משרדים, הייטק WhatsappFacebookTwitterShare

המוקשים שעומדים בפני חברות הייטק שמחפשות את המשרד הבא

מחוסר ודאות ביחס למצבת כוח האדם ועד היעדר ידע כיצד לפקח על פרויקט בנייה: בפני חברות הייטק שמחפשות את המשרד הבא עומדת שורת אתגרים מורכבים שמחייבת מענה מקצועי

בכתבה זו:
איך תיראה מצבת כוח האדם העתידית | לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן | צורך בתשתיות וקירבה לחברות אחרות ולמוקדי ידע | איך מוציאים את הפרויקט לפועל ומנהלים את כל הגורמים? | האם לא מדובר בעצם בקבלן? מה ההבדל בינו לבין חברת שירותי ניהול?

בשנה וחצי האחרונות, בזמן שכל העולם מצמצם פעילויות עקב נגיף הקורונה, נדמה שההייטק הישראלי רק הולך ומתעצם. דווקא המגיפה הקשה נתנה ליזמים הישראלים דחיפה משמעותית, ובמיוחד ליוניקורנים הישראלים – אותן חברות בעלות שווי של יותר ממיליארד דולר.

חברות הייטק, שנמצאות בתהליך של צמיחה מואצת, נדרשות לגייס כוח אדם רב ומהר. עם החזרה למשרדים מגלות עשרות חברות שהן חייבות לחפש לעצמן משרדים גדולים יותר כדי לאכלס בהם את כוח האדם שנוסף. אלא שכפי שרבות מהן מגלות במהירות, לא מדובר במשחק ילדים.

"מעבר למשרד חדש מציב בפני חברות הייטק אתגרים מורכבים", אומר רוני שוייצר, מנכ"ל חברת רום ש.ר. הנדסה בע"מ המספקת שירותי ניהול פרויקטים לעשרות גופים במשק. "מחוסר ודאות ביחס למצבת כוח האדם של החברה ועד היעדר ידע כיצד לפקח על פרויקט בנייה בפועל".

חברות הייטק

איך תיראה מצבת כוח האדם העתידית

בחברות הייטק, הפועלות בשוק דינמי במיוחד, קיימת חוסר ודאות רבה, לעתים אפילו ביחס לעתיד הקרוב. למשל, כמה עובדים יועסקו בחברה בתוך מספר חודשים? האם כוח האדם יתרחב ויחייב הגדלה של המשרדים הקיימים או שחלילה דרכה של החברה לא תצלח והיא תיאלץ לפטר עובדים?

"כל אלה מקשים על ראשי חברות ההייטק, ומחייבים אותם למקסימום גמישות מול מי שמשכיר להם את הנכס. "הם צריכים שתינתן להם אפשרות להתרחב במהירות, אך גם להיפטר מחלק מהשטחים, אם הדברים לא יעלו יפה, וכן שתינתן להם אפשרות להשכיר אותם לשוכרים אחרים", מסביר שוייצר.

לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן

סוגיית המיקום היא, כידוע, הדבר החשוב ביותר בנדל"ן. עם זאת, במהלך מגיפת הקורונה כבר הוכח שאפשר לעבוד יפה מאוד מהבית, והשאלה אם המשרד ממוקם במרכז תל אביב או בפריפריה הפכה לבלתי רלוונטית בנסיבות קיצוניות של מגיפה כלל עולמית.

למרות זאת, עם מגמת החזרה של העובדים למשרד ניכרת שוב הדהירה למוקדי הביקוש הגדולים. לפי דיווחים שפורסמו בכלי התקשורת לאחרונה, שוק המשרדים בתל אביב נמצא ברמות תפוסה של כמעט 100%, מצב שכמעט לא מאפשר למצוא שטחים התואמים את צורכי חברות ההייטק.

צורך בתשתיות וקירבה לחברות אחרות ולמוקדי ידע

אם דיברנו על החשיבות של לוקיישן, חברות הייטק צריכות להימצא גם קרוב לחברות אחרות ולמוקדי ידע. באופן מיוחד, נדרשות חברות סטארט-אפ להיות קרובות ל"מקום שבו קורה הכל" ולהיות בקירבה למשקיעים כדי להימצא בזמן הנכון ובמקום הנכון לגיוס כספים.

פרט למיקום, שצריך להיות ליד צירי תנועה מרכזיים ובסמוך לתחנות רכבת, חברות הייטק שמחפשות את המשרד הבא שלהן זקוקות לתשתיות מתקדמות, ובכלל זה תשתיות תקשורת, אינטרנט מהיר וחוות שרתים, וכמובן פתרונות הסעדה לעובדים, שירותים פיננסיים ועוד. 

איך מוציאים את הפרויקט לפועל ומנהלים את כל הגורמים?

"אחרי שחברת הייטק בוחרת מקום ספציפי שאליו היא רוצה לעבור, נשאלת השאלה כיצד לחלק את החלל בצורה הנכונה ביותר, ואת זה עושים בעזרת אדריכלים ואדריכלי פנים", אומר שוויצר, שאחראי לניהול כמה מהפרויקטים הגדולים שנבנו בישראל.

"בשלב הזה עורכים רשימה של יועצים מכל הסוגים, כדי שיטפלו בכל הנושאים על הפרק – מחשמל ותקשורת ועד מיזוג אוויר והקמת מחיצות אלומיניום עבור שטחי ה-OPEN SPACE. כל פרויקט עומד בפני עצמו ולכל חברה יש צרכים ייחודיים משלה שחייבים לענות עליהם".

לדברי שוויצר, האתגר המשמעותי הוא "לנצח על כל התזמורת" ולהצליח לקדם את הפרויקט במינימום זמן ובעלות כספית מינימלית. "יזמי הייטק שמנסים לעשות הכל בעצמם ולנהל פרויקט בנייה לבד מבינים בדרך הקשה שהם עשו טעות ומשלמים על כך ביוקר".

משרדי הייטק

האם לא מדובר בעצם בקבלן? מה ההבדל בינו לבין חברת שירותי ניהול?

"מדובר בשתי פונקציות אחרות לגמרי. קבלן עובד בשטח. אומרים לו לבנות קיר והוא בונה אותו. חברת שירותי ניהול מוודאת שהקיר עומד במקום הנכון ובזמן הנכון, ודואגת לכך שעלות הקמתו של הקיר תהיה מינימלית ושיוקם בזמן הקצר ביותר. זה תפקידנו, גם לנהל וגם לפקח".

לדברי שוויצר, "מטרתנו לוודא שלאחר שהיזם יאשר את הפרויקט, הוא יבוצע באופן היעיל ביותר על ידי כלל הגורמים הרלוונטיים בשטח. בשונה מקבלן, שמטרתו לחסוך כמה שיותר ולגבות מהלקוח את המחיר הגבוה ביותר, המטרה שלנו היא לוודא שהוא עושה את העבודה האיכותית ביותר, בזמן הקצר ביותר ובמחיר הנמוך ביותר".

שוויצר מדגיש כי "זה נכון לגבי חברות הייטק, אבל נכון גם לכל פרויקט שאנחנו עוסקים או עסקנו בו, מהקמת כמה מבתי המלון הגדולים בישראל, דרך הכבישים הגדולים שסייענו לסלילתם ועד לדיור".

יזמי הייטק? רוצים להתרחב ומחפשים את המשרד הבא? פנו לרום ש.ר. הנדסה, המחזיקה בניסיון ייחודי בהקמת כמה מהפרויקטים הגדולים בישראל בתחומי ההייטק, התשתיות, הבנייה והמלונאות

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist