ויוה אספניה: 5 המסעדות הספרדיות הטובות ביותר

זו היתה רק שאלה של זמן עד שהמטבח הספרדי יהפוך לפופולארי ביותר בישראל. ובכן, הזמן הגיע והאפשרויות רבות. הנה הטובות שבהן
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות ספרדיות

בשנתיים האחרונות הפך אוכל ספרדי בכלל וטאפאס בפרט לדבר הכי נכון בקולינריה הישראלית. השילוב של אוכל קל ולא מתחכם, הכנה פשוטה יחסית ותמחור סביר, מתאים לרוח המחאה החברתית-כלכלית כפרוסת לחם לכוס סנגריה. מתוך מבחר גדול של מסעדות ספרדיות, בחרנו את חמש הטובות ביותר.

 

טאפאיה

מסעדת שף וטאפאס בר ששומרת על נאמנות למקור, בראש ובראשונה בעיצוב. המעצב שאב השראה מסרטיו של פדרו אלמודובר, הבאה לידי ביטוי בגווני אדום עזים, באריחים מצוירים ובאווירה מחוספסת. ואילו אמנית קרמיקה עיצבה צלחות וקנקני סנגריה תואמים. על המטבח מנצח השף עינב אזגורי, שמקפיד לנסוע מדי פעם לספרד ומארח במטבחו שפים ספרדים ברמה גבוהה כדי ללמוד וכדי לאפשר לאורחים לחוות פיאסטה ספרדית כהלכתה.
 
התפריט מגוון ומציע מנות ספרדיות מקוריות כפטטאס ברוואס (תפוחי אדמה ברוטב מיונז מתובל) וסרדינים מיובאים, לצד מנות מותאמות לחיך הישראלי דוגמת דגים על הפלנצ'ה, קבבוני מוסר ים וקרפצ'יו סלק. עם זאת, ברוב המקרים יש תוספת קטנה או שתיים שמזכירות שספרד זה כאן - רוטב אחו בלנקו, גבינת מנצ'גו ועוד. כשקשה להחליט אפשר פשוט ללכת על פאייה פירות ים במחבת גדולה המספיקה לשלושה או ארבעה סועדים, וצ'ורוס מתובלים בסוכר וקינמון לקינוח. 
 

 

לה צ'אמפה

בספרדית 'לה צ'אמפה' פירושה צריף. בעברית זהו שמה של רשת קאווה בר בסגנון קטלוני עם אווירה תוססת ושמחה, קאווה כנ"ל והרבה טאפאס, ופינצ'וס, כריכים קטנים המוגשים עם קיסמים. המנות מסורתיות, שלא לומר פשוטות, אך טובות ומוקפדות, היות שהן מבוססות על חומרי גלם מיובאים או בייצור עצמי: נקניקים (חלקם מיוצרים על ידי השרקוטייה אלן טלמור במיוחד עבור הרשת) וחמון, גבינות, קרוקטים, כבושים ועוד.
 
אופי הבילוי בשלושת הסניפים דומה לברים בברצלונה מבחינת אווירה ודגש על אלכוהול. תפריט האוכל נועד למלא את הבטן ולמנוע השפעת אלכוהול בשלב מוקדם של הבילוי, והמנות הקטנות מאפשרות לטעום סוגים שונים של מאכלים ולחלוק עם חברים. מדי פעם מתקיימים ערבי ספורט מיוחדים, בעיקר כדורגל, וכל אירוע הוא סיבה למסיבה - מהיום הלאומי של קטלוניה ועד ימי הולדת לצוות, אז הקאווה נשפכת כמים. במקרר המעדנייה של הסניף ברחוב הארבעה ניתן להצטייד בחומרי גלם, נקניקים וגבינות ולהרכיב טאפאס איכותי בבית.
 

 

טפאו

טאפאס וסביצ'ה בר עם סניפים בתל אביב ובהרצליה שסוגרים עשור בהצלחה רבה. עוד לפני שמדברים על האוכל, אי אפשר להתעלם מהעיצוב - גווני אדמה חמים, בר ארוך ותוסס כמו בברים בברצלונה, אלמנטים עיצוביים בסגנון גאודי ופרודוקטים שמשתלשלים מהתקרה.
 
התפריט מגוון ומציע טאפאס על בסיס ירקות, בשר ופירות ים בביצוע קלאסי עם מעט מגע ישראלי-אישי. סביצ'ה הוא חלק לא פחות חשוב, ומתייחס לאו דווקא לספרד אלא לקונספט ככלל, ואם כבר אוכל נא, אי אפשר בלי כמה מנות קרפצ'יו.
 
מתוך התפריט העשיר כדאי לא לפספס דווקא את הפאייה נגרה, 'פאייה שחורה', עם פירות ים ואורז צבוע בשחור - מנה לאמיצים ששכרה בצדה. תפריט אלכוהול עם קוקטיילים מקוריים ויינות מספרד ומישראל משלים את קשת הטעמים, ומוזיקה ספרדית סוגרת את החוויה. בסופי שבוע כדאי להזמין מקום מראש כי צפוף ומלא, אבל אז כמובן שמח ומרגישים כמעט כמו בבוקריה. הכי ספרד שאפשר.  
 

 

ויקי כריסטינה

בר יין ומסעדת טאפאס בשולי מתחם התחנה בתל אביב. מלבד טאפאס בסגנון קטלוני, האטרקציה המרכזית במקום היא חצר נעימה ובטבורה עץ פיקוס עתיק שמשרה אווירה כפרית כמעט. המקום מחולק לשניים, באופן שמאפשר להתאים את הישיבה לחוויה המבוקשת - מסעדת טאפאס עם שולחנות קטנים ואינטימיים שנפתחת כבר בשעות הצהריים (ויקי), ובר יין עם כיסאות גבוהים ופסלי פסיפס בהשראת פארק גואל של גאודי (כריסטינה). 
 
התפריט בשני האגפים הוא געגוע לברצלונה: פאן טומאט (לחם קלוי מרוח בעגבניות טריות ושמן זית), אספרגוס בפלנצ'ה, כרובית מטוגנת (שאסור לפספס) וכמובן קרם קטלאן לקינוח. מחלקת פירות הים טובה במיוחד בזכות קלמארי בשיטות הכנה שונות ושיפודי שרימפס. המנות מתומחרות באופן הוגן, ואם מזמינים טאפאס או שניים מכל מחלקה בתוספת אלכוהול, ניתן לסיים ערב בלי נזק גדול מדי לכיס.
 
פסקול ספרדי שקט פותח את שעות הערב המוקדמות ומתפתח לכדי מסיבה סוחפת. אחד המקומות המוצלחים במתחם ומצדיק הגעה גם מחוץ לעיר.
 

 

אחד העם

מסעדה מעוצבת בלב אזור הבילוי של תל אביב, המגישה טאפאס משודרג כמו שרק השף יונתן רושפלד יכול להמציא. התפריט מתכתב עם מסעדות שוק ועם דוכני טאפאס בשוקי ברצלונה, ומכיוון שהוא נסמך על חומרי גלם טריים, המנות מתחלפות מדי יום. רשימה הספיישלים כתובה על לוח גדול, וכדאי להתייחס אליה כי כאן טמונה החוויה האמיתית.
 
התפריט הקבוע מציג מנות טאפאס קלאסיות בביצוע מדויק: כרובית בקרם שקדים, אנזובי אורטיז ופטטאס ברוואס. מצד שני ניתן למצוא בו קריצות מוצלחות למטבחים אחרים כגון ניוקי בחמאת לימון וירקות בסגנון איטלקי, סשימי טונה יפני, קלמארי מטוגן מניו אורלינס וסלט עוף ומלון וייטנאמי.
 
למרות ההגדרה, זו אינה מסעדה ספרדית קלאסית אלא כזו שמציגה פרשנות אישית ואינה מנותקת מהמתרחש במקומות אחרים בעולם. ארוחה כאן היא מסע מרתק, ובתוספת העיצוב והאווירה מתקבלת חוויה שהשלם גדול מסך כל חלקיה.
 

 

רשימה ממוקדת של מסעדות ספרדיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

בהצלחה.


 

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות ספרדיות
   
 
 
   

מידע על מסעדות ספרדיות