כתבות בנושא זיפות גגות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לבחירת זפת לאיטום

הזפת היא חומר שסובל מיחסי ציבור גרועים, ולגמרי לא בצדק. היא עדיין פיתרון איכותי וזול שאוטם גגות כמו שצריך. אז תנו כבוד לנוזל הצמיגי השחור

בכתבה זו:
לא לחכות לגשם | בחירה במומחים לזיפות | זפת חמה, ישר מהתנור - הכנת המשטח לעבודה | שיטות לזיפות הגג | לא (רק) הזיפות לבדו
זוכרים את הימים בהם כולנו חשבנו שזפת זו המצאה מצויינת? הנוזל הצמיגי השחור, בעל הריח המוכר, שימש פעם לכל כך הרבה דברים - סלילת כבישים, כיסוי רעפים, אמצעי תחבורה ימיים, איטום גגות, וכמובן, איך אפשר לשכוח, ניקוי כפות רגליים בים. ובכל זאת, עם השנים, פחת מאוד השימוש בה והיא קיבלה יחסי ציבור איומים. אמרו עליה שהיא רעילה וארכאית, ולא מעט זפתים חסרי אחריות רק תרמו לשם הרע שמשום מה דבק בזפת ולא באלה שלא ידעו לעבוד איתה.
בשטח, העובדות הן אחרות לגמרי; יש מטרות שהזפת נשארה כלי יעיל מאוד להשגתן, פשוט חשוב לעבוד איתה כמו שצריך, במיוחד בכל הנוגע לזיפות של גגות בניינים. אז הנה כל מה שכדאי לדעת כדי שתפסיקו לשנוא את הזפת.

לא לחכות לגשם

כל בניין צריך מדי פעם לעבור זיפות איכותי, זו פעולת תחזוקה קריטית וחשוב לעשות אותה לפני הגשם הראשון. עדיף בסתיו, אם כי גם סוף הקיץ הוא אופציה ראויה, כי לפעמים הגשם הראשון לא מחכה לסתיו הרשמי. זיפות הגג הוא פעולה של פעם בכמה שנים, וכדאי לזכור בדיוק מתי עשינו את זה לאחרונה. מצד שני, אם הגג עבר זיפות ממש לפני שנה, אבל אתם מגלים כי קר מדי בחורף או חם בקיץ, זה אומר שהבידוד לא עובד מספיק טוב (או שיש בעיית נזילות, אבל זה כאב ראש אחר). 

בחירה במומחים לזיפות

יש לא מעט סוגים של זפת, וחשוב מאוד לדעת לא לערבב ביניהם. בניגוד לעבר, השוק היום מלא בחומרים באיכות מצוינת. השוק גם מלא באנשי מקצוע טובים, אבל צריך לבדוק אותם ברצינות ולעומק, כי אם נופלים על חובבן, עלולות להיות צרות גדולות. בהקשר זה, רשימה ממוקדת של בעלי מקצוע בתחום זיפות הגגות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

זפת חמה, ישר מהתנור - הכנת המשטח לעבודה

עוד לפני שמתחילים למרוח, חשוב מאוד לנקות את הגג בצורה יסודית, לא להשאיר מאחור שום גרגר חול או אבק. שטח מלוכלך יצור סדקים בזפת, מה שכמובן יפגע באיכות האיטום, מה שכמובן יגרום לכם לבזבז כסף סתם, מה שכמובן אתם לא רוצים לעשות. 
לאחר מכן מורחים שכבת יסוד של פלינקוט או חומר ביטומני אחר, כדי שהזפת תיצמד טוב יותר לגג עצמו. אחרי מריחת שכבת היסוד צריך להמתין לפחות 24 שעות עד השלב הבא - איטום סדקים וחורים. את אלה חשוב לאטום עם שתי שכבות של זפת חמה, ולשים ביניהן רצועות של בד יוטה. חשוב לאטום גם את ה'רולקות', האזורים בהם הגג פוגש את הקירות. 

שיטות לזיפות הגג

עכשיו סוף סוף עוברים לשלב זיפות הגג. אפשר לעשות את זה במריחה אחת, תוך שימוש בכמות גדולה של זפת, או למרוח שתיים-שלוש שכבות. הרבה פעמים זו פשוט נגזרת מהמצב הייחודי של הגג, וכמובן תלוי תקציב. תקציב גדול יותר - יותר שכבות איטום. לאחר הזיפות מגיע שלב ההלבנה, באמצעות דבק אקרילי וסיד. יש למרוח את השכבה הזאת רק לאחר שהזפת מתייבשת באופן מוחלט, ולא שניה לפני.  

לא (רק) הזיפות לבדו

זיפות זו גם עבודה קשה פיזית, וגם חוויה מלכלכת למדי. אולי בגלל זה לא מעט אנשים מעדיפים לאטום את הגג באמצעות יריעות ביטומניות - שיטת איטום לגיטימית וטובה שהוכיחה את עצמה. אלה רצועות בעובי 4.5 מ"מ בערך, מולחמות על ידי איש מקצוע למשטח עצמו. צריך לקחת בחשבון שזו שיטה יקרה יותר מזיפות. שיטה נוספת, מומלצת הרבה פחות, היא איטום באמצעות חומרים אקריליים. היתרון שלה הוא במחיר הזול. 
לסיכום, איטום הגג הוא אמנם בעיקר עניין של תקציב, מבנה הגג ומצבו, אבל בסופו של יום כדאי לזכור שזיפות הוא הפיתרון הטוב מכולם. אז עזבו דיעות קדומות ולכו על זפת.

>> בואו להתעדכן במחירון וזיפות גגות עדכני

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist