כתבות בנושא מוצרי חשמל - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

5 טיפים לקנייה בטוחה באינטרנט: פרויקט מיוחד לכבוד בלאק פריידי

יום שישי השחור בפתח ומדובר בהזדמנות המושלמת לחשוף את הטיפים החשובים ביותר שיסייעו לכם להתגונן מפני הונאות רשת

יום שישי השחור הוא המועד המציין את פתיחת עונת השופינג, המתחילה בחג ההודיה ומסתיימת בחג המולד. מדי שנה סוחרים בכל רחבי העולם מגייסים עובדים, מפשילים שרוולים ומזמינים כמות רצינית של סחורות, בציפייה "לעשות קופה" ביום שישי השחור וליתר דיוק, ביום שישי של השבוע הרביעי בחודש בנובמבר. בנוסף לסוחרים, גם הצרכנים מכינים את הארנקים וכרטיסי האשראי ליום שבו המחירים צונחים ואינספור מוצרים נמכרים במבצעים מיוחדים.

לצד הסוחרים והצרכנים, ישנה אוכלוסייה שלישית שמכינה את עצמה לקראת יום שישי השחור והכוונה היא לכל אותם נוכלים שמרוויחים את לחמם באמצעות הונאות רשת של גולשים תמימים. אין ספק ולו הקל שבקלים, שבשבועות הקרובים עברייני הרשת ינסו לנצל את בהלת הקניות וטרפת השופינג כדי להונות את ציבור הגולשים. אם אתם מעוניינים להגן על עצמכם מהתופעה שרק הולכת ומתרחבת, אנחנו מזמינים אתכם להקדיש בדיוק שמונה דקות לקריאת המאמר שכתבנו במיוחד עבורכם. תמצאו בו חמישה טיפים שיחסכו מכם עוגמת נפש רצינית ויתכן שגם יחסכו לכם לא מעט כסף.  

טיפ מס' 1 - אם זה טוב מכדי להיות אמת, זה כנראה שקר...

אחת הדרכים הנפוצות ביותר לפתות גולשים שנמצאים בחיפוש מתמיד אחרי המבצע האטרקטיבי הבא, היא לפרסם מבצע מופרך לחלוטין, שתקף כמובן ליום אחד בלבד. השאיפה של הנוכלים במקרה הזה, היא שמפאת הלחץ וההתרגשות, הגולש התמים לא ישים לב שלגורם שפרסם את המבצע, אין שום קשר ליצרן האמיתי של המוצר.

אם לדוגמה תצוץ לכם מודעה שטוענת שהמשקפיים שתמיד חלמתם עליהם עולים 100 שקלים בלבד במקום 2,000 או ששואב האבק של דייסון נמכר במבצע של 1+1, רוב הסיכויים שמדובר בניסיון לגרום לכם לאבד את שיקול הדעת ולמהר להקליד את פרטי כרטיס האשראי שלכם באתר קיקיוני.

לכן הטיפ הראשון שלנו הוא פשוט לנשום עמוק, לא להסתנוור ממבצעים, אף פעם לא להיכנס ללחץ ובכל מקרה שבו יש ספק, להיכנס לאתר הבית של היצרן או ליצור קשר טלפוני עם היבואן הרשמי, כדי לוודא שאכן מדובר על מבצע אמיתי ולא על הונאת רשת ותו לא.

באתר דפי זהב תוכלו לקרוא חוות דעת על עסקים ולהתרשם מהם>>>

טיפ מס' 2 - לא מעבירים פרטים בטלפון

ישנם נוכלים שלא יהססו להתחזות לבית עסק כזה או אחר ולבקש מכם להעביר להם את פרטי האשראי על מנת להשלים רכישה של מוצר. כך לדוגמה, יתכן שהאדם שתשוחחו איתו יטען שפרטי האשראי שלכם לא נמסרו לחנות או שהוא בסך הכול מעוניין לוודא שהפרטים שלכם נכונים. גם אם מדובר באדם משכנע מאוד, שלכאורה יודע בדיוק מה רכשתם, היכן ומתי, אל לכם להעביר את פרטי האשראי שלכם בשום אופן וכנ"ל לגבי פרטי חשבון הבנק או מספר תעודת הזהות שלכם.

בהקשר זה נדגיש כי אין לבצע תשלומים בהעברה בנקאית ובאופן כללי מומלץ תמיד לתת עדיפות לתשלום מאובטח באמצעות PayPal למשל, על פני תשלום בכרטיס אשראי.

טיפ מס' 3 - לא מאובטח, לא קונה

כשגולשים ב-Chrome ומעוניינים לדעת אם האתר שנמצאים בו מאובטח או לא, כל מה שצריך לעשות זה לוודא שלצד כתובת האתר, ישנו סימן של מנעול אפור קטן. אם אכן כך הם פני הדברים, המשמעות היא שהן המידע שנשלח לאתר והן המידע שמתקבל דרך האתר, הוא פרטי לגמרי. בכל מקרה אחר, יש להדליק נורה אדומה אם לא שתיים או שלוש ולהימנע מלהזין פרטים באתר.

הסימן המחשיד ביותר שיכול להופיע לצד כתובת האתר הוא משולש אדום עם סימן קריאה לבן במרכזו. סימן זה נועד להזהיר גולשים מאתרים מסוכנים ולא מאובטחים, שיש להימנע מלהזין בהם פרטים אישיים. למעשה עצם הגלישה באתרים המוגדרים כ"מסוכנים" על ידי גוגל, מעמידה אתכם בסיכון ולכן לפני הכניסה לאתר, תופיע מודעה גדולה בצבע באדום, שתזהיר אתכם מהאתר.

כמו כן חשוב להזהיר מפני תופעה של אתרים מזויפים המתחזים לאתרים מוכרים. אם האתר שאתם גולשים בו נראה לכם טיפה משונה, בחנו את הכתובת שלו ונסו לשים לב אם יש בה במקרה "שגיאה" קטנה שקל לפספס במבט חטוף.

טיפ מס' 4 - מפשפשים בציציות של אפליקציות לא מוכרות

חדשות לבקרים אנחנו נתקלים באפליקציות חדשות שמבטיחות נסים ונפלאות או במילים אחרות, שלל מוצרים במבצעים והנחות. חלק לא מבוטל מהן, "מתחזות" לאפליקציות מוכרות ומצליחות. אם המוצר שאתם מעוניינים לרכוש זמין רק באפליקציה, רגע לפני שתורידו את אותה לנייד, עברו על תגובות הגולשים בחנות האפליקציות.

האפליקציה הורדה עשרות או מאות פעמים בלבד? הרימו גבה. למעט מספר ביקורות נלהבות כמעט כל הביקורות שהשאירו הגולשים על האפליקציה שליליות לחלוטין? הרימו גבה נוספת, ותרו על ההורדה ונסו לאתר את המוצר הנחשק בפלטפורמה אחרת.

קונים חכם! תמונה שאטסטוק

טיפ מס' 5 - נשארים עם אצבע על הדופק

למרבה הצער, משנה לשנה עברייני הרשת נהיים מתוחכמים יותר ולכן כל אחד ואחת מאתנו עשויים ליפול קורבן לתחבולה כזו או אחרת, בשל רגע אחד של חוסר תשומת לב. לפיכך הטיפ האחרון שלנו אליכם הוא להישאר עם אצבע על הדופק באופן קבוע ולבדוק בשבע עיניים את מצב חשבון הבנק וחיובי האשראי.

רוב הנוכלים יעדיפו לגנוב מכם כמה שיותר כסף ב"מכה אחת". עם זאת, ישנם גם כאלה שיעדיפו לגנוב מכם סכומים קטנים באופן מזדמן, על מנת שיוכלו להמשיך ליהנות על חשבונכם לאורך כמה שיותר זמן, מבלי שתהיו מודעים לכך. כעת רק נותר לאחל לכם יום חמישי שחור שמח ומלא בקניות בטוחות. בהצלחה!   

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist