יקבי תשבי הוא שם דבר בישראל בתחום של הפקת יינות ומשקאות חריפים. זהו יקב הפועל כעסק משפחתי ומחזיק בהיסטוריה של עשרות שנים, יקב שאת המשקאות שלו תוכלו לרכוש ביקב עצמו או במיטב רשתות השיווק וחנויות האלכוהול בישראל. אתם מוזמנים להגיע ליקב ישירות, להתנסות בטעימות המשלבות בין יין לשוקולד או לבקר במסעדות המשובחות שלנו ביקב ובזכרון יעקב. אנחנו מתחייבים להפיק עבורכם משקאות כשרים ואיכותיים, שיהוו חגיגה של טעמים.
מקום מזעזע. הגענו לשם אחרי שאמרו בטלפון שאי אפשר להזמין מקום מראש. נרשמנו ברשימת המתנה כשהמארחת אמרה שיש רק 3 שולחנות לפנינו. אחרי 40 דקות התפנה רק שולחן אחד. שאלתי אותה איך זה יכול להיות, והיא התוודתה שהבעלים של המסעדה כל הזמן הכניס מקורבים שלו. בקיצור אם אתם לא חברים של הבעלים חבל על הזמן שלכם, אין לכם מה לחפש שם.
אז ככה: חיפשתי מקום לארוחת בוקר בערב (בוקר...) יום כיפור. לא פשוט. בעקבות המלצה של המנהלת בקבוצה המקומית שלנו, הגעתי למסעדה של יקב תשבי. מקום ממש חמוד עם אווירה מקסימה! הגענו לארוחת בוקר, הישיבה בחלל המקורה בחוץ נעימה מאוד (יש גם מאווררים תלויים גדולים לסובלים מחום). השירות מהיר ויעיל. איך שהתיישבנו הגיעו לשולחן מים ובנוסף סלסילת לחם, לחמניות, חמאה וריבה (עוד לפני שהזמנו משהו! איזה מקסים זה? אמרתי להם "היי, נראה לי שזו טעות! אנחנו לא הזמנו את זה!" . וענו לי שכולם מקבלים את זה). ארוחת הבוקר עולה באזור ה 60₪ (אל תתפסו אותי במילה), וכוללת פריטטה, אספרסו ארוך (אפשר גם להזמין משקה אחר, כמו לימונדה או מיץ תפוזים), סלט ירוק, ומגש ממרחים ממש מקורי יחסית, שכולל לא רק את הדברים הרגילים (גבינות, טונה, טחינה וכו') אלא גם אנטיפסטי מושקע. לסיום רכשנו בחנות לחם טרי שנעשה במקום (לחם אגוזים וסילאן, 23₪. ויש מבחר לחמים גדול). בימי שישי יש בחוץ מקום שמעשן בשרים (ראו בתמונות. הבטחתי לעצמי ללכת בקרוב לבדוק את העניין) ובחנות יש מבצעים על יינות וגם דברים חמודים מקרמיקה (גם בתמונות..). היה ממש כיף, נחזור שוב. למען הסר ספק: אין לי כל קשר למקום....סתם ממליצה
אנחנו גרים באיזור והגענו למקום ביום שישי בבוקר לארוחת בוקר.
המארחת אמרו לנו שיש המתנה של 20 דקות כאשר הרבה שולחנות פנויות.
אחרי כ-10 דקות הושיבו אותנו.
ארוחת הבוקר הזוגית עולה 107 ש"ח, מחיר די סטנדרטי אך לא מוצדק במקרה הזה :
מקבלים שתיה חמה וקרה, לחם מצוין עם ריבה וחמאה, חביתה (מבושלת מידי וספוגה בשמן).
המאזטים מאוד מאכזבים (בין היתר גבינת קוטג' פשוטה, גבינה למריחה בצבע צהוב - לא טעימה, סלט טונה יבש, סלט פלפלים קלויים שבו מצאנו שערה). הסלט הקצוץ והממרח אבוקדו היו טעימים.
ביקשנו טחינה וביקשו מאיתנו תופסת של 7 שקלים!
הקפה היה בסדר אבל הלימונדה הייתה מאוד מתוקה ובטעם תעשייתי.
בנוסף לקחנו שוקו כשתייה חמה וחייבו אותנו ב-5 שקלים נוספים עליו!
לגבי האווירה, המקום רועש וצפוף, ולמרות שהמלצריות עשו את המיטב, זה לא הספיק לנחם.
בקיצור, הכזבה גדולה מצד האווריה וההשקעה באוכל.
יש בבינימינה כמה בתי קפה עם אווירה פסטוראלית ואוכל איכותי, לא נחזור למקום הזה.