כתבות בנושא מכשירי שמיעה ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בדיקות שמיעה אצל ילדים

השמיעה חיונית ביותר להתפתחות תקינה של שפה ודיבור, על כך כלל אין עוררין. לכן נערכות בדיקות שמיעה אצל ילדים כבר בהיותם בני יום אחד בלבד ברוב בתי החולים. זאת בשל העובדה שככל שהירידה בשמיעה מוקדמת וחמורה יותר, כך היא תשפיע יותר על התפתחות השפה והדיבור.

בכתבה זו:
בדיקות שמיעה אצל ילדים | שומעים כבר ברחם | בדיקת שמיעה ראשונית | סוגי ירידה בשמיעה | איתור בעיית שמיעה אצל הילדים | התמודדות פסיכולוגית עם מכשירי שמיעה לילדים

בדיקות שמיעה אצל ילדים

השמיעה חיונית ביותר להתפתחות תקינה של שפה ודיבור, על כך כלל אין עוררין. לכן נערכות בדיקות שמיעה אצל ילדים כבר בהיותם בני יום אחד בלבד ברוב בתי החולים. זאת בשל העובדה שככל שהירידה בשמיעה מוקדמת וחמורה יותר, כך היא תשפיע יותר על התפתחות השפה והדיבור. זיהוי מוקדם כזה יכול להוביל להרכבת מכשירי שמיעה אצל ילדים כבר בגילאים צעירים. לעתים הרכבת מכשירי שמיעה בגיל צעיר יכולה למנוע בעיות חמורות בהתפתחות הילד.

שומעים כבר ברחם

מחקרים הוכיחו כי עוברים יכולים לשמוע עוד בהיותם ברחם אמם. לכן גם ההמלצות לשיר לעוברים או לדבר אליהם כדי שיתרגלו לקולות בני המשפחה. בכל מקרה של אבחון בעיה שמיעה, הרכבת מכשירי שמיעה כבר בשלבים הראשונים של החיים יכולה לסייע להם לשמוע את הקולות.

בדיקת שמיעה ראשונית

בדיקות שמיעה אצל ילדים נעשות כשגרה בתחנות טיפת חלב ואצל רופאי הילדים. זאת כדי לנסות ולאתר, כאמור, בעיות בשמיעה, אם יש, כבר מגיל צעיר. בדרך כלל בדיקות שמיעה אצל ילדים מתבצעות בחדר אטום רעשים חיצוניים, ונעשה מעקב אחרי התגובות התנהגותיות של הילד, כמו למשל: הפניית ראש אל מקור הקול, הפסקת פעילות ועוד. אם מאתרים בעיה, יש צורך בהחלטה מהו סוג הטיפול הדרוש, כלומר הרכבת מכשירי שמיעה או פתרון כירורגי.

סוגי ירידה בשמיעה

בדיקות שמיעה אצל ילדים המנסות לאתר ירידה בשמיעה מתמקדות בשני סוגים של ירידה בשמיעה.

ירידת שמיעה הולכתית. בסוג זה ירידה בשמיעה יש בעיה מכאנית במעבר הקול לאוזן הפנימית, לדוגמה נוזלים באוזן התיכונה. במקרים כאלה, בדרך כלל אפשר לטפל על ידי החדרת כפתור לאוזן, ואין צורך בהרכבת מכשירי שמיעה אחר כך.

ירידת שמיעה עצבית. סוג זה של ירידה בשמיעה מקורה בבעיה באוזן הפנימית או בבעיה במעבר מסרים ממנה למוח. במצב כזה הטיפול ככל הנראה הוא כירורגי. אם זה לא מצליח לא יהיה מנוס מהרכבת מכשירי שמיעה כדי לסייע בתפקוד השוטף.

איתור בעיית שמיעה אצל הילדים

נכון הוא שכל ילד מתפתח בצורה אינדיבידואלית, אבל ישנם פרמטרים תפקודיים שמקובלים על כולם. בדרך כלל בסביבות גיל שבעה חודשים מבצעים בדיקות שמיעה אצל ילדים באופן גורף. זאת כדי לראות האם אין צורך בהתקנת מכשירי שמיעה כבר בגיל צעיר. אם אין בעיה, מבצעים בדיקות שמיעה אצל ילדים בערך לקראת גילאי שנתיים וחצי- שלוש, כדי לשלול בעיות התפתחותיות נוספות.

התמודדות פסיכולוגית עם מכשירי שמיעה לילדים

ילדים שנאלצים להרכיב מכשירי שמיעה בגלל בעיות בשמיעה סובלים לעתים מבושה או אפילו מחרם חברתי. יש צורך להסביר לילדים, כי מכשירי שמיעה בעצם מסייעים להם בשמיעה. כדאי להתאים מכשירי שמיעה פחות בולטים, ולנסות ליצור מצב, כי הרכבת מכשירי שמיעה תהיה באחריותו של הילד, כדי שיוכל להזדהות עם הנושא.

>> בואו לדבר על זה בפורום מכשירי שמיעה באתר.


עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

אנשים שחיפשו מכשירי שמיעה ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist