accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא בתי ספר להנדסה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מוסדות ללימודי הנדסה - כדאי לעמוד ברף הכניסה

ההתפתחות הטכנולוגית הבלתי פוסקת, והביקוש למקצועות הייטק הופכים את לימודי ההנדסה לתחום מקצועי מבוקש ויוקרתי במיוחד. להיות מהנדס פירושו של דבר להיות איש מקצוע מוביל, חדשני ומתקדם שאי אפשר בלעדיו. אז איפה לומדים, ואיך מתקבלים? בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
לימודי הנדסה באוניברסיטאות | מכללות | מכללות טכנולוגיות | אז איך בוחרים?

כשהייתם קטנים, ההורים שלכם חלמו שתהיו עורכין דין או רופאים. אלא שמאז השתנו פני הדברים בעולם התעסוקתי: הדגש כיום הוא על מציאת מקצוע לימודים שיאפשר תעסוקה בתחום, בשכר נאה, ומוקדם ככל האפשר. "אז למה שלא תלמדו הנדסה?", שואלים פתאום ההורים שלכם, שאינם חיים במגדל השן: גם הם מכירים את המגמות הקיימות כיום בישראל, ויודעים שהביקוש ללימודי הנדסה עלה כמעט פי שניים מתחילת המילניום הנוכחי. אתם חושבים על זה, ומבינים שלימודי ההנדסה בהחלט יכולים להתאים לכם.
 
שתי משימות עומדות לפניכם: הראשונה היא להחליט איזה תחום לימודים, מבין העולם הרחב של ההנדסה, מתאים לכישורים שלכם. ההחלטה השנייה היא לגבי מוסד הלימודים  שאליו תירשמו. אז, נכון, לא נוכל לסייע לכם להחליט מה ללמוד, אבל היכן ללמוד? זה כבר סיפור אחר.

לימודי הנדסה באוניברסיטאות

לימודי הנדסה מהווים חלק בלתי נפרד במסלולי הלימוד של כל אוניברסיטה שמכבדת את עצמה. לכן, לא מפתיעה העובדה שאוניברסיטאות בישראל פתחו במהלך השנים מסלולים מגוונים, המתמקדים בכל היבטי ההנדסה. למרות תנאי הקבלה הנוקשים שמבטיחים כי יתקבלו ללימודים רק המיטב שבבחורי ובבחורות ישראל, הביקוש לתארים אלה רק עולה משנה לשנה (מה, שכמובן, הופך את תנאי הקבלה לנוקשים עוד יותר).

קצרה היריעה מלהזכיר כאן את כל המסלולים של לימודי הנדסה בכל אחת מהאוניברסיטאות, אך ברור שכל התותחים הגדולים נכנסים כאן לתמונה: אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, הטכניון, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת חיפה וכיוצא בזה. לכל אחד מהמוסדות יתרונות וחסרונות משלו, אך דומה כי בחירה בלימודי ההנדסה באוניברסיטה מאפשרת שקט נפשי לגבי רמתו של מסלול הלימודים, וגם נחשבת מאוד בעולם התעסוקה.

מכללות

רף הכניסה של לימודי הנדסה באוניברסיטאות אינו נמוך כלל וכלל, כשציון פסיכומטרי גבוה, וממוצע בגרויות מרשים, הם דרישות הכרחיות. הבעיה היא שלא מעט סטודנטים המעוניינים ללמוד הנדסה, מבינים כי לא יוכלו לעמוד בדרישות הגבוהות של אותן אוניברסיטאות. ייתכן שהם היו צריכים לוותר על החלום ולבחור במקצוע לימודים אחר - אלמלא היו נכנסות לתמונה המכללות.
בעוד האוניברסיטאות בישראל, ברמה הכללית, נמצאות בירידה מסוימת בשנים האחרונות, מכללות צוברות בשנים האחרונות יותר ויותר תאוצה. הדבר בא לידי ביטוי גם, ויש שיגידו בעיקר, בתחום ההנדסה.

במכללה למנהל, אשר לה סניפים רבים בכל רחבי הארץ, מסלולים מבוקשים במיוחד של הנדסת תעשייה וניהול או הנדסה אזרחית.

המכללה האקדמית ספיר, הידועה ברמת לימודים גבוהה ובהווי סטודנטיאלי עשיר, מציעה מסלולים שונים בתחומי המכונות, החשמל, הביוטכנולוגיה ועוד. 
 
קחו בחשבון שגם אם פשוט מעט יותר להתקדם ללימודי הנדסה במכללות, אין הדבר מובן מאליו: הכול פונקצייה של מוסד לימודים נתון, ושל תוכנית מסוימת הנלמדת בו. לראיה, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסמו לאחרונה בהתייחס לשנת הלימודים 2012-2013, המקצוע הלימודי שבו ההיצע במכללות היה הנמוך בהרבה ביחס לביקוש אליו היה הנדסת פרמצבטיקה - תרופות, עם 43.9% בלבד מהמועמדים שצלחו את משימת הקבלה.

מכללות טכנולוגיות

לצד המכללות הכלליות, אשר בהן מסלולי לימודים מכל סוג, ניתן למצוא בישראל מכללות טכנולוגיות ללימודי הנדסה: במכללות אלה, כמובן, לא תמצאו מסלולי לימוד במדעי הרוח או החברה, וגם לא במשפטים. בדומה למכללות שהוזכרו מעלה, גם כאן הביקוש ללימודים בתחום רק נמצא במגמת עלייה משנה לשנה.
 
מכללת אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, הוקמה ב-1996, והחל משנת 2003 מעניקה תואר ראשון ושני בתחומי ההנדסה השונים לסטודנטים שלה. כך, מעל ל-2,000 סטודנטים מתיישבים על ספסלי הלימודים בה מדי שנה, במסלולי הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מכונות, הנדסה רפואית והנדסת תעשייה וניהול.
 
עזריאלי - המכללה האקדמית להנדסה בירושלים, שזכתה לגידול מרשים של כ-47% במספר הסטודנטים בה בין השנים 2008 ל-2011, נחשבת לאחת המובילות בישראל בתחום. המכללה מציעה שבע מחלקות לימוד לתואר ראשון, לרבות בתחומי הנדסת מכונות, הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והנדסת תעשייה וניהול. כמו כן, המכללה עורכת מכינות קדם אקדמיות ייעודיות ללימודי הנדסה. 
 
המכון הטכנולוגי חולון HIT הוא אחד הוותיקים בישראל בתחום הטכנולוגי: הוא נוסד ב-1969, והפך למוסד אקדמי עצמאי שלושה עשורים בדיוק לאחר מכן. הוא מציע מסלולי הנדסת אקטרוניקה, ביו הנדסה, הנדסת תקשורת, הנדסת מערכות הספק ועוד, ומעניק דגש משמעותי לתחום המחקר. 
 
ומה באשר לתושבי הצפון? גם הם נמצאים על מפת המכללות הטכנולוגיות בישראל.

המכללה הטכנולוגית תל חי, הנחשבת לוותיקה במיוחד, כוללת בתוכה חטיבת מדעים והנדסה עשירה במיוחד, בתחומים דוגמת הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת ביוטכנולוגיה ועוד.
 
כמובן שאל הרשימה הזו ניתן להוסיף מוסדות נוספים המעניקים הכשרה טכנולוגית מלאה בישראל, ובכלל זה מכללת אורט בראודה בכרמיאל, המכללה הטכנולוגית רופין, המכללה הטכנולוגית כינרת, המכללה הטכנולוגית באר שבע ועוד רבות וטובות אחרות.

אז איך בוחרים?

ישראל ידועה בתור מעצמת היי טק, כשגם בתחומי הנדסה רבים אחרים היא נמצאת בחוד החנית העולמי. על אף הסקירה שהובאה כאן, חשוב לזכור שקשה להטות את הכף לגבי מוסדות לימוד רבים המציעים לימודי הנדסה - יש פשוט יותר מדי משתנים שנכנסים כאן לתוך המשוואה. יש שיטענו, בהמשך לכך, שלא צריך לחפש את המוסד הטוב ביותר (שאלה שקשה למצוא לה תשובה), אלא את זה שמתאים במידה הרבה ביותר לצרכים.
 
אנחנו ממליצים שתחליטו על תחום הלימוד, ותראו מהן האפשרויות העומדות ביחס אליו. בכל מוסד, בדקו את תנאי הקבלה, את תוכנית הלימודים, את התעודה המתקבלת בסופם ושאר היבטים טכניים, ותראו מה מתאים לכם ביותר. בנוסף, מומלץ שתסתייעו בחוות דעת מסטודנטים של המוסד האקדמי האמור, עם דגש על מסלול הלימודים שבו אתם חפצים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist