
שיפט קונטרול: המדריך ללימודי מחשבים
מאת: מערכת דפי זהב | פורסם: 09.05.13
אין כיום מסלול לימודים מומלץ ומבטיח יותר ממדעי המחשב. להתקבל אליהם זה כבר סיפור אחר. אז הנה מה שצריך לדעת בדרך להיי-טק
בכתבה זו:
המחשבים כבר מזמן הפכו לצורך כמעט קיומי בחיינו ואם מחר הם יפסיקו לעבוד, סביר להניח שהעולם יקרוס. כך שלא במקרה הפכו לימודי מדעי המחשב לפופולאריים ביותר במהלך השנים. אין בכלל ספק שזה המסלול שפותח היום לצעירים את הדלתות הכי משמעותיות מבחינת אתגרים וקריירה. לא בכדי הפכה הקבלה לפקולטות המלמדות את מדעי המחשב קשה במיוחד. ככה זה כשמדובר בתחום חם ותוסס, שרק ימשיך ללהוט, ומציע מגוון עצום של משרות מאתגרות ומתגמלות.
ההיי-טק מהווה כ-50% מכלל היקף הייצוא בישראל, ותפוקת התעשייה עומדת על מחזור של 15 מיליארד דולר לשנה. בתוך כל זה, התחום שיש בו הכנסה גבוהה באופן יחסי הוא פיתוחי המחשב, כמו ב'מיראביליס' או אפילו 'גוגל', אבל ההיי-טק כבר מזמן הגשים לא מעט חלומות של חברות קטנות הרבה יותר, ובתחום הזה השמיים הם באמת הגבול. אז מה צריך לדעת לפני שקופצים למים?
אנה קרנינה זה לא כאן: כישורים נדרשים
ראשית, חשוב לזכור כי מדובר בלימודים לא קלים, הכוללים המון מתמטיקה, ומתאימים בעיקר לסטודנטים בעלי ראש ריאלי ואנליטי וגישה למחשבים. אם אתם חזקים בספרות או בהיסטוריה, כנראה שתצטרכו לחפש את העושר במקום אחר.
מדעי המחשב הוא תחום שעוסק הן בפן התיאורטי והן בפן היישומי של המחשוב, ובבנייה של מערכות תכנות משוכללות. סך הכל, לימודי מדעי המחשב מקנים לסטודנטים ארגז נרחב של כלים ויכולות - תשתיות מחשוב, יישומים מתמטיים, יסודות מתמטיים, כלים לפיתוחי תוכנה ועוד.
אבל ביואינפורמטיקה כן: מסלולי לימוד
יש כל מיני דרכים להשיג את התואר הנכסף. אפשר ללמוד לתואר ראשון במשך שלוש שנים לערך, במסלול חד חוגי או דו חוגי. בדרך כלל ניתן לשלב את מדעי המחשב עם משפטים, ניהול, מתמטיקה וכלכלה. כמו כן, אפשר לבחור במכלול התמחויות בהנדסה, ולקחת מסלולים כמו עיבוד אותות, מערכות בסיס נתונים, אבטחת מידע או ביואינפורמטיקה.
תנאי קבלה וסוגי תארים
לא חסרים מקומות בהם ניתן ללמוד מדעי המחשב, אם כי כדאי לדעת מראש כי ככל שהמוסד נחשב יותר יוקרתי, כך יותר קשה להתקבל אליו. תנאי הקבלה לאוניברסיטאות מאוד קשים ודורשים ציונים גבוהים הן בבגרות והן בפסיכומטרי. במכללות התנאים קצת יותר קלים. כך או כך, בדרך כלל התארים הם BA, תואר בוגר בטכנולוגיה BTech או תואר בוגר במדעים B.Sc, הנחשב ליוקרתי והמשמעותי ביותר מכולם.
מכללה או אוניברסיטה?
לפני שמחליטים אם ללכת לאוניברסיטה או למכללה, יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון. ראשית, ההיבט היישומי. מהבחינה הזו, יש תחומים בהם המכללות דווקא עדיפות על האוניברסיטאות. שיקול שני הוא תכנית הלימודים. חשוב לבדוק שהיא לא רק מעניינת ומאתגרת, אלא שהיא גם מעודכנת לפי דרישות השוק ובעיקר מכשירה בצורה ראויה לעבודה בתחומי ההיי-טק. יש מסלולים שמציעים אפשרויות להשתלבות בשוק העבודה כבר בשנה השלישית ללימודים, וזה בהחלט יכול להוות יתרון משמעותי.
לסיכום, מאיזה צד שלא מסתכלים על זה, מדעי המחשב הם ההמלצה הכי טובה ללימודים כיום. אם יש לכם את היכולות הנדרשות, אין ספק שעם עבודה קשה ונכונות להשקיע שעות רבות בלימודים, תוכלו להגיע לרמת גבוהות מאוד של סיפוק מקצועי וכלכלי.