כתבות בנושא בתי ספר לעיצוב שיער וספרות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בתי ספר לעיצוב שיער

"לא כל אישה יכולה להרשות לעצמה סטייליסט קבוע או מאפר אבל כמעט כולן הולכות למספרה", אומר סרג'יו זנזורי, מנהל מכללת סרג'יו לעיצוב שיער ובעל ניסיון של 40 שנה כמורה לעיצוב שיער, "זה מקצוע שלא דורש השקעה גדולה ומתאים להרבה אנשים, אפילו לנשים שרוצות לפתח קריירה בבית. כיום לומדים אצלנו כ-100 איש וניכרת מגמת עלייה".

בכתבה זו:
חשיבות לימודי עיצוב שיער | בחירת בית ספר לספרות ועיצוב שיער | מסלולי לימודים ומימון | להמשיך ולהשתלם

חשיבות לימודי עיצוב שיער

פעם ספר נחשב למקצוע נחות, מקביל לטבח. היום בשני המקצועות חל שינוי מקצה לקצה - טבחים הפכו לשפים וספרים למעצבי שיער. הבולטים שבהם נחשבים לסלבס בזכות עצמם, מופיעים בתקשורת ומקבלים מקום בפריים טיים, וכל זה בגלל שהצליחו ליצור תספורת נכונה לאדם הנכון, כמו ה"קארה קארין" שאבי פדידה המציא לקארין כהן, גרושתו של נירו לוי, וה"פונינט" שהגה מעצב השיער רפי חובב. לכאורה דרישות הסף הן מינימליות וכל מי שיודע להחזיק מספריים יכול לפתוח סלון ולהמציא עיצוב שישגע את המדינה. האמנם? "עיצוב שיער הוא מקצוע דינמי שמי שעוסק בו צריך לעקוב כל הזמן אחר שינויים. האופנה משתנה, יש חומרים חדשים וכל הזמן צריך ללמוד", מסביר סרג'יו. ביקור כושל אחד במספרה עלול לגרום נזק רב, מעוגמת נפש ועד כוויות משימוש בחומרים כימיים. נכון שאפשר לרכוש את המקצוע תוך כדי עבודה, אך כדי להגיע למיומנות גבוהה צריך להתחיל בבסיס, כלומר בלימודים. "למי שרוצה להיות מעצב שיער חשוב מאוד ללמוד. יש היום ספרים ותיקים שעדיין מחזיקים בדעות לא נכונות שאין להן קשר למציאות, למשל שכשגוזרים את השיער השורש מתחזק או שאסור לעשות צבע לאישה במחזור. אם לומדים בבית ספר מסודר מבינים שאלו שטויות". 

בחירת בית ספר לספרות ועיצוב שיער

מגוון בתי הספר הפועלים בארץ מציב בפני מי ששואף ללמוד עיצוב שיער שאלה קשה: איך בוחרים? איך יודעים מי נחשב מקצועי אך גם יודע להעביר חומר בצורה פשוטה ומובנת? "לדעתי הדבר הראשון שחשוב הוא רמת המדריכים והמורים. יש מעצבי שיער טובים ומוכשרים אבל הם לא בהכרח מורים טובים", מדגיש סרג'יו, "כדאי לבדוק מי מלמד בפועל, מה ההכשרה וכמה זמן הוא מלמד ובמקביל לבדוק מי הבוגרים ואיפה הם עובדים היום. לקבל המלצות וללכת לפיהן. כל הדברים האלה יכולים לתת תמונה נכונה על בית הספר". אבי פדידה, מעצב שיער עם רקורד מוכח ובעל מכון ללימודי אמנות עיצוב השיער Hi Fadida, ממליץ להתאים את בית הספר לשאיפות ולאופי האישי. כדי להמחיש את הנושא משווה בין בתי ספר לעיצוב שיער למספרות: "יש מספרות עם צוות וקהל שהוא יותר אופנתי ויש מספרות שכונתיות שפחות שמות דגש על אופנה. אין בזה שום דבר פסול אבל כל אחד צריך להתאים את המקום לסגנון שלו. אנחנו ובתי הספר דומים בכך שמתעסקים עם אופנה,  מתעדכנים כל הזמן מול חו"ל בטרנדים, טכניקות וחומרים. אם הייתי צריך ללכת ללמוד היום הייתי בוחר בבית ספר שמחפש כל הזמן להתחדש, ולא מלמד רק את הבסיס וזהו". לדבריו יש בארץ בתי ספר לעיצוב שיער ברמה גבוהה כמו באירופה עם יתרון ברור: הלימודים נמשכים 6-7 חודשים לעומת שלוש שנים בחו"ל. בנוסף ממליץ פדידה לבדוק אם בית הספר מסייע לבוגרים להשתלב בתעשייה, פרט חשוב בשוק שבו ההיצע רב מהביקוש. "אנו עוזרים למסיימים בהשמה ובמציאת מקום עבודה במספרות ברחבי הארץ. לתלמידים המצטיינים, הכוכבים שמתגלים עוד בהתחלה, יש אופציה להשתלב בהפקות אופנה".

מסלולי לימודים ומימון

חומר הלימוד שבתי הספר לעיצוב שיער מציעים לתלמידיהם נע מהכרות ראשונית עם סוגי שיער ועד לתצוגות אופנה, שילובי צבעים ותספורות מורכבות. עיצוב שיער לגברים הוא חלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים הכוללת, אך מטבע הדברים אין רבים הבוחרים להתמחות אך ורק בו, למעט אולי ספרים אשר מייעדים את עצמם לעבודה במגזר החרדי.
 
לאורך כל השנים היו בתי ספר שנוהלו על ידי מעצבי שיער מוכרים וזכו בשל כך להצלחה רבה (זכור במיוחד שוקי זיקרי שעמד בראש אחד מבתי הספר המובילים בארץ במשך 20 שנה). אך לא כל הנוצץ זהב, וכשבאים לבחור בית ספר כדאי להתייחס לאלה שנמצאים בפיקוח משרד התעסוקה, המסחר והתעשייה (תמ"ת), גם אם אינם מתהדרים בשמות נוצצים. במוסדות אלה מכתיב משרד התמ"ת את תוכנית הלימודים ומעניק לבוגרים תעודת סוג 1 (מתחילים, בני נוער בדרך כלל) או סוג 2 (לימודים המיועדים למעצבי שיער בפועל בעלי ניסיון בעבודה). בבתי ספר אלה מציעים לאזרחים הטריים לימודים על חשבון הפיקדון, צ'ופר לו זכאי כל משוחרר מצה"ל בתקופה שבין שלושים יום ממועד השחרור ועד חמש שנים מיום השחרור. "חשוב מאוד ללמוד בבתי ספר בפיקוח התמ"ת כי הם עובדים תחת תוכנית לימודים רחבה שכוללת לא רק את המקצוע אלא גם נגיעה לכימיה, ביולוגיה, תורת השיער והצבע ועוד. הלימודים לא מסתכמים רק בהחזקת מספריים ונוגעים אפילו לשיווק וניהול ברמה בסיסית. ההשכלה שמקבלים בהם נרחבת יותר", מסביר סרג'יו. פדידה, שגם בית הספר שלו מציע קורסים בפיקוח משרד התמ"ת, אינו פוסל בתי ספר "עצמאיים". לדבריו ההבדל טמון בכך שקורסים בפיקוח התמ"ת ארוכים יותר וכוללים נושאים שמעצב שיער ממוצע אינו זקוק להם בעבודתו היום יומית. "אני לא מכיר אף מעצב שיער שאחרי חצי שנה או שנה שלמד דרמטולוגיה של הגוף יש לו הבנה בזה. לדעתי יש נושאים חשובים יותר שנלמדים גם בבתי ספר שאינם בפיקוח התמ"ת, למשל עבודה עם חומרים כימיים להחלקות, צבעים וגוונים וביצוע טסטים כדי לגלות אלרגיות". 
בפיקדון ניתן להשתמש כאשר נרשמים למוסד שאושר על ידי משרד התמ"ת ומוכר לצורך לימודים על חשבון הפיקדון לחיילים משוחררים. רשימת המוסדות המאושרים משתנה משנה לשנה ולכן יש לבדוק באתר משרד התמ"ת אם בית הספר לעיצוב שיער אליו רוצים להירשם נכלל בה.

להמשיך ולהשתלם

קורס עיצוב שיער קלאסי או בסיסי הוא מפתח להצלחה, אך כל מעצב שיער שמכבד את עצמו ואת המקצוע מקפיד להמשיך ללמוד. קורסים והשתלמויות בארץ ובחו"ל חשובים כדי להיות עם היד על הדופק כי תספורת וצבע שאופנתיים היום יהיו מחר לא רלוונטיים. "השתלמויות חשובות כי הן תורמות להתפתחות העצמית והמקצועית", מסכם פדידה, "למעצבי שיער יש נפש של אמן ואם נותנים להם את המקום הם מגיעים למצב של יצירה, התפתחות והתחדשות שמגרה אותם לחפש ולמצוא את הטרנד הבא".

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist