כתבות בנושא נטורופתיה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

נטורופתיה - תחומי טיפול והמלצות תזונה נטורופתית

תחום הנטורופתיה הוא תחום הוליסטי המשתייך לרפואה המשלימה, ועוסק בעיקר בתזונה טבעית, צמחי מרפא, תוספי מזון, פרחי באך, טיפול במגע ואיזון פיזיולוגי. טיפול נטורופתי יעיל בהרבה מצבי חולי, ומומלץ בעיקר לסובלים מבעיה פיזיולוגית שמושפעת ממאזן המזון בגוף.

בכתבה זו:
עקרונות הטיפול הנטורופתי ותחומי טיפול | תזונה נטורופתית - על מה היא מבוססת? | למה חשוב להקפיד על ארוחה מדי שעתיים-שלוש? | טיפים לתזונה בריאה וטבעית | פעילות גופנית כ"כוח משלים"

נטורופת מוסמך עוסק בעיקר באיתור התפריט האינדיבידואלי המתאים ביותר למטופליו. לרשותו שלל כלים טיפוליים ובהם: טיפול במגע, פרחי באך, שיחות, צמחי מרפא ועוד. תחום הטיפול העיקרי של הנטורופת הוא בעיות פיזיולוגיות הנגרמות בעקבות מזון והרגלי אכילה בעייתיים עבור המטופל.

עקרונות הטיפול הנטורופתי ותחומי טיפול

בסיס הטיפול הנטורופתי, הוא האמונה כי הנפש והגוף חייבים להיות מאוזנים, וכי הגוף "יודע" בדיוק  מהם צרכיו האמתיים. על פי תפיסה זו, כל שנותר לאדם הוא להיות קשוב לגופו, ולספק לו תזונה טבעית. מצבו הפיזי של האדם משמש כ"מראה" למצבו כאדם הוליסטי שלם (גוף-נפש). עיקרון חשוב נוסף הוא תחזוקת הגוף וטיפול מונע אשר יעילים ותורמים מאוד למניעת מחלות ולבריאות הגוף. הנטורופתיה גם מעודדת גישה חיובית לחיים, פעילות גופנית ופעילות מרגיעה.
 
הטיפול הנטורופתי מסתמך על תכונות הריפוי הפנימי שיש בגוף האדם, והוא מעודד את תכונות הריפוי לפעול ומאפשר לגוף לרפא את עצמו. למטופל יש תפקיד חשוב ומרכזי בתהליך הריפוי, תוך רכישת דפוסי התנהגות חדשים.
 
נטורופתיה מטפלת במגוון בעיות בריאות, ויעילה לטיפול בעיקר במקרים של:
בעיות השמנה
בעיות במערכת העיכול
בעיות של אכילה רגשית
בעיות של חוסר איזון משקלי
שלשולים, עצירות, גזים
סוכרת, כולסטרול, לחץ דם
מפרקים, מיגרנות, צליאק
ניקוי הגוף מרעלים
אורח חיים שגוי
בעיות פוריות, טחורים, קוליטיס ועוד.

תזונה נטורופתית - על מה היא מבוססת?

איזון הוא המפתח לחיים בריאים בתזונה הנטורופתית, והמושג "דיאטה" אינו אלא דרך חיים מאוזנת של רוגע ומשקל תקין. גוף האדם יתפקד כראוי, רק אם נעניק לו את הכלים הנכונים לו, ולכן, על פי הגישה הנטורופתית, כל אדם חייב להיות קשוב לגופו ולצרכיו.
 
אז מה אוכלים? קודם כול לא סופרים קלוריות! בתזונה הנטורופתית מקפידים על התאמת תפריט אישי לכל מטופל, אולם מה שנכון לכל התפריטים זה שיש הגבלת כמויות, יש ירידה הדרגתית ויש תפריט שפוי למדי. כדאי לאכול בריא, צריך לעבוד קצת ולוותר על כל המאכלים המעובדים למיניהם. תכניסו לתפריט שלכם הרבה קטניות, קינואה, לחם שיפון, שפע ירקות ופרות ותעמיסו מים...הרבה מים!
 
תפריט התזונה הנטורופתית מורכב מארוחות קטנות כל שעתיים- שלוש שעות, וממזון בעל ערך גליקמי נמוך. לעתים, הנטורופת שירכיב עבורכם את התפריט, ישלב תוספות מינרלים, ויטמינים או צמחי מרפא כדי לסייע לגופכם בתהליך ניקוי הגוף מרעלים, ואף יבקש מכם לשפר את איכות השינה ולעמוד במכסת השעות המומלצת (כן, גם זה חלק משיפור התזונה שלכם).

למה חשוב להקפיד על ארוחה מדי שעתיים-שלוש?

- כי הקיבה מתכווצת ומתרגלת לאכול כמויות קטנות יותר, וכך אתם יורדים במשקל.
- כי הגוף מפסיק לאגור שומנים. הוא "בוטח" בכם ויודע שתדאגו לו, ולכן אתם נפטרים מהשומן העודף.
- כי אם אוכלים כל שעתיים-שלוש אז לא רעבים, לא טורפים ושומרים על רמת סוכר מאוזנת בדם.

טיפים לתזונה בריאה וטבעית

- אכלו בשעות קבועות, והיו קשובים לתחושת השובע שלכם.
- אל תאכלו "עם העיניים".
- הימנעו, עד כמה שאפשר, מן המזונות: קפאין, מזון מעובד, שתייה ממותקת או מוגזת, צבעי מאכל, סוכר לבן, מזון מטוגן ושומני, בשר אדום ומלח.
- שתו לפחות פעם ביום חליטת צמחים/תה ירוק.
- צרכו יותר סיבים תזונתיים ופחמימות מורכבות.
- שלבו פעילות גופנית ופעילות מרגיעה בלו"ז השבועי שלכם.
- ערכו בדיקות דם תקופתיות.
- אכלו יותר ירקות ופירות, אגוזים וזרעים.
- הקפידו על תפריט מאוזן שכולל את כל אבות המזון.
- אל תיקחו מחבר/אח וכו' תפריט שניתן לו. התפריט חייב להיות מותאם באופן אישי לכל אחד!
- לסובלים מדלקות פרקים: העשירו את התפריט שלכם בדגים, זרעי פשתן וכורכום.
- הגבילו את צריכת החלבון היומי שלכם והעדיפו חלבון מן החי.
- הימנעו, עד כמה שניתן, מצריכת חלב ומוצריו.
- צרכו קמח מלא ולא קמח לבן, יתרונותיו: מועשר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, ותורם לתחושת שובע.
- שלבו תוספי מזון, לפי הצורך, אך לפי התאמה אישית של נטורופת מוסמך.
- סובלים מבעיות עיכול? צרכו הרבה פירות וירקות והרוויחו מינרלים, ויטמינים, אנרגיה ופעילות תקינה של מערכת העיכול.
- מים, מים, מים! הקפידו לשתות 10 כוסות מים ביום. המים תורמים לעור, למערכת העיכול, ולחיות הגוף בכלל!

פעילות גופנית כ"כוח משלים"

הפעילות הגופנית הכרחית, והיא בבחינת כוח משלים לתזונה מאוזנת ובריאה, על פי הגישה הנטורופתית. מלבד שריפת קלוריות ובניית השריר, פעילות גופנית תורמת בריאותית לזרימת הדם למוח וללב, משפרת את פעילות המעיים, מעניקה אנרגיה ותחושה טובה לגוף, משפרת תפקודי אינסולין וספיגת ויטמינים ומינרלים לגוף ומעלה את רמות האנדורפינים. וזאת רק רשימה חלקית...
 
כדי להתמיד בפעילות גופנית, חשוב לבחור בפעילות שאוהבים: הליכה, ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים, ריקוד, חדר כושר וכו'. אל תבצעו פעילות שלא אהובה עליכם כי אז הסיכוי שתתמידו בה, נמוך למדי. קבעו ימי אימון קבועים של פעילות גופנית, והקפידו על כשעה בממוצע, לפחות פעמיים בשבוע.
 
לבסוף תיווכחו שהשילוב הנכון של פעילות גופנית ותזונה מאוזנת יוביל אתכם לבריאות טובה ולתחושה נהדרת!
 

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist