accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא רופאים וטרינרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בדיקה שנתית אצל הווטרינר: מה היא כוללת ולמה אסור לוותר עליה?

גם אם חיית המחמד שלכם לא סובלת מתסמינים כלשהם, אל תוותרו על בדיקה שגרתית אצל הווטרינר. מדובר בדבר החשוב ביותר שאתם יכולים לעשות למען הבריאות של הכלב או החתול שלכם

כל אדם שבריאותו עומדת בראש מעייניו, מקפיד להגיע לפגישת ביקורת אצל רופא המשפחה שלו בתדירות של אחת לשנה לכל הפחות. עם זאת, רבים מבעלי חיות המחמד נוהגים לפקד את המרפאה הווטרינרית רק כאשר הכלב או החתול שלהם מתחיל להשתעל, להתגרד, לרדת במשקל או ללכת בצורה משונה.

במחקרים שנערכו בנושא זה, נמצא כי כאשר כלבים וחתולים בני שש שנים ומעלה עוברים בדיקות שגרתיות, ניתן למצוא בעיות רפואיות המצדיקות טיפול רפואי ביותר מחמישית מהמקרים. המעניין הוא שבמקרים רבים מדובר בממצאים שלא ניתן היה לגלות מבלי לבצע את הבדיקה הרפואית כיוון שבעיות רפואיות רבות לא באות לידי ביטוי בתסמינים קליניים כלשהם במשך זמן רב.

ביקור אצל וטרינר: תמונה שאטרסטוק

מה ניתן לגלות בבדיקה שגרתית אצל הווטרינר?

לאור כל זה, אין ספק שעל כל בעל חיית מחמד לגשת לבדיקה שגרתית אצל הווטרינר, גם אם חיית המחמד שלו לא מפגינה סימנים לא שגרתיים. הדבר דומה במובן מסוים לבדיקות סקר לאיתור מחלות אונקולוגיות המבוצעות לאנשים שנמצאים בקבוצת סיכון לדוגמה. בבדיקה שגרתית ניתן למשל לזהות בעיות שונות במערכת הלב וכלי הדם וזאת על ידי האזנה ללב של הכלב או החתול ובנוסף אפשר לזהות בשלב מוקדם מחלות במערכת הנשימה.

בדיקה שכיחה נוספת שמבוצעת במסגרת סדרת הבדיקות השגרתיות שנהוג לבצע לבעלי חיים, היא בדיקת אוזניים. מטבע הדברים, הכלב או החתול שלכם לא מסוגלים לעדכן אתכם שבזמן האחרון הם כבר לא שומעים כתמול שלשום ולכן ישנה חשיבות עליונה לבצע בדיקות אוזניים באופן תקופתי. החשיבות של בדיקות אוזניים תקופתיות גבוהה במיוחד לאור העובדה שמחלות ובעיות אוזניים שכיחות מאוד בקרב כלבים וחתולים ופוגעות משמעותית באיכות החיים ובבריאות הכללית שלהם.  

בדיקות דם ובדיקות שתן לבעלי חיים

בנוסף לבדיקה הגופנית הבסיסית, מומלץ מאוד לבצע בדיקות דם ובדיקות שתן תקופתיות בתדירות של אחת לשנה לכל הפחות. בדיקת דם מאפשרת לזהות מגוון רחב של תחלואות כמו בעיות בכבד, אנמיה, דלקות מסוגים שונים, בעיות אנדוקריניות (הורמונליות) ועוד. בבדיקות שתן ניתן גם כן לאתר שורה ארוכה של מחלות ובכלל זה בעיות במערכת השתן, בעיות בכליות והרשימה עוד ארוכה.

מחפשים וטרינרים מומלצים? הכנסו לקישור>>>

מדובר בבדיקות פשוטות מאוד, בעלות פרופיל תופעות לוואי נמוך מאוד ולכן אין כל סיבה לוותר עליהן. במקרים רבים הטיפול בבעיה שניתן היה לזהות בבדיקות אלה, הופך למאתגר וליקר יותר ככול שחולף הזמן ולכן איתור מוקדם מצדיק את עצמו גם מבחינה רפואית וגם מבחינה כלכלית.

העלות של בדיקה שגרתית משתנה בהתאם לסוג המנוי שיש לכם, למיקום המרפאה ולהיקף הבדיקות. סדרת בדיקות בסיסית תעלה לכם בין 240-120 שקלים ויתכן שתוכלו לקבל הנחה אם מדובר בבדיקות חוזרות לצורך מעקב. מצד שני, קחו בחשבון שהבדיקות יהיו יקרות יותר אם יבוצעו בדיקות פחות שגרתיות כמו צילום רנטגן למשל.

לאילו תסמינים חשודים חשוב לשים לב?

לסיום, קבלו מספר תופעות שיש לשים לב אליהן, כיוון שהן מצדיקות ביקור אצל וטרינר:

  • שיעול לא שגרתי שנמשך באופן קבעי למעלה משבועיים
  • הקאות בתדירות גבוהה מהרגיל
  • נפיחות בטנית חריגה
  • אדישות וחוסר עניין שלא מאפיינים את ההתנהגות המוכרת
  • חוסר מנוחה שאינו תואם את ההתנהגות המוכרת
  • ירידה לא מוסברת במשקל
  • ליקוק כפייתי שיכול להיות ליקוק עצמי לא שגרתי או ליקוק של משטחים ברחבי הבית
  • הצמדה של הראש לרצפת הבית או לקיר
  • דפוס הליכה משונה שלא הופיע בעבר
  • נשירה חמורה של פרווה באזורים מסוימים בגוף

היכנסו לרשימת ה- Top 10 של וטרינרים בתל אביב ומצאו את הוטרינר המתאים עבורכם.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist