כתבות בנושא רפלקסולוגיה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לחץ חיובי: המדריך המלא לרפלקסולוגיה

הרפלקסולוגיה הפכה בשנים האחרונות ללהיט של ממש. איך זה שלחיצות על כפות הרגליים יכולות לפתור כל כך הרבה בעיות רפואיות? התשובה לפניכם

בכתבה זו:
מדוע דווקא רפלקסולוגיה? | שלב האבחון | לדעת את הגבול: מגבלות הטיפול הרפלקסולוגי | להקדים תרופה למכה | לא להתבייש לעזוב באמצע - בחירת המטפל המתאים

הרפואה המשלימה זוכה בימינו לעדנה מוצדקת. יותר ויותר אנשים, גופים ומוסדות מתחילים להכיר ביכולת המוכחת שלה, במקומות בהם הרפואה הקונבנציונלית לא יכולה להועיל. הגישה הבסיסית של הרפואה המשלימה, הטוענת כי רבות מהמחלות השכיחות הן פשוט תוצאה של אורח החיים המודרני הלחוץ, מקובלת גם על הרפואה הקונבנציונלית. לפיכך, לא מדובר בגישות סותרות, אלא משלימות.

 'רפואה משלימה' היא שם גנרי לשורה של טיפולים. אחד מהם הוא הרפלקסולוגיה. על פניו, זה נראה כמו עיסוי רגיל בו לוחצים על כף הרגל, אבל זה כמובן לא כל כך פשוט. מדובר בטיפול מורכב שנועד להפיג מתחים ולחצים, ובעיקר לאזן את המערכת החיסונית של הגוף.

בישראל, כמו במדינות מערביות אחרות, גוברת והולכת המודעות לטיפול הרפלקסולוגי. במחקר שנערך ב-2006 נמצא כי לפחות 15 אחוז מטיפולי הרפואה המשלימה היו רפלקסולוגיים ומדי שנה יש עלייה קבועה של 4 אחוזים. אנחנו עוד לא גרמניה ואנגליה, אבל אנחנו בדרך הנכונה. אז הנה, על רגל אחת, מה שצריך לדעת על כף הרגל. 

מדוע דווקא רפלקסולוגיה?

מהות הרפלקסולוגיה היא לעזור לאדם לרפא את גופו שלו, או לתת טיפול תומך בהתמודדות עם מחלות כרוניות. הרפייה נכונה וטיפולי מגע הוכחו כמסייעים מאוד בתסמינים כמו בחילות, הקאות, עייפות וחרדה. יעילותה של הרפלקסולוגיה הוכחה גם במקרים של טיפולים תומכים בטרשת נפוצה, ובהתמודדות עם בעיות במערכת השתן, תחושות נימול ועוד.

הרפלקסולוגיה עובדת על שני מישורים במקביל: ריפוי המחלה והקלה שיטתית על הסבל, כשמעל הכל עומדת הגישה הבסיסית על איזון. מדובר כמובן בתורה שלמה, כי איזון הוא פונקציה של תכונות גנטיות והשפעה סביבתית, אבל גם של הרגלי חיים נרכשים ותזונה נכונה.

שלב האבחון

השלב הראשון של הטיפול הוא אבחון פשוט על פי כף הרגל. בוחנים את גובה הקשת, את הצבע, ועוברים משם לבדיקה של עוד מערכות בגוף. לאחר מכן האבחון נעשה ממוקד יותר, ועובר דרך נקודות חן, יבלות, כתמים ושינויים בעור. זו הדרך למפות איבר בעייתי והיא יעילה במיוחד בטיפול בתינוקות שאינם יכולים להגיד מה בדיוק כואב להם. זה, כמובן, עדיף בהרבה על בדיקות פולשניות וסצינות בכי דרמטיות. 

לדעת את הגבול: מגבלות הטיפול הרפלקסולוגי

מצד שני, גם לרפלקסולוגיה יש גבולות. היא לא יכולה ולא מתיימרת להתמודד עם כל מחלה. סרטן, למשל, הוא הפרה קשה מאוד של האיזון, וזו מחלה גדולה מדי על הרפלקסולוגיה. אבל, וזה משמעותי, היא יכולה לכל הפחות לעזור בהפחתה של תופעות לוואי ובהקלה על כאבים.

להקדים תרופה למכה

רוב האנשים לא עושים 'טיפולים מונעים', אלא מחכים עד לרגע האחרון כדי לשנות את אורח החיים. כאלה אנחנו, דוחים הכל. אבל כשמדובר בבריאות, הדחייה הזאת יכולה לפעמים להיות קריטית. זה לא אומר שצריך להתמכר לטיפולי רפלקסולוגיה, אבל בהחלט מומלץ להגיע לטיפול מונע לפני תקופות בעייתיות, למשל עונת החורף. לא תאמינו מה הרפלקוסולוגיה יכולה לעשות לצינון.

ככל שהבעיה מורכבת יותר, כך הטיפול יהיה ארוך יותר. סדרה ממוצעת כוללת לפחות עשרה טיפולים, ויש מקרים בהם ההמלצה היא לשלב טיפול רפלקסולוגי עם טיפולים אחרים - הכל, כמובן, רק אחרי התייעצות עם רופא. סך הכל, הטיפול הרפלקסולוגי עשוי להתאים לכל גיל, אולי למעט מצב של אוסטאופורוזיס חמור, כי אז יש סכנה של שבירת עצם. גם נשים בשליש הראשון של ההריון, עדיף להן להימנע מלחיצות בכך הרגל. 

לא להתבייש לעזוב באמצע - בחירת המטפל המתאים

הדבר החשוב ביותר הוא כמובן בחירת המטפל. מדובר בשוק עם היצע שופע והליכה אל האיש הנכון יכולה לעשות את כל ההבדל. כמו בכל תחום, המלצות מאנשים שאתם סומכים עליהם, הן דרך טובה למצוא מטפל מוצלח (מכאן תגיעו אל רשימה ממוקדת של רפלקסולוגים), אבל עוד לפני הכל, צריך לבדוק אם המטפל מוכר על ידי איגוד הרפלקסולוגים. חשוב כמובן שתהיה איתו תקשורת טובה ושהטיפולים ייעשו בסביבה נעימה ותומכת. ואם אחרי כל זה, המטפל שבחרתם מרגיש לכם לא נכון, אין שום בעיה להפסיק את הטיפול באמצע וללכת למישהו אחר. זה הגוף שלכם וזו החלטה שלכם.

בסופו של דבר, הרפלקסולוגיה היא כלי עזר נהדר. היא תומכת, מרגיעה, משככת כאבים ומשפרת את החיים. וגם אם היא לא פתרה לכם את הבעיות, במקרה הכי גרוע קיבלתם עיסוי איכותי בכפות הרגליים. אז מה רע?

>> בואו לדבר על זה בפורום רפואה משלימה - אבחון, ייעוץ וטיפול.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist