כתבות בנושא בתי ספר מקצועיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מהם המקצועות המובילים בבתי ספר מקצועיים?

השכלה גבוהה היא כלי עזר הכרחי לבניית קריירה מתפתחת ובעלת פוטנציאל למימוש עצמי, אלא שהמציאות מוכיחה שלא תמיד בעלי תארים גבוהים זוכים להתברג בשוק העבודה בתחום המקצועי שבו קיבלו את הכשרתם, ולעתים אף מדובר בתחום שאינו תואם בהכרח את נטייתם הטבעית ואת כישרונם האישי. בתי ספר מקצועיים מאפשרים לרבים לפנות למסלול לימודים שמכשיר אותם לעבודה מעשית, ממש בסיום הלימודים, ואף מציעים שלל מגמות שעשויות להתאים למי שמעוניין לשלב בין תחביב למקצוע

בכתבה זו:
הנדסאי, טכנאי ומה שביניהם | צילום ועיצוב גרפי | לימודי מחשבים | מקצועות היופי | ואיך אפשר בלי רפואה אלטרנטיבית? | כך עושים זאת נכון

העולם האקדמי ידוע ברף הגבוה שהוא מציב לבאים בשעריו, אך תנאי הקבלה אינם המכשול היחיד העומד בפני המבקשים לרכוש השכלה גבוהה. כשמדובר ברכישת השכלה, אפשר לומר שהכוונה היא גם בהחלט מילולית - רכישה פירושה תשלום של שכר לימוד גבוה מאוד שלא רבים יכולים לעמוד בו. גם משך זמן הלימודים הארוך מאוד, וחוסר ההלימה בין הפן התיאורטי לפן המעשי מרתיעים רבים מפני השקעה רבה כל כך שספק אם תצדיק את עצמה בסופו של דבר. בשל שיקולים אלה ועוד, רבים מעדיפים לבחור באופצייה אחרת, והיא הרשמה לאחד מבין אותם בתי ספר מקצועיים, הפזורים בכל עיר ועיר בישראל. בתי ספר מקצועיים מאפשרים לסטודנטים להתמקד בתחום מקצועי מסוים, תוך שימת דגש לא מבוטל על הפן המעשי של העיסוק בו. כאשר נכנסים לעובי הקורה, אפשר לגלות שורה ארוכה של מקצועות אפשריים, המושכים אינספור אנשים מדי שנה. לפניכם סקירה של המקצועות המובילים והמבוקשים ביותר.

הנדסאי, טכנאי ומה שביניהם

ההבחנה הראשונה שיש לעשות, עוד לפני שבוחנים תחומי לימוד ספציפיים של בתי ספר מקצועיים, נוגעת למהות תעודת הגמר המתקבלת בתום הלימודים במסלולים רבים. טכנאי,  ברמת ההגדרה, הוא אדם המחזיק בהכשרה מלאה בכל הנוגע להפעלתם, לכיוונם ולתיקונם של מכשירים טכנולוגיים שונים, כך שאפשר להירשם למרבית המסלולים בתחום ללא ידע קודם. בהתבונן על חלק ממסלולי הלימודים הנפוצים כיום, לא קשה לחשוב על הכשרות ספציפיות, חלקן פופולאריות במיוחד, לרבות:
  1. טכנאי חשמל
  2. טכנאי מחשבים
  3. טכנאי טלוויזיה
  4. טכנאי מזגנים
  5. טכנאי דודי שמש
סוג אחר של בעלי מקצוע הוא ההנדסאים למיניהם, כלומר, אנשים אשר המקצוע שלהם כולל  בתוכו אוריינטציה טכנולוגית של ממש. את ההנדסאים, גם הם תוצר של אותם בתי ספר מקצועיים, אפשר למצוא כמעט בכל תחום ותחום כיום. הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי תעשייה וניהול, הנדסאי חשמל, הנדסאי תוכנה, הנדסאי כימיה והנדסאי בניין הם רק חלק קטן ממארג ההנדסאים הפועל כיום בישראל.

כדאי לדעת כי בחלק מהמוסדות מתקבלת תעודת גמר שאינה בהכרח כרוכה בהגדרה של טכנאי או הנדסאי. לכאורה, נקודת הפתיחה שלהם בעייתית יותר, אך לא בהכרח. עקב החשיבות הרבה המושמת על פרקטיקה, ופחות על תעודות, יש חברות המאפשרות לקבל אליהן בוגרי לימודים, אפילו אם אינם מחזיקים בתארים אלה - הכול תלוי במאפייני התפקיד הספציפי, בדרישות מהמועמד ובמדיניות החברה המחפשת אחר כוח אדם מקצועי.

צילום ועיצוב גרפי

צילום נחשב לאחד מתחומי הלימוד המרתקים שיש בנמצא כיום, עם כמה מוסדות מרכזיים  המאפשרים ללמוד את התורה כולה. ההבחנה המרכזית היא בין צילום וידאו ובין צילום  תמונות (סטילס), כאשר בכל אחד מהמקרים יש עיסוק בנגזרות הרבות של התחום: תפעול מצלמה, תאורה, בניית סצינות או קומפוזיציה, צילומי תקריב וכיוצא בזה. חלק מהמוסדות מכניסים גם נדבך תיאורטי ללימודים, דוגמת כזה העוסק באמנות כמכלול, או באמנות  השביעית - הקולנוע. בכל המקרים, יוצאים המסיימים עם תיק עבודות שבו הם יכולים להשתמש כדי למצוא משרות בתחום.
לימודי עיצוב גרפי נחשבים לפופולאריים אף הם, כאשר בשנים האחרונות הביקוש אליהם נמצא במגמה אחת: כלפי מעלה. כאן, יכולים הסטודנטים לדעת את כל מה שחשוב לדעת על התוכנות הגרפיות המקובלות כיום, דוגמת Photoshop, Illustrator ואחרות. זאת, לצד נושאים הנוגעים לתקשורת החזותית כמכלול: שימוש בגוונים, יצירת אווירה, שילוב תמונה וטקסט וכיוצא בזה. את התמונה הגרפית משלימים לימודי האנימציה, המתמקדים כבר ביצירת הנפשות, הנפוצות כל כך בטלוויזיה, בקולנוע או אפילו באינטרנט.

לימודי מחשבים

בעיני רבים, מחשב נחשב להמצאה המשמעותית ביותר של המאה ה-21, ולכזו שהשפיעה על החברה יותר מכל דבר אחר. בתנאים האלה, לא מפתיע מדוע לא מעט בתי ספר להכשרה מקצועית החליטו לפתוח תוכניות לימודים מקיפות בתחום. זה מתחיל עם תחום האינטרנט, שנמצא בעלייה מתמדת, וכולל בתוכו מסלולים של בניית אתרים, קידום אתרים  (SEO), שיווק דיגיטלי וכיוצא בזה. מכיוון שהביקוש לאנשי מקצוע בתחומים אלה פשוט עצום כיום, דומה כי לעוברי הקורס לא צפויים קשיים רבים יתר על המידה במציאת עבודה, לאחר הלימודים.
קורסים אחרים הנוגעים לעולם הממוחשב, מבוקשים ביותר אף הם, משתייכים לתחום  התכנות. אין המדובר בלימודים מקיפים כמו תואר ראשון במדעי המחשב, אך בכאלה  העוסקים באופן ישיר בתכנות וביצירת מוצרים טכנולוגיים מגוונים. פיתוח אפליקציות, בעידן הסלולר שבו אנו חיים, הוא דוגמה מובהקת לכך.

מקצועות היופי

סוג נוסף של בתי ספר מקצועיים נועד להציע הכשרה מקצועית בכל מה שנוגע לעולם היופי. הדוגמה המובהקת הראשונה לכך היא לימודי איפור, המבוקשים בעיקר על ידי נשים (אך ממש לא רק). לימודי איפור מועברים בבתי ספר, כמו גם על ידי מאפרים פרטיים, והם כוללים נושאים דוגמת מושגי יסוד באיפור, שימוש בכלי האיפור, הבנת מבנה הפנים  והתאמת האיפור אליו, איפור עצמי, שיווק עצמי, בניית תדמית והרשימה עוד ארוכה. חשוב לשים לב שמלבד הקורסים הכלליים, יש כאלה העוסקים בנדבך מסוים של תחום האיפור:  למשל, איפור כלות או איפור לטלוויזיה ולקולנוע.
סטיילינג, אף הוא ענף מבוקש במיוחד, שם לו למטרה ליצור התאמה אידיאלית של הלבוש והאביזרים לאדם או לאירוע ספציפי. זהו קורס אידיאלי לאנשים שרוצים לדעת הכול על תעשיית האופנה, לעצב אביזרים, ליצור סגנונות או אפילו לבנות טרנדים.

ואיך אפשר בלי רפואה אלטרנטיבית?

בשנים האחרונות, יותר ויותר ישראלים גילו את הסגולות הרפואיות הרבות של כל אותם טיפולים אלטרנטיביים הנמנים על קשת הרפואה המשלימה. בהמשך לכך, גדל בצורה משמעותית גם אחוז האנשים שמעוניינים להעניק את הטיפולים מהצד השני של המתרס,  ואשר נרשמים לאחד מבין אותם בתי ספר מקצועיים המתעסקים בתחום. מה שחשוב להדגיש הוא שמדובר כאן על עשרות רבות של קורסים אפשריים, כל אחד עם מסלול הכשרה שונה משלו. ממש על קצה המזלג, אפשר להזכיר פרקטיקות דוגמת דיקור סיני,  שיאצו, נטורופתיה, רפלקסולוגיה וכן נושאים דוגמת אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה בראי הרפואה, הן המערבית הן האלטרנטיבית. 
אפשרות אחרת היא לבחור במסלול לימודים מקיף יותר, של מטפל רב תחומי - מסלול אשר במהלכו בוחר הסטודנט את המקצועות הראשיים להתמחות שלו. שימו לב שמלבד תעודה  מקצועית, יש צורך פעמים רבות בתקופת התמחות (סטאז'), בדרך לקבלת רישיון העיסוק במקצוע המיוחל.

כך עושים זאת נכון

הסקירה שהובאה כאן אמנם מתייחסת לחלק ניכר מהמקצועות המבוקשים בישראל כיום, אך ברור שהרשימה אפילו לא קרובה להסתכם בהם. זאת ועוד, מקצועות מסוימים אפשר  "לפרק" לרזולוציות קטנות יותר, עם מסלולים ספציפיים המיועדים לקהל לומדים מסוים, או  אפילו לבעלי רמות הבנה או ניסיון שונים בתחום. מכאן נובע שעבור אדם המעוניין ללמוד  עומדת רשימה אינסופית של אפשרויות, וטוב שכך.
הצעד החשוב ביותר שיש לעשות, בדרך לבחירה המושכלת של מקצוע הלימודים, הוא לחשוב מה הם תחומי העניין הספציפיים של אותו אדם, או אפילו אילו כישורים הוא מחזיק שיכולים לסייע לו בהם. בשלב שבו מתחילים לחשוב על כיוון מקצועי, סביר שאלה כבר יהיו  ידועים, במידה זו או אחרת של ודאות. אפשר לבחור בנושא המתאים לתחומי העניין, אך גם  לעבור אבחון וייעוץ מקצועי, בדרך למציאת תחומי עיסוק פוטנציאליים.
נקודה חשובה נוספת: היתרון הגדול בלימודים דרך בתי ספר מקצועיים הוא היכולת שלהם "לקצר תהליכים", כלומר, לאפשר עיסוק במקצוע הלכה למעשה תוך פרק זמן קצר, אפילו תוך חודשים ספורים. אלא שאי אפשר להבטיח עיסוק במקצוע בכל תחום שהוא. מומלץ  מאוד, טרם תחילת המסע, לסקור את האפשרויות התעסוקתיות המוצעות בתחום מסוים, לבדוק מהן הדרישות מהמועמדים למשרות וכיוצא בזה. בדיקה בסיסית שכזו יכולה לסייע בהתכוונות למקצוע שכדאי יותר ללמוד, או אפילו לפסול מקצועות אחרים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist