כתבות בנושא שיקום הפה - פרוסתודונטיה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בפה מלא: המדריך המלא לשיקום הפה

שן שבורה או סדוקה, מחלת חניכיים, איבוד עצם הלסת - לא חסרות צרות שיניים שעלולות לעשות נזק גדול ואז חייבים לעבור טיפולי שיקום. הנה כל מה שלא רציתם לדעת (אבל אין לכם ברירה) על שיקום הפה

בכתבה זו:
סתימה, גשר או כתר? | זהו עצם העניין | הבאים בתור - החניכיים | לפעמים עדיף לשתול - על השתלות ותותבות

שיניים יכולות להיות בוגדניות. לא חשוב כמה אהבה, צחצוח ופלואוריד ניתן להן, לפעמים גם זה לא מספיק. יש מספר דברים שעלולים לפגוע ביכולת השן, מעששת ועד סתם מכה שקיבלנו בקרב האגרוף האחרון, אבל השורה התחתונה זהה: צריך להגיע לרופא מהר ולפתור את הבעיה לפני שהנזק יהיה גדול יותר. מערכת השיניים מאוזנת להפליא וברגע שהעומס מתחלק בצורה לא טובה, גם שיניים מתפקדות ובריאות מתחילות ליצור בעיות. אפילו כסיסת ציפורניים עלולה לעשות הרבה צרות, ולפעמים אין ברירה אלא ללכת לשקם את כל המערכת. זה לא נעים ולא זול, אבל אין דרך להתחמק. אנחנו כאן כדי לעשות את זה קצת פחות כואב.

סתימה, גשר או כתר?

אם מדובר בשן שבורה, יש מספר דרכי טיפול. מיד לאחר שזה קורה צריך לנקות ולשטוף בבית, אבל הכי חשוב להגיע כמה שיותר מהר למרפאה. לפעמים זה רק עניין של ליטוש, תלוי כמובן בגודל השבר, אבל לפעמים נדרשת סתימת אמלגם. זהו חומר חזק בעל כושר שרידות, שמחזיק מעמד אפילו עשרים שנה. אם השבר הוא בשיניים האחוריות, צריך לבצע סתימה מסוג אחר, שתוחלת החיים שלה היא בערך שמונה שנים. ולפעמים גם סתימה לא מספיקה ונדרשים כתר או גשר. הכתר השכיח ביותר עשוי מתכת ומצופה חרסינה, ויש מספר אופציות משנה להרכב הסופי שלו. זו פונקציה של מחיר והתנאים המיוחדים של השיניים הספציפיות. ההמצאה האחרונה בתחום היא כתר חרסינה מבוסס זירקוניה. הוא נחשב אסתטי מאוד וחזק, ומתאים גם לכתרים קדמיים וגם לאחוריים. חשוב לדעת כי לא תמיד אפשר להציל ולשקם שן שבורה, יש מקרים בהם היא מתפצלת ואין ברירה אלא ללכת לעקירה.

זהו עצם העניין

במקרים הקלים, ציפוי שיניים מספיק בהחלט ולפעמים יש צורך גם בהלבנה כדי ליצור אחידות. הציפויים, כמו הכתרים, עשויים גם הם מחרסינה, אבל נחשבים פחות כבדים ומן הסתם גם פחות זולים. לא תמיד השן נשברת, לפעמים היא רק נסדקת. במקרה כזה הפיתרון האידיאלי הוא טיפול שורש. חשוב לזכור שדלקת המתפתחת בעקבות סדק עלולה להתפשט ולגרום לנזקים נוספים, ולכן חשוב לטפל בה באופן מיידי.

הבאים בתור - החניכיים

לא רק השיניים מועדות לפורענות. גם החניכיים לא פראייריות. מחלות חניכיים גורמות לפעמים לאיבוד מוקדם של שיניים טובות, ומסכנות מערכות אחרות בגוף עקב חדירת חיידקים. בעיה נוספת העלולה להיווצר בפה היא איבוד משמעותי של עצם הלסת. זה קורה בדרך כלל בעקבות פעילות דלקתית ארוכה. במקרים כאלה אפשר להשתיל את החומר החסר, הכל תלוי במחיר ובעיקר בהמלצת רופא השיניים.

לפעמים עדיף לשתול - על השתלות ותותבות

כמספר הבעיות, כך מספר הפתרונות, ודרך שכיחה נוספת היא השתלות שיניים. אחוז ההצלחה של השתלות כיום קרוב ל-95. צריך רק לוודא את איכות השתלים ולהקפיד על היגיינה וביקורים אצל רופא השיניים והשיננית. חשוב לזכור כי מדובר בטיפול שאורכו לפחות שלושה חודשים. עוד אופציה היא 'שיקום נשלף', או בעברית: 'שיניים תותבות'. זה פיתרון שיכול להיות קבוע או זמני, הוא אסתטי ויחסית לא יקר.
יש לו חסרונות כמו תקופת הסתגלות ארוכה ומגבלות על סוגי האוכל שאפשר לאכול. יש רבים שמתקשים לתחזק באופן שוטף את התותבות, ויש כאלה שזה קשה להם גם במובן הנפשי. כך או אחרת, ברגע שהשן נחבלת צריך להגיע מיד לרופא ולא להסתובב עם הבעיה זמן מיותר, זה סתם יגרום עוד נזקים. אין בעיית שיניים שאין לה פיתרון, ואין ברירה אלא לשלם את המחיר, גם בכאב וגם בכיס. אבל אחר כך יהיה הרבה יותר נחמד לחייך.
תוכלו כאן להשתמש במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור רופאים פרוסתודנטים.
בואו לדבר על זה בפורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist