accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא תוכנת מחשבים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך לתוכנות עיצוב מומלצות למתחילים- zap דפי זהב

מחפש המלצות לתוכנות עיצוב מצויינות? אתר zap דפי זהב מציג את המדריך המלא לתוכנות עיצוב למחשב. למידע רלבנטי בתחום תוכנות המחשב היכנס עוד היום אתר D.co.il

בכתבה זו:
Adobe Photoshop | Illustrator Adobe | Photoscape | Picasa | מבתי ספר, ועד מדריכים אינטרנטיים

מעוניינים לפתח תחביב מהנה במיוחד? רוצים לעצב כרזה, לוגו או ברכה? כיום, מוצעות מספר תוכנות עיצוב שיכולות להציע את זה בדיוק. נכון, המדובר הוא בתוכנות מתקדמות הרבה יותר מאותו "צייר" קלאסי הנמצא בכל מחשב, ובתוכנות שבאמצעות הכרה מלאה של כלל הפונקציות שלהם אפשר ליצור כל דבר, ולהפוך את העיצוב למקצוע או לאומנות. ועדיין, אותן תוכנות עיצוב ידידותיות מספיק על מנת לשמש גם את אלה שאינם מגיעים מהתחום. באילו תוכנות מדובר? ואיך ניתן להכיר אותן עד לרמה הרצויה?

במהלך השנים, ואם אתם חיים במאה ה-21 לא צריך לספר לכם על כך, הפך המחשב לכלי אשר באמצעותו אנחנו מבצעים כמעט כל פעולה בחיים שלנו - לימודים, עבודה, ביצוע רכישות כלכליות, הרחבת הידע, ניהול חיים חברתיים, משחקים, צריכת תכני בידור - הכול נעשה באמצעות המחשב, הנייד או הנייח, ולרוב בעזרתו האדיבה של האינטרנט. בין שלל האפשרויות שנפתחו פתאום עבורנו, מקומה של הגרפיקה לא נפקד. כדאי להכיר מעט יותר את התוכנות שמאפשרות כמעט לכל אחד מאתנו להיכנס לנעלי המעצב, ולהתנסות בעיצוב גרפי ברמה בסיסית או ברמה מתקדמת, כל אחד לפי יכולתו.

Adobe Photoshop

כשמדברים על תוכנות מומלצות לעיצוב גרפי, השם הראשונה שעולה בראשם של רבים, ובצדק גמור, הוא Photoshop מבית אדובי מערכות. ואכן, זוהי תוכנת העריכה הגרפית הנפוצה ביותר כיום, עם ותק של כמעט שני עשורים בתחום (היא פותחה לראשונה ב-1987). במהלך השנים יצאו לא מעט גרסאות ועדכונים של התוכנה הזו, כאשר החלוקה הייתה ל-Photoshop CC, התוכנה הבסיסית יותר, ול-Photoshop Extended, שהציעה כלים מתקדמים דוגמת גרפיקה תלת-ממדית, או אפילו עריכת וידאו. כיום, עם זאת, כוללת בתוכה גרסת ה-CC גם את הפיצ'רים של הגרסה המורחבת, כך שהשאלה היחידה היא עד כמה רוצים או יכולים להיכנס לעובי התוכנה. קצרה היריעה מלהזכיר את כל האפשרויות המוצעות באמצעות פוטושופ, הנחלקות לכלי גרפיקה, עיבוד ובניית תמונה: שימו לב שהתוכנה אמורה לעבוד על תמונות קיימות, ולבצע ריטוש שלהן. באמצעות פוטושופ ניתן לחלק תמונה ל"שכבות" (Layers), להפריד ממנה חלקים, להוסיף כותרות, ובעיקר להשפיע על כל אספקט ואספקט בתמונה: החל מאפשרויות בסיסיות כמו הבהרה, הכהיה או סיבוב של התמונה, דרך חידוד או טשטוש חלקים מסוימים בתמונה (למשל, ליצירת אפקט של עומק שדה) ועד לתיקוני צבעים. לצורך זה נעשה שימוש בלא מעט כלים בסרגל הייעודי, לרבות כלי מברשת, החלפת צבע, מעברי צבע, טשטוש, חדות, מריחה ועוד. התוכנה מציעה גם מגוון רחב של פילטרים שבאמצעותם אפשר להוסיף ממד לא מבוטל של יצירתיות לתוך התמונה. לצד זאת, מציעה התוכנה כלים שמתאימים אך ורק למקצועיים שבמעצבים, דוגמת אפשרות לייבוא קבצים מתוכנה פופולארית אחרת - 3D Studio Max - או לייצר עצמים תלת-ממדיים.

Illustrator Adobe

התוכנה הבאה בסקירה שלנו גם היא מבית אדובי, והיא עונה לשם Illustrator. זוהי תוכנה מתקדמת מעט יותר, אך כזו שכל אחד, עם קצת סבלנות, יצירתיות והשקעה, יוכל להכיר. במבט ראשון, יש לא מעט כלים משותפים בין פוטושופ לאילוסטרייטור. עם זאת, המדובר הוא בתוכנות המיועדות לצרכים אחרים לחלוטין, ונועדו, לטענת אדובי, להשלים אחת את השנייה. כך, בעוד המטרה המוצהרת של פוטושופ היא לבצע עיבוד או ריטוש תמונות קיימות, אילוסטרייטור נועדה להתחיל את התמונה מ"אפס", כלומר, ליצור מאובייקטים, מסמלים, מכפתורים או מכל דבר אחר יצירה חדשה לחלוטין. הדבר אפשרי גם בפוטושופ, אלא בצורה שנחשבת לנוחה הרבה פחות, ובכל אופן, כזו שאינה מבטאת את המטרה המוצהרת של התוכנה. המאפיין המשמעותי ביותר המגדיר את העבודה ב-Illustrator הוא הבסיס הווקטורי שלה, ובמילים אחרות - ונסו לעקוב - הפיקסלים של התמונה בפוטושופ מוחלפים ב"נתיבית ובנקודות מנחות", והתמונה המרוטשת מוחלפת בתמונה שהמרכיבים שלה הם צורות או ציורים שונים. המשמעות המעשית של כך היא שאובייקטים באילוסטרייטור, להבדיל מפוטושופ, ניתן להגדיל עד אין סוף, מבלי שהדבר יפגום באיכות שלהם. הדבר מגדיל את אפשרויות העיצוב, ומסביר מדוע השימוש באילוסטרייטור נפוץ מאד בעיצובי באנרים, לוגואים או אפילו אתרי אינטרנט שלמים.

Photoscape

לאחר סקירת שני השחקנים הגדולים והחשובים ביותר בשדה משחק זה, הגיע הזמן לתת את הבמה לחלק מהמתחרים. Photoscape, פרי פיתוחה של חברת MOOII Tech הקוריאנית, נועדה לאפשר עיבוד וריטוש תמונה, בדומה לפוטושופ, אך בצורה המגדירה עצמה "קלה וכיפית". למרות שמדובר בתוכנה חינמית (להבדיל מאלה שהוזכרו מעלה), אפשר למצוא בה מגוון מרשים של כלים לעיבוד, לריטוש ולשיפור התמונות, כמו גם לא מעט פילטרים מוצלחים. בניגוד לתוכנות שהוזכרו מעלה, דומה כי זו תוכנה שאפשר להכיר בצורה מספקת בצורת ה"ניסוי והטעיה", כלומר, באמצעות ניסוי אי אילו פונקציות וכלים על התמונות השונות, והתרשמות מהתוצאות. החיסרון העיקרי של פוטוסקייפ, נכון לעכשיו, נוגע לעובדה שהתוכנה מציעה תמיכה בלמעלה מ-30 שפות. עברית, ניחשתם נכון, אינה נמנית על אחת מהן. זו הסיבה שבגינה לא תוכלו לבנות על הוספת כתוביות או מלל לתמונה בשפה העברית, מה שפוגע במידה מסוימת בשימושיות של התוכנה.

Picasa

התוכנה האחרונה ברשימה שלנו, Picasa, היא, ככל הנראה, הפשוטה ביותר להבנה ולתפעול. המדובר הוא בתוכנה מבית Google, הניתנת להורדה ללא כל תשלום, ומאפשרת ניהול וארגון יעיל של התמונות במחשב, העלאה שלהן לאינטרנט (האחסון נעשה באתר ייעודי, המשלים את התוכנה), וכמובן, בתוספת כמה כלי עיצוב ועיבוד. לא תמצאו כאן אפשרויות מתקדמות במיוחד, אך לצרכים של משתמש המחשב הממוצע זה בהחלט עשוי להתאים. זוהי התוכנה האידיאלית לאלה המעוניינים להציג את כלל התמונות המאוחסנות במחשב שלהם בצורה של אלבום, או לאלה שהתיקונים שהם זקוקים להם הם לא יותר מאשר הבהרת או הכהיית תמונה, יישור תמונה, שינוי גוונים, הוספת טקסט פשוט וכיוצא בזה. שימוש אחר בפיקאסה הוא ליצירת קולאז' של הרבה מאוד תמונות, בתוך שניות. מי שלא מכיר את התוכנה, מן הסתם, יתרשם בוודאי מהעבודה הקשה שנעשתה, לכאורה, ביצירת הקולאז'.

מבתי ספר, ועד מדריכים אינטרנטיים

לאחר שסקרנו את תוכנות העיצוב הנפוצות כיום, חשוב להבין כיצד אפשר להתחיל ללמוד אותן. כמו כל דבר בחיים, אפשר לעשות זאת בכמה דרכים עיקריות. ראשית, האפשרות המקיפה יותר היא לעבור קורס, המיועד למתחילים או למתקדמים, באחד מבית הספר לעיצוב או ללימוד גרפיקה הפועלים בישראל. תוכניות הלימודים נבדלות ביניהן, כאשר אפשר לבחור בין קורס בין כמה חודשים, ובין לימודי עיצוב גרפי מקיפים, הנמשכים מספר שנים, ומתמקדים ביותר מאשר תוכנה אחת. כמו-כן, כוללים הלימודים הרחבים יסודות תיאורטיים לא מבוטלים כלל: תקשורת חזותית, סגנונות עיצוב, תורת האותיות וכיוצא בזה. בתום הלימודים, מלבד תיק עבודות מרשים עבור המעוניינים להמשיך במקצוע, יוצאים עם ארגז כלים רחב במיוחד. האפשרות האחרת, המתאימה לאוטו-דידקטיים שביניכם, היא ללמוד באופן עצמאי. על היות המחשב בכלל והאינטרנט בפרט מקור ידע רמזנו כבר מעלה. הדבר בא לידי ביטוי גם בכל הנוגע לאותן תוכנות עיצוב גרפי: בחיפוש קצר באינטרנט, תוכלו למצוא מדריכים על הכרת תוכנות העיצוב, ברמת מורכבות מסוימת. חלק מהמדריכים הם מדריכי "צעד אחר צעד", הכוללים צילומי מסך שמקלים על הלמידה. אפשר גם לרכוש מדריכים מקצועיים, לרוב בצורה של סרטונים(Tutorials), או אפילו לרכוש ספרי הדרכה. כל שנותר לכם הוא לבחור את התוכנה שאתם רוצים להכיר, ולחשוב מהי דרך הלימוד המועדפת עליכם. ברור שהקורסים המקצועיים נוטים להיות מקיפים ומסודרים יותר, אך מחירם עשוי להגיע לאלפי שקלים או לעשרות אלפי שקלים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist