
מתי יש להיעזר בשירותיו של שמאי רכוש?
בין אם עליכם להעריך שווי טבעת שקיבלתם בירושה, לאמוד נזקי פריצה לדירתכם או כל נזקי רכוש כאלו ועוד. על השמאי לבחון, לצלם ולערוך שומה וחוות דעת מקצועית אשר מגבשות את עלויות פרטי הרכוש. אל תגידו לא ידענו, פשוט היכנסו לכתבה לפרטים נוספים
תפקידו של שמאי רכוש
שמאי הרכוש עוסק בהערכת שוויו של רכוש לצורך ביטוחו, והערכת נזקים לרכוש כללי אשר נגרמו
על-פי רוב עקב שריפה, פריצה, אבדן רווחים ועוד. שמאי הרכוש אומד נזקים לרכוש פרטי ועסקי, לרבות נזקים במשרדים, עסקים גדולים, במפעלי תעשייה, בתי מלון, מרכולים וכיוצא בזה. מתפקידו של השמאי לבחון את היקף הנזק להתמודד עם היבטי הטיפול בנזקים וצמצומם, ולאמוד את הנזק לצורך תביעה כנגד גורם הנזק.
באלו מקרים ניעזר בשמאי רכוש?
על פי רוב, ניעזר בשירותיו של שמאי רכוש בשני מקרים - כאשר יש לקבוע את ערכו של רכוש כנגד נזקים אופציונליים, או כאשר נגרם נזק כלשהו לרכושכם ויש להעריך את היקף הנזק וקביעת הסכום שנדרש כדי להשיב את המצב לקדמותו.
הערכת שווי רכוש לצורך צרכי ביטוח
כאשר בבעלותנו רכוש שאנו מעוניינים לבטח, כנגד נזקים העלולים להיגרם כתוצאה משריפה, מהצפה, גניבה, או נזקים אפשריים אחרים. עלינו לקבוע את שוויים של הפריטים מראש כך שבמקרה בו הרכוש יינזק ונתבע פיצוי מחברת הביטוח לא יהיה ויכוח בכל הקשור לשווי הרכוש המבוטח. במקרים מסוימים חברת הביטוח תשלח שמאי רכוש מטעמה לצורך קביעת שוויו של פריט כזה או אחר, ובפעמים אחרות תסתפק הביטוח בהצהרה שלנו בנוגע לערך הרכוש.
הערכת היקף נזק לצורך תביעת פיצוי
במקרים בהם הרכוש שלנו ניזוק באופן כזה או אחר ואנו צריכים לתבוע פיצוי בגין נזק זה. ברוב המקרים תביעות אלו מתבררות מול חברות הביטוח, אך ייתכנו גם תביעות כנגד אדם פרטי, גופיים מסחריים, או רשות ממשלתית, כשמדובר בנזק שהמדינה מפצה אזרחיה בגינו. במקרים אלו, שמאי רכוש יוכל לתת אומדן להיקף הנזק, ולהעריך את הסכום שיש להעניק כפיצוי.
תהליך ההכשרה של שמאי רכוש
שמאי הרכוש אינו נדרש לרישיון או לתואר ראשון עפ"י חוק, אך תחום שמאות רכוש הינו עולם בפני עצמו, ולא כל שמאי רכב ו/או שמאי מקרקעין יכול להתמחות בתחום. בדומה לרופאים, רופא אורטופד אינו יכול לנתח בעיות לב וריאה, ואינסטלטור אינו יכול להיות חשמלאי, העובדה שכל מקצוע בארץ ובעולם הינו מקצוע בפני עצמו, כך גם שמאי רכוש אשר חייב לעבור הכשרה מתאימה בכדי לעסוק בתחום ובכדי להפיק חוות דעת מומחה המקובלת בכותלי בית המשפט. הכשרת שמאי רכוש ועיסוקו בתחום מחייבת בראש ובראשונה לעבור הכשרה מתאימה כשבסופה הוא מקבל תעודה המוכרת באיגוד שמאי הביטוח בישראל. מרבית השמאים הינם עוסקים עצמאיים הנותנים את שירותיהם לקהל הרחב וחלקם עובדים של חברות ביטוח או שכירים בחברות שמאות. כישוריהם של העוסקים במקצוע נבדקים היטב ע"י משרדי השמאים וחברות הביטוח בטרם ישכרו את שירותיהם.
תחום התמחות
בין אם מדובר בשמאות לבירור שוויו של רכוש, לצרכי רכישת פוליסת ביטוח או כדי לתבוע פיצוי בגין נזק שנגרם לרכושכם, חשוב מאוד שתבדקו מראש את הרקע של שמאי המתמחה בתחום הרלוונטי לכם - כך למשל שמאי המתמחה בחפצי ויצירות אומנות, תכשיטים, בנזקי מים, נזקי אש ועוד.
ארגון שמאי הרכוש בישראל
ארגון שמאי רכוש הנו ארגון המגבש את כל שמאי הרכוש בישראל תוך ליווי ותמיכה מקצועית של כל חברי הארגון. הארגון מהווה פלטפורמה ייחודית תוך תמיכה וייעוץ מקצועי לרבות ליווי מגוון שמאי רכוש בפרויקטים קטנים וגדולים כאחד. מכאן יודגש כי כל חברי הארון זוכים לקבל מיידעים שונים ומגוונים לרבות סיוע במציאת תעסוקה הן בחברות ביטוח, חברות בנייה, משרדי שמאים, רשויות ותאגידים שונים ומגוונים אשר מבקשים לגייס לשורותיהם שמאי רכוש.