כתבות בנושא השתלות שיניים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

שתל ארוך טווח: המדריך להשתלות שיניים

שתלים בשיניים זה בוודאי אחד מצירופי המלים הפחות נעימים שאפשר לשמוע. אבל כמו בכל תחום רפואת השיניים, גם כאן כבר אין סיבה לפחד מהאיזמל

בכתבה זו:
אבחון - הכל בעצם תלוי בעצם | תהליך ההשתלה | לאט, לאט, לאט - כל שלבי ההשתלה | לשתול בלי אזמל - רפואת המחר

שתלים דנטליים הם לא הדבר הראשון - וגם לא הדבר ה-100 - שנרצה להוציא עליו כסף או אנרגיה, אבל כמו כל דבר שקשור בשיניים, בסוף אין ברירה. והאמת היא ששתלים הם הפיתרון הכי טוב בנמצא. כי אלוהים אולי נותן אגוזים למי שאין לו שיניים, אבל הוא בהחלט נותן גם אגוזים למי שיש לו שתלים.

אבחון - הכל בעצם תלוי בעצם

יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון לפני שמתחילים בטיפול, כי במקרים מסוימים מצבו של המטופל פשוט לא מספיק טוב והטיפול עלול להיות חסר תועלת, לגרום נזק מיותר, כאבים וכמובן הוצאה כספית. הרופא צריך קודם כל לבדוק האם יש אצל המטופל כמות מספיקה של עצמות כדי להתקין שתלים דנטליים (כמות העצם בלסת נמדדת על פי רוחב וגובה, וכך גם בוחר הרופא את השתל הראוי).

תהליך ההשתלה

אחרי שעוברים את השלב הזה, מגיע תהליך ההשתלה עצמו. מדובר בפרוצדורה עדינה ומסובכת, וחשוב מאוד להימנע בה מפגיעה באזורים כמו הסינוסים המקסילריים. ובעברית: חללים בגולגולת הנמצאים מעל לשורשי השיניים האחוריות העליונות, ופגיעה בהם עלולה לגרום לדלקת סינוסיטיס. צריך גם להיזהר לא לפגוע בעצב המנדיבולרי של הלסת התחתונה. ושוב, בעברית: עצב שעובר מתחת לשיניים האחוריות ואחראי על העברת התחושות מאזור השפה התחתונה, הסנטר והלסת. אם העצב הזה נפגע בטעות, אנחנו עלולים לאבד את התחושה באזור הזה. זה יכול להיות זמני, ברמה של כמה ימים, אבל גם עלול להימשך כמה חודשים.

רופא אחראי מבין את הדברים האלה מראש וכדי להימנע מכל פגיעה שכזאת, הוא בדרך כלל מפנה את המטופל לצילום פנורמי, ואם יש צורך אז גם לצילום סי.טי. כך מקבל הרופא מבט תלת-מימדי על עצם הלסת ומזהה במדויק את המקומות מהם הוא צריך להישמר (באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת  תוכלו למצוא כאן - רשימה ממוקדת של רופאי שיניים המתמחים בהשתלות שיניים).

לאט, לאט, לאט - כל שלבי ההשתלה

את תהליך ההשתלה והשיקום אפשר לחלק לכמה שלבים. קודם כל השתל מוחדר לעצם הלסת, לאחר מכן המבנה מוברג לתוך השתל ויוצא ממנו לכיוון החניכיים, ולבסוף מותקן השחזור על פני המבנה עצמו.

אחרי החדרת השתל לעצם הלסת, נדרשת המתנה של לפחות שלושה חודשים עד השלב הבא. וזה רק במקרה שמדובר בלסת התחתונה. כי הלסת העליונה, תחזיקו חזק, מחייבת המתנה של חצי שנה. אז תבואו עם הרבה סבלנות, כי רק כך עצם הלסת נבנית ומתהדקת סביב השתל ובתום תקופת ההמתנה החניכיים מכסות אותו לגמרי. רגע לפני מחברים את המבנה, וכך למעשה מתחיל תהליך השחזור.

ויש גם שיטה בה לא צריך להמתין כל כך הרבה. היא נקראת 'העמסה מיידית של שתלים' ובמהלכה מרכיבים שחזור על גבי שתל אחד או יותר, מיד או בסמוך להשתלה. היא מבוצעת בהצלחה בעיקר בטיפולים בלסת התחתונה, אבל רק במקרים בהם יש לפחות ארבעה שתלים המיועדים לתמוך בתותבת. למרות נסיונות להשתמש בה גם בסיטואציות אחרות, השיטה עדיין מוגבלת למקרים מאוד מסוימים ורק הרופא הוא שיקבע אם היא מתאימה לכם.

לשתול בלי אזמל - רפואת המחר

פלאי הטכנולוגיה מאפשרים היום להשתמש גם בתוכנת מחשב שמעבדת את צילום אזור ההשתלה, ועוזרת לרופא לתכנן את ההליך באופן הכי מדויק שיכול להיות. לפעמים אפילו אין צורך באיזמל או בהרמת החניכיים מהעצם. ככל שיעבור הזמן, כל טיפולי השתלים יהפכו ממחושבים, יעילים ומדויקים יותר, וגם ההחלמה מהם תהיה קלה יותר.

אבל זה לא אומר שאתם צריכים לחכות עד שזה יקרה. אם המצב הנוכחי מחייב טיפול, כל דחייה סתם תחמיר את המצב. זו לא רק בריאות, זה גם סתם עניין של איכות חיים.

>> בואו לדבר על זה בפורום השתלות שיניים.
>> בואו להתעניין במחירים במחירון השתלות שיניים.


עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist