
מורים לנהיגה והשלבים בדרך לקבלת רישיון
כל הדרך עד קבלת הרישיון – כמה שיעורי נהיגה תעברו, איך בוחרים מורים לנהיגה ומתי תעלו סוף סוף על הכביש?
הרבה מים עברו בנהר מאז ימי הטופס הירוק, שבהם מי שרצו להיות נהגים חדשים היו צריכים לטייל עם הטופס בין תחנות רבות, כמו אופטומטריסט לבדיקת עיניים, צילום תמונה לרישיון ולעבור את מבחן התיאוריה לפני שיכלו בכלל להתחיל לחפש מורים לנהיגה. אולם, כיום, על מנת להוציא רישיון נהיגה יש תחילה למלא טופס בקשה להוצאת רישיון נהיגה באופן מקוון באתר משרד הרישוי. טופס זה הוא מעין תחליף לטופס הירוק הפיזי של פעם, והוא כולל גם הצהרת בריאות. עדיין גם היום יש לבצע בדיקת ראייה ולצלם תמונה לרישיון, ורק לאחר מכן ניתן לגשת למבחן התיאוריה.
מבחן התיאוריה – המבחן העיוני בדרך לרישיון
לרוב, מורים לנהיגה יקבלו תלמידים רק לאחר שיעברו את מבחן התיאוריה בהצלחה. למבחן תיאוריה ניתן לגשת מגיל 15.5, יש להירשם מראש באתר האינטרנט של משרד הרישוי ולבחור את הסניף הקרוב לבית. יש לשלם מראש את האגרה למבחן התיאוריה או בעת ההגעה לבחינה שמתקיימת מול צג מחשב במרכז הבחינות ובכמה שפות, ביניהן: עברית, ערבית, רוסית, אנגלית, צרפתית, ספרדית ואמהרית. כמו כן, יש אופציה לבצע התאמות למי שסובל מלקויות למידה.
ההכנה לבחינה העיונית נעשית בלמידה עצמאית של החומר המוצג באתרים, באפליקציות, בספרים ובחוברות המיועדים לכך. יש חשיבות רבה להגיע לשיעורי נהיגה מעשיים עם הידע התיאורטי בראש. מי שכבר עברו את המבחן העיוני יוכלו לנהוג ביתר קלות בשיעורי הנהיגה המעשית, מתוך הבנה הדדית בין המורה לתלמיד כיצד החוקים השונים על הכביש מתקיימים בפועל. מה שהתלמיד מתקשה להבין באופן תיאורטי, יתבהר לו כשהוא ייאלץ להתמודד עימו באופן מעשי, על הכביש.
נוסעים בטוח כל הדרך אל הנוף. צילום: שאטרסטוק
שיעורי נהיגה – עיקר הלמידה
שיעורי הנהיגה המעשיים הם החלק הכי חשוב בדרך לקבלת רישיון. לכן, חשוב לחפש ולמצוא מבין אלפי מורים לנהיגה את המורה המתאים לכם. מורה נהיגה טוב יבין מראש את הגישה של התלמיד לכביש – אם הוא מרגיש בטוח מדי או חרד מדי על הכביש, אם יש לו הבנה בסיסית של חוקי התיאוריה או שהוא כבר הספיק לשכוח אותם והוא נוהג בצורה עיוורת לחוקים ועוד המון דברים שמשפיעים על האופן שבו התלמיד נוהג על הכביש והאופן שבו הוא קולט את החומר המעשי.
מובן מאליו כי מורה נהיגה צריך להיות מוסמך, וכמובן שלא רק אופן הלימוד שלו צריך להתאים לתלמיד אלא גם האופי. במהלך תקופת הלימוד המעשי ובדרך לטסט, המפגש בין המורה לתלמיד הוא יומיומי או שבועי ולכן השניים מבלים זמן רב יחד. לכן, במצב שבו למורה ולתלמיד אין "כימיה" עלול לגרום נזק לתלמיד ולאופן שבו הוא קולט את החומר. מורה אגרסיבי ולא נעים יכול לגרום חרדה לתלמיד, מורה חסר סמכות יכול לגרום לתלמיד יהיר להסתכן בכבישים. לכן, מעל לכל, בבחירת מורים לנהיגה, חשובים היחסים בין המורה לתלמיד ושהמורה יהיה תמיד בעל סמכות אך גם ידע להתמודד עם סוגים שונים של תלמידים.
טסט – רק למי שמוכן
מבחן הנהיגה המעשי, הטסט, הוא השלב האחרון בדרך לקבלת הרישיון. מורים לנהיגה מגישים את התלמידים שלהם לאחר שעברו לפחות 28 שיעורי נהיגה וגם לאחר שעברו מבחן נהיגה פנימי. חשוב לדעת כי 28 הוא מספר מינימלי, וכי רוב מורי הנהיגה לא ישלחו תלמידים לטסט לאחר מספר כה מועט של שיעורים, אלא במקרים חריגים. הסיבה לכך היא כי לרוב, גם לאחר מספר שיעורים זה מרבית התלמידים עדיין לא מרגישים מספיק בטוחים על הכביש ויש לתרגל עוד את הנהיגה איתם. לכן, לא כל מורה לנהיגה שמגיש את תלמידיו לטסט לאחר מספר מינימלי של שיעורים הוא מורה מומלץ.