כדי להגיע לייבוש מלא של החומר, ולקבל תוצר חזק ועמיד, נדרש תנור קרמיקה להגיע לחום גבוה שנע בין 1000- 1300 מעלות צלזיוס. תנור מן הסוג הזה חייב להיות בעל בידוד מצוין שיקטין גם את צריכת החשמל. בחירת תנור קרמיקה מתאים לייעודו, מחייבת בחינה מדוקדקת של המפרט הטכני, והתייחסות לכל אחד מהפרמטרים, לרבות נפח התנור ומידותיו, מספר תכניות השריפה, מערכות בקרה ובטיחות המותקנות בתנור ומשך האחריות הניתנת עליו.
תנור קרמיקה - פתח קדמי או פתח עילי?
תנורי קרמיקה עם פתח קדמי הם תנורים עם טמפרטורה אחידה, מכיוון שהקרינה והחום מגיעים מכל הכיוונים. היתרון הוא שריפה אחידה בכל חלקי החומר, שאותו מנצלים לייצור מוצרים תעשייתיים בעיקר. כמו-כן, תנור קרמיקה זה מאופיין בחיסכון באנרגייה, באטימה מוחלטת, במערכת בקרה וגיבוי ובמבנה לבנים. תנור קרמיקה זה, אידיאלי לקרמיקה, לפורצלן ולמיזוג זכוכית. התנור מגיע עם אפשריות חימום מ- 2,3,5 כיוונים.
תנור קרמיקה עם פתח עילי עשוי להגיע עם פתח מלבני, עגול או סגלגל. בדרך כלל מדובר בתנור קרמיקה קטן יותר שמתאים במיוחד לחובבים ולאמנים, אך אפשר לייצר גם בהתאמה אישית בגדלים שונים. התנור מיועד לשריפת זכוכית וקרמיקה תעשייתית. הוא בנוי כמקשה אחת, חסכוני בחשמל, בעל אחידות שריפה גבוהה ותוצאות שריפה מעולות ואחידות. אפשר לבחור תנור קרמיקה חד-פאזי או תלת-פאזי, לפי הצורך, ובהתאם למערכת החשמל במקום.
תנור עם פתח עילי כולל פתח אוורור בתחתית התנור ובדופן התנור. הוא מאובזר במערכת בקרה ובמפסק בטחון, מגיע לטמפרטורה אחידה ונחשב כחסכוני במיוחד בחשמל. דלתו נפתחת בקלות. יעיל למקומות קטנים עם חלל קטן. המסקנה- כדאי לפעול לפי הנוחות, להתחשב במקום האחסון ובהעדפה אישית.
סוגים נוספים של תנורים
תנורים לשריפת רדוקציה, נחשבים כתנורים איכותיים במיוחד, והם כוללים פתח קדמי ושליטה נוחה בעוצמת הלהבה. כמו-כן, הם מאובזרים במערכת בקרה ובמערכת ביטחון. תנור התכה, הוא אפשרות נוספת של תנור מקצועי ויעיל, אשר מגיע לטמפרטורה שבה תהליך החימום של מוצק הופך לנוזל. כאשר רוכשים תנור זה, יש לשים לב לטמפרטורת העבודה שלו, לטמפרטורת המקסימום, לצריכת החשמל, למערכת הבקרה ולמבנה הדלת. זכרו כי ההתכה מצריכה 'חום כמוס', ולפיכך, חייבים להתאבזר באמצעי מיגון מתאימים. בין סוגי תנורי ההתכה נמנה גם תנור לניפוח זכוכית.
מה לבדוק לפני רכישת תנור קרמיקה?
אז מי משתמש בתנורי קרמיקה? מפעלים לייצור מוצרי קרמיקה, אמנים ומעבירי סדנאות אמנות וכן אנשים פרטיים חובבנים בתחום החימר והקרמיקה. מלבד הבחירה בין תנור בעל פתח קדמי או תנור בעל פתח עילי, חשוב לדעת כי יש אפשרות לרכוש תנור קרמיקה בהתאמה אישית לפי צרכים, גובה וגודל. למשל תנור שמתאים לקרמיקה בלבד, ומגיע לכ- 1,200 מעלות צלזיוס, בנוי מלבני בידוד והוא חסכוני בחשמל. תנורים מסוג זה, בדרך כלל כוללים מעטפת פח מגלוון ומתאימים לעבודות אמנות ולסדנאות.
בין הפרמטרים החשובים לבדיקה, חשוב לשים דגש על היצרן, ולוודא שמדובר במוצר מבית טוב, של יצרן ותיק ובעל שם בתחום. בהתאם לכך תוכלו להיות בטוחים גם לגבי משך האחריות שתקבלו ולגבי ספק שירותי התיקונים והתחזוקה. בדרך כלל יצרן בעל מוניטין יקפיד על מוצרים שעומדים בתקנים מחמירים, ושעשויים מחומרים איכותיים. בנוסף לתנור, בררו מהו הציוד הנלווה הדרוש לכם, ובדקו את התאמתו. בתנורים מתקדמים וחדישים יש תוספות בידוד לצמצום צריכת החשמל, מערכת בקרה ומערכת בטיחות חדשניות ומתקדמות, חימום בתחתית התנור להשגת טמפרטורה אחידה, בסיס מוגבה ועוד. רכישת תנור קרמיקה אינה עניין זול כלל וכלל, ולכן מומלץ מאוד טרם הרכישה להתעניין ולקרוא
חוות דעת רבות ככל האפשר, של משתמשים שרכשו תנורי קרמיקה. כך תוכלו להתרשם ממידת שביעות רצונם, וללמוד על תקלות נפוצות שמאפיינות תנור של יצרן כזה או אחר.