כתבות בנושא רופאים וטרינרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אימצתם כלב או חתול? הכירו את שירות הווטרינר העירוני

מסתבר כי שירות וטרינר עירוני, הפועל בכפוף לווטרינר האחראי מטעם הרשות, אחראי על מספר תחומים שחשוב לדעת לגביהם, ולא רק חיסוני כלבת, כפי שרוב הציבור חושב. כיצד ניתן להיעזר בשירות הווטרינרי העירוני, ואיך זה נראה ברחבי הערים בישראל? כל המידע בכתבה שלפניכם.

שירות הווטרינר העירוני אומנם כפוף לווטרינר הרשותי, וההגדרות חלות על כל הרשויות, מטעם מינהל השלטון המקומי של משרד הפנים. עם זאת, תוכלו לשים לב להבדלים בין וטרינר עירוני אשקלון לדוגמא, לבין וטרינר עירוני חיפה. לפני שנצלול אל ההבדלים, בואו נבין מה השירות הווטרינרי שתוכלו לקבל ברשות המקומית / האיזורית של מגוריכם.

לקריאה נוספת:

מתי צריך לקחת את חיית המחמד לטיפול נמרץ וטרינרי?

היכן יש בית חולים וטרינרי באזור שלכם?

היכן תמצאו וטרינר 24/7 ומה חשוב לדעת מראש?

רוב הרשויות המקומיות מגדירות את השירות הווטרינרי העירוני כאחראי על שמירת הציבור מפני מחלות המועברות על ידי מזון מן החי ועל ידי בעלי חיים. השירות הווטרינרי העירוני עוסק ברישוי ובפיקוח על בעלי חיים. כלומר אגרת רישוי לדוגמא עבור בעל החיים שלכם, תוכלו לבצע בשירות העירוני, כמו גם חיסון נגד כלבת – זהו חיסון מסובסד ברשויות המקומיות, ביחס לווטרינר פרטי.

טופס אישור על טוהר הגזע – גם מול שירות וטרינר עירוני

מעבר לשירותים של רישום בעל החיים, חיסון נגד כלבת, התקנת שבב זיהוי, חלק מהרשויות המקומיות, לדוגמא ברחובות, מספקים שירותים נוספים כגון טופס אישור על טוהר הגזע, תעודת יוחסין, ועוד. בעיריית תל אביב מתייחסים ברצינות לאימוץ בעלי חיים ומעניקים הסברים מדויקים לגבי טיפול בבעלי חיים פצועים.

בבאר שבע מוציאים את כלבי ההסגר לטיולים

ברשות המקומית בבאר שבע, מתקיימת עבודה צמודה עם עמותת "באר שבע אוהבת חיות" על מנת למצוא בתים מאמצים ומשפחות אומנה לכלבים אשר שוהים בהסגר. מתנדבי העמותה מגיעים לכלבייה העירונית ומוציאים את הכלבים לטיולים! בבאר שבע חושבים גם על החתולים וישנן פינות האכלה ושתייה מפוזרות ברחבי העיר.

כלב אצל הוטרינר

מבצע עיקור וסירוס חתולי רחוב בנס ציונה

וטרינר עירוני נס ציונה שם דגש בשנת 2020 על עיקור וסירוס חתולי רחוב. התקציב העירוני השנתי עומד על כ-50 אלף שקלים לטובת עיקור וסירוס חתולי רחוב, מה שמאפשר לבצע כ-250 ניתוחים במהלך השנה. לאחר הניתוח מבוצע סימון באוזן שהחתול עוקר או סורס, ולאחר מנוחה, החתולים מוחזרים לנקודה בה נאספו.

כל רשות והאג'נדה שלה

נראה כי כבר בשלב קבלת המידע באתר האינטרנט של הרשות, אפשר בהחלט להתרשם מהיחס והגישה של הרשות המקומית לנושא בעלי החיים בעיר. ישנן רשויות שתוכלו לקרוא חצי עמוד במקרה הטוב של מידע על שירותי הווטרינר המקומי, ישנן רשויות שמפרטות פי כמה וכמה, על הפעילויות בנושא (חשוב לזכור שמה שבאתר האינטרנט לא בהכרח משקף את השטח, אבל בהחלט יכול לתת מושג).

מה שחשוב לעשות, ואם אפשר – לפני אימוץ חיית המחמד, ליצור קשר עם השירות הווטרינרי העירוני, לקבל מהם מידע לשירותים הניתנים על ידיהם, ולקבוע תור עבור רישום חיית המחמד, וכמובן במידת הצורך – התקנת שבב, חיסון כלבת, עיקור / סירוס במידת הצורך.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist