
מהי הבחירה הנכונה - בית ספר או מורה פרטי לנהיגה?
אז מה עדיף - מורה פרטי או בית ספר לנהיגה? הפלוסים, המינוסים ואיך תצאו כמה שיותר מהר לכביש עם הרישיון המיוחל
אחת ההתלבטויות של צעירים רבים שבכוונתם להתחיל ללמוד נהיגה, היא האם ללמוד אצל מורה פרטי, או אצל מורה של בית ספר לנהיגה. כמובן, שסביר להניח שאם תמצאו המלצה טובה על אחת משתי האופציות, לא תצאו מפסידים. אך יש הבדלים מהותיים בין שתי האופציות, שנוגעים לתמחור, מערך שיעורים, שירותים שהם ״אקסטרה״ מבחינת נוחות, זמינות והתאמה אישית. בתי ספר לנהיגה לרוב יציעו מערך שמותאם אישית לתלמיד מבחינת המורה, הרכב, הזמנים ומערך השיעורים, בעוד שמורה פרטי יהיה פחות גמיש וזמין לתלמידיו.
ההבדלים בין מורים פרטיים לנהיגה לבין בתי ספר?
בית ספר לנהיגה או מורה פרטי? ההבדלים בין השניים רבים, ננסה לעמוד עליהם:
- שריון שיעורים - לרוב, בתי ספר לנהיגה עובדים בצורה אוטומטית יותר. כלומר, לרבים יש אתר, מערכת טלפונית או אפליקציה ייעודיים שמאפשרת לתלמידים לשריין שיעורים בזמנם החופשי ובהתאם ללוח הזמנים האישי שלהם. בצורה כזו, לתלמיד יש חופש בחירה, יכולת לחשב מראש את לוח הזמנים שלו ולהיות סמוך ובטוח שתמיד ימצא זמן בשבוע שבו יוכל לקחת שיעור נהיגה. לעומת זאת מורה פרטי, אחד ויחיד, עובד בשעות מסוימות בשבוע, שלא תמיד מסתדרות עם השעות של התלמיד. הרבה פעמים נוצר מצב שרק מספר מצומצם של תלמידים זריזים מספיקים לשריין את השעות הנוחות, ושאר התלמידים נאלצים להתפשר.
העיקר להישאר בפוקוס על הכביש. צילום: שאטרסטוק
- חבילות שיעורים – בתי ספר רבים מציעים חבילות שיעורי נהיגה. התלמיד משלם מראש על מספר מסוים של שיעורים בהתאם לבחירתו – למשל, המספר המינימלי לקבלת רשיון, 28, וכן הלאה – 35, 40, 45 וכו׳. החבילות הללו לרוב מציעות מחירים קבועים וזולים יותר מהמחירים המצויים בשוק. לעומת זאת, אצל מורה פרטי, המחיר הוא קבוע ולרוב עומד בסטנדרט הממוצע של השוק ואף עולה עליו. לכן, הרבה פעמים יותר משתלם כלכלית ללמוד בבית ספר לנהיגה מאשר אצל מורה פרטי.
- התאמה אישית – בבתי ספר לנהיגה, ההתאמה האישית היא לא רק מבחינת לוח הזמנים, אלא גם של המורה, של הרכב ושל מערך השיעור. אצל כל בית ספר לנהיגה יש את האופציה לבחור מבין מספר מורי נהיגה. לא משנה באיזה חבילת שיעורים בחר התלמיד ואיזה מחיר שילם, הוא יוכל להתנסות אצל מספר מורים עד שימצא את המורה שיש לו איתו כימיה, ובצורה כזו ללמוד נהיגה בצורה הנעימה ביותר. כמה מבתי הספר מציעים גם התאמה של הרכב שעליו התלמיד לומד לנהוג. למשל, אם התלמיד יודע שהרכב שעליו ינהג כשיקבל רישיון הוא רכב מסיבי וגדול, ומעדיף להתרגל לכך, הוא יוכל לדרוש שהמורה יגיע לשיעורים עם רכב מסוים, מאחר שלרשות בית הספר כמה וכמה סוגי רכבים.
- יש עם מי לדבר – בבית ספר לנהיגה, אם משהו לא מוצא חן בעיני התלמיד – אצל המורה, בשיעור, בקצב ההתקדמות – יש עם מי לדבר. ניתן לפנות למנהל בית הספר או לבעל תפקיד ייעודי לפניות התלמידים שיטפל בכל בעיה, בקשה או תלונה. על מורה פרטי לרוב אין ממונים ולכן כל עוד מתעוררת בעיה בין התלמיד למורה, לתלמיד אין למי לפנות.
רישיונות מכל הסוגים
במרבית בתי הספר לנהיגה מלמדים ומכינים לקראת המבחן המעשי לכל סוגי הרשיונות. לא רק רשיון לרכב פרטי אלא רישיון נהיגה לאופנוע, רישיון לטרקטור וטרקטורון, לאוטובוס, למלגזה, למונית, למשאית עד 12 טון. בכל בית ספר ניתן למצוא גם לימודי תיאוריה כחלק ממערך הקורסים המוצעים לתלמידים. ובכל הנוגע לביורוקרטיה שסביב הרישיון עצמו, מורי הנהיגה בבתי ספר לנהיגה לא מתעסקים בביורוקרטיות ולשם כך יש את הנהלת בית הספר, שם מקבלים התלמידים טיפול בכל נושא ונושא.