כתבות בנושא ספקי אינטרנט - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בדיקת מהירות גלישה ושיפור קליטת ה-Wi-Fi בבית

כולנו יודעים היום איך לבדוק את מהירות הגלישה שלנו בבית. עם זאת, יש לפעמים הפתעות. רכזנו עבורכם כמה טיפים לבדיקת מהירות הגלישה האמיתית בבית

בכתבה זו:
כיצד ניתן לשפר את הקליטה של הרשת האלחוטית בבית? | התקנה של רפיטר להגדלת טווח הקליטה של ה-Wi-Fi

בדיקת מהירות הגלישה באינטרנט ניתנת לביצוע בקלות וביעילות במגוון רחב של אתרים ודפי אינטרנט ייעודיים. למעשה, כל מה שעליכם לעשות הוא להקיש בשורת השאילתה של גוגל את מילות החיפוש - בדיקת מהירות גלישה ושיפור קליטת ה-WiFi בבית - ופה פחות או יותר נגמר הסיפור. עם זאת, על מנת שלא ייווצר מצב שבו מהלך הבדיקה יופרע כתוצאה מגורמים שונים, עליכם לשים לב לנקודות הבאות:
סגרו את כל הדפדפנים ואת כל הדפים הפתוחים במחשב. 
סגרו את כל התוכנות הפתוחות במחשב לפני התחלת הבדיקה. 
מומלץ לבצע את הבדיקה כאשר המחשב מחובר למודם או לראוטר באמצעות כבל אינטרנט ולא כשהמחשב מחובר לרשת בצורה אלחוטית. 
יש לוודא שבזמן הבדיקה לא מתבצעת הורדת או העלאת קבצים. 
גלישה ביתית
כאן גולשים במהירות

כיצד ניתן לשפר את הקליטה של הרשת האלחוטית בבית?

רבים לא יודעים זאת, אבל במרחב הביתי ישנם אינספור גורמים שעלולים לחבל בתקשורת שבין המחשב לראוטר. זוהי הסיבה שבגינה לקוחות רבים כל כך מתלוננים על הפרעות בחיבור ומאשימים את ספקיות האינטרנט. רוב רובן של בעיות החיבור הגורמות לניתוקים או לקיצור טווח הקליטה קשורות למיקום לא נכון של הציוד או לחוסר מודעות לגורמים השונים שעשויים לחבל בקליטה התקינה. 

להלן כמה כללים שיסייעו לכם לשפר את הקליטה של הרשת האלחוטית בבית שלכם:
מומלץ מאוד למקם את הראוטר בנקודה מרכזית ככל האפשר בחלל - גם אם אין באפשרותכם לעשות זאת, מומלץ שלא למקם את הראוטר בצמוד או בסמיכות גבוהה מדי לקיר. באופן הזה תחסמו חלק ניכר מהאות שמשדר הראוטר למחשב. 
לא במקום סגור - חשוב ביותר להימנע ממיקום של הראוטר בתוך ארון, מגירה או כל רהיט אטום. 
רעשים אלקטרומגנטיים עשויים לפגוע בתקשורת בין הראוטר למחשב - בעיקר כשמדובר ברעשים בתחום התדרים שבו משדר הראוטר. אי לכך, מומלץ שלא למקם בסביבת הראוטר טלפונים אלחוטיים או התקנים שונים המבוססים על תקשורת בלוטות'.
אל תוותרו על סיסמה - ככל שיותר אנשים יתחברו לרשת דרך הראוטר שלכם, כך מהירות הגלישה שלכם תהיה איטית יותר. לכן מומלץ ביותר להגן על הגישה לראוטר שלכם בעזרת סיסמה מאתגרת לפיצוח. 
גלישה מהירה בבית
תשאלו את הילדים - הם יודעים הכי טוב

התקנה של רפיטר להגדלת טווח הקליטה של ה-Wi-Fi

הרפיטר הוא מכשיר המשמש להגדלה של טווח הקליטה של הרשת האלחוטית. את הרפיטר יש למקם בין הראוטר למחשב וכך ניתן ליהנות מטווח קליטה משופר ולגלוש למשל מהמרפסת או מהגינה. הרפיטר מסייע גם לשיפור טווח הקליטה בדירות שבהן הראוטר ממוקם למשל בתוך ממ"ד או בחדר הנמצא בזווית מסוימת לשאר חדרי הבית, המקשה על קליטה איכותית של האות. 

טווח הקליטה של הרפיטר אינו אחיד שכן הוא משתנה מדירה לדירה, אך בגדול מדובר בטווח הנע בין 15-20 מטרים. בדומה לראוטר, גם את הרשת הנקלטת באמצעות הרפיטר ניתן לאבטח עם סיסמה מתאימה, אך חשוב להבין שהרפיטר לא בא להחליף את הראוטר אלא רק להגדיל את טווח השידור שלו. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist