כתבות בנושא אופטומטריסטים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בדיקת עיניים לצו ראשון

עמוד דום לפני האופטומטריסט – רגע לפני שעולים על מדים, אלו הבדיקות שתוכלו לעשות כמה שיותר מוקדם ולחסוך זמן יקר

כחלק מתהליך הגיוס לצבא ההגנה לישראל, על כל מועמד לעבור סדרה של בדיקות רפואיות מקדימות לגיוס, ובפרט לצו הראשון. אחת מהבדיקות שיש לעבור היא בדיקת עיניים לצו ראשון, שכוללת בחינת הראייה ממספר היבטים, על מנת לקבוע את הכשירות ואת ההתאמה לתפקידים שונים במערך הצה״לי. כמועמדים לגיוס לצה"ל, תקבלו זימן לצו הראשון בדואר, במעטפה שתכלול בתוכה מספר טפסים, ביניהם גם שאלון רפואי. השאלון הרפואי הוא למעשה טופס שבו אתם ורופא המשפחה שלכם תמלאו בו סעיפים שיעידו על מצבכם הרפואי. הטופס וכן הבדיקות משמשים את צה״ל על מנת לקבוע את הפרופיל הצבאי שלכם ובדרך הזו לקבוע לכם את התפקיד העתידי שבו תשרתו בשנתיים-שלוש הבאות.

בדיקות רפואיות לצו הראשון כוללות לא רק בדיקת ראייה אלא גם בדיקת שתן, בדיקות לחץ דם, מדידת גובה, מדידת משקל, אבחון עיוורון צבעים. על מנת לייעל ולקצר את התהליך של הצו הראשון, ניתן לבוא עם טפסים מרופאים רלוונטיים על מנת להעיד על מצבכם הרפואי והנתונים שלכם.

בדיקת קרקעית העין לצו ראשון

לפי אתר מתגייסים, בדיקת עיניים לצו ראשון, הנקראת גם בדיקת קרקעית העין או פונדוסקופי, היא בדיקה שניתן לעשות אך ורק אצל רופא עיניים, ולא אצל אופטומטריסט. בבדיקה זו, באמצעות מכשיר המכונה פונדוסקופ, מסתכל הרופא דרך האישון ומביט על עצב הראייה, רשתית העין, כולל כלי הדם ועל החלל הפנימי של העין. הרשתית היא שכבת תאים דקה באחורי גלגל העין. זהו החלק בעין שממיר אור לאותו עצביים. בתוך הרשתית מתבצע עיבוד ראשוני של הראייה והיא ממלאת תפקיד ביצירת התפיסה החזותית.

ניתן להסתכל על גלגל העין באופן ישיר, או בעקיפין. בשיטה הישירה מסתכל הרופא באמצעות מכשיר אופתלמוסקופ שמאיר ישירות את רשתית העין או דרך מנורת סדק. בשיטה העקיפה, הרופא יחבוש על ראשו מראה המחזירה אור לתוך רשתית העין ויביט לתוך גלגל העין באמצעות זכוכית מגדלת. הבדיקה עצמה אינה ארוכה ויכולה לקחת בין 5 ל-10 דקות. היא מאפשרת לרופא ללמוד על נזקים בעין ועל מחלות ברשתית.

משקפייםאל תלכו בעיניים עצומות.. צילום: שאטרסטוק

בדיקת ויזוס לצו ראשון

בדיקת עיניים לצו ראשון יכולה להיות גם בדיקת ויזוס. זוהי בדיקה שבודקת את תקינות הראייה בכל עין בנפרד, כולל שדה הראייה – המרכזית והפריפרית. הבדיקה נעשית באמצעות הסתכלות למכשיר מיוחד, פרימטר, שמציג לנבדק נקודות אור במרחב. המכשיר עצמו מייצר תוצאות שנשלחות למחשב, ומאפשר להוציא תמונה כללית ומדויקת של שדה הראייה של הנבדק. אם הנבדק לא הבחין בנקודת אור מסוימת, המכשיר יציין כי ישנו אזור פגוע בשדה הראייה, האזור שבו הופיעה הנקודה. הבדיקה יכולה לאבחן את מחלת הגלאוקומה והפרעות נוספות ברשתית. כמו כן, במידה ומתגלה שדה ראייה צר בבדיקה, הנחשב ללקות ראייה, יירד הפרופיל של המועמד.

את בדיקת ויזוס ניתן לעשות לא רק אצל רופא העיניים אלא גם אצל אופטומטריסט והיא בדיקה הדומה מאוד לבדיקת ראייה שמתבצעת לקראת הוצאת רישיון נהיגה.

איזה עוד בדיקות צריך להביא לצו ראשון?

לא רק בדיקת עיניים לצו ראשון ניתן לעשות מראש, אלא גם בדיקת שתן. בדיקת שתן ניתן לעשות בהפניית רופא המשפחה למעבדה בקופת החולים כבר במעמד מילוי הטופס הרפואי לצו הראשון. אל תהססו לבקש מרופא המשפחה טופס לבדיקת שתן במעבדה, וכך תחסכו לכם את התור לבדיקה במועד ההתייצבות לצו הראשון. בדיקת השתן לצו הראשון צריכה להיות עדכנית, זה אומר שהיא צריכה להתבצע בטווח של שלושה חודשים לכל היותר לפני ההתייצבות לצו הראשון.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist