים שמזכירים הרבה יותר מלון מאשר בית חולים, מציעים מרכזי הבריאות הפרטיים גם  חדרי ניתוח מתקדמים וטכנולוגיות חדישות שמבוצעות בידי מנתחים מיומנים ומקצועיים. את בחירת  מועד הניתוח מאפשרים למנותח המיועד, ואף את בחירת המנתח משאירים בידיו. המכון הרפואי  מעניק, על פי רוב, ייעוץ ראשוני, שלאחריו מתואם מועד הניתוח. אחרי כן, זוכה המטופל לליווי אישי עד ליום שחרורו.

מכון רפואי - התמקצעות

מה זה אומר מכון רפואי שמתמחה בתחום עיקרי אחד? למשל הדמיה. במכון שכזה יאוגדו כל סוגי הבדיקות האפשריות שנוגעות לדימות (רנטגן). במכון שכזה יימצאו מערכות ממוחשבות וחדישות,  רדיולוגים ואנשי רנטגן. 

רנטגן כללי יבוצע בעזרת מכשיר שיצלם וישקף באופן דיגיטלי את הבדיקות:
UGI (ושט, קיבה, תריסריון ומעיים דקים), הדגמת דרכי השתן, צילום רחם, צילומי ילדים, צילומי כף יד להערכת גדילה, צילום כל חלקי השלד ועוד.
בנוסף במכון דימות יבוצע אולטרה-סאונד, שהיא בדיקה ללא קרינה וכוללת מגוון בדיקות: 
ערמונית, בלוטת המגן, אשכים, שדיים, גידולים תת עוריים, דרכי השתן, מערכת הלימפה, בטן, אגן, דרכי מרה וגינקולוגיה, מי שפיר, סיסי שיליה, דופלר עורקי הצוואר, דופלר כלי דם פריפריאליים,  דופלר ורידים מרכזיים וכדומה.
גם ביופסיות, סיטי ובדיקות ממוגרפיה מתקיימות, על פי רוב, במכון מסוג זה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist