כתבות בנושא מכשירי שמיעה ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

שמעתם? הכול על מכשירי השמיעה הנפוצים בשוק

שמיעה שאינה תקינה פוגעת ביכולת לתקשר עם הסביבה, ומשפיעה על היבטים רבים בכל תחומי החיים. התפתחותו המהירה של תחום מכשירי השמיעה מאפשרת כיום למצוא מגוון עצום של סוגי מכשירים המותאמים לטווח ליקויים רחב ולבני כל הגילים.

בכתבה זו:
הדרך להתגבר כמעט על כל בעיית שמיעה | אילו סוגי מכשירי שמיעה יש היום? | מכשירי שמיעה פנימיים וקבועים

עם נתונים כאלו קשה להתווכח: אחד מתוך שלושה אנשים בני 65 ומעלה, כך על פי הסטטיסטיקה, סובל מליקויי שמיעה; ליקוי שמיעתי עשוי להיגרם עם השנים, אך גם בגיל צעיר מאוד, כולל ילדים רכים; בעיות שמיעה נובעות מגורמים רבים, ולכן הן נחשבות נפוצות למדי. איך מתגברים על כך? מכשירי שמיעה הם הפתרון.

הדרך להתגבר כמעט על כל בעיית שמיעה

לקות שמיעה היא בעיה הנוגעת כמעט לכל חתכי האוכלוסייה ולכל המגזרים, וכדי להתמודד עם ליקויי שמיעה כראוי נדרש מענה איכותי באמת. אדם אשר סובל מבעיות בשמיעה יתקשה מאוד לתפקד בשוטף, ויגלה כי גם הפעולות הפשוטות ביותר עשויות להפוך למורכבות. הוא אף עשוי לסבול מירידה בביטחון העצמי ומחוסר רצון לבוא במגע עם הציבור.
 
לא פשוט לתפקד ללא שמיעה תקינה. עבור רובנו מדובר בעניין טבעי ומובן מאליו, אך ברגע שהשמיעה נפגעת, אנו מבינים עד כמה היא חשובה ומופלאה. במקום להשלים עם המצב ולקבל בהכנעה את העובדה שאיננו שומעים טוב, אפשר למצוא את הכלים להתגבר על כך. זה יקרה בעזרת מכשירי השמיעה.
עולם מכשירי השמיעה זוכה בשנים האחרונות להתפתחות מואצת. מצד אחד, יש היום מכשירים שיכולים לסייע בפתרון מסוים כמעט עבור כל סוגי הליקויים הקשורים בשמיעה,  ומצד שני, הם גם הופכים לקטנים וטכנולוגיים יותר ויותר, מה שכמובן מקל פי כמה על הסובלים מהליקוי המדובר.
מכשירי השמיעה הם למעשה אביזרים אשר מגבירים את הקולות המופקים בסביבת האדם שלוקה בשמיעתו, והופכים אותם לנגישים יותר. מה שהאוזן כבר לא יכולה לעשות, עושה מכשיר השמיעה - ועושה זאת היטב.

אילו סוגי מכשירי שמיעה יש היום?

נחלק את התשובה הזו לשניים, כאשר החלק הראשון הוא הפשוט יותר - השיטה שעליה מבוססים מכשירי השמיעה:
אנלוגי: המכשירים האנלוגיים נחשבים פשוטים יותר, ואינם מבחינים בין הקולות, כלומר - מגבירים את כל הקולות שמגיעים אליהם מהסביבה, במידה שווה.
דיגיטלי: המכשירים הללו משוכללים יותר, ומסוגלים לסנן רעשי רקע, כך שבעליהם ישמע רק את הצלילים הרלוונטיים מבחינתו.
כיום, יותר ויותר מכשירי שמיעה פועלים על בסיס השיטה הדיגיטלית, אך אם התברר כי הטכנולוגיה האנלוגית מספיקה כדי לפתור את ליקוי השמיעה, ייתכן ויסתפק המטופל במכשיר כזה בלבד.
החלק השני של סוגי מכשירי השמיעה הוא הנרחב יותר, ומפרט את סוגי המכשירים מבחינת מיקומם באוזן ותפקודם:
(BTE (Behind the Ear instruments: זהו מכשיר השמיעה הנפוץ ביותר כיום והמוכר ביותר (גם למי שאינו סובל מליקוי שמיעה) - פשוט משום שהוא מורכב מאחורי האוזן, כך שהוא גלוי לעין לרוב. מדובר במכשיר שמספק חיי סוללה ארוכים יותר ותפעול נוח, משום היותו גדול יותר - והוא מתאים גם לילדים.
(CIC (Completely In the Canal instruments: מכשיר זה נמצא כולו בתוך תעלת האוזן, כך שהוא לא נראה כלל, גם לא באפרכסת. המכשיר נחשב נוח לשימוש ואינו גורר בעיות חברתיות (בניגוד למכשיר הקודם, אשר עשוי ליצור תדמית מסוימת אצל המרכיב אותו, בעיקר בקרב ילדים), אך הוא לא מתאים לילדים מתחת לגיל 18 ולא נועד לטיפול בבעיות חמורות.
(ITE (In the Ear instruments: מכשיר אשר נמצא בתוך האוזן, אך הוא לא נסתר לחלוטין וניתן לראותו היטב בפתח תעלת האוזן. מכשיר זה יכול לטפל בסוגים רבים של בעיות שמיעה והוא נחשב לאחד המומלצים בשוק, גם בשל היותו נוח מאוד לתפעול. גם הוא לא יתאים לילדים מתחת לגיל 18.
(ITC (In the canal: מכשיר אשר נמצא בתוך תעלת האוזן כמעט במלואו, אך ניתן לראותו באפרכסת. הוא נחשב מוסווה מאוד ולא פשוט להבחין בו. מתאים לליקוי שמיעה קל, ולא מתאים לילדים מתחת לגיל 18. הסוללה שלו מעט גדולה יותר, והוא קל לתפעול יותר מה-CIC כמובן.
Mini BTE: גם מכשיר זה נמצא ברובו מחוץ לאפרכסת, מאחורי האוזן, אך הוא קטן יותר ולכן מוסתר בצורה טובה יותר מה-BTE. השמע עצמו מועבר לאוזן בעזרת צינורית דקה ושקופה (אשר מזכירה מאוד את האוזניות של אנשי האבטחה בסרטים ההוליוודיים). זהו פיתרון איכותי כמעט לכל בעיות השמיעה, בכל הרמות.
היתרון הגדול של המכשירים הללו, הוא בהיותם פתרון מעולה לליקויי שמיעה רבים. מרבית המכשירים אף דיגיטליים, כך שהשמע אשר הם מפיקים הוא באיכות גבוהה מאוד. יש לזכור כי כיום, בניגוד לעבר, מכשירים אלו קטנים מאוד - כולל ה-BTE שנחשב לגדול מביניהם, כך שהנוחות משופרת וה'סיכון' ליצירת תדמית לא רצויה בעיני הסובבים פוחת משמעותית.

מכשירי שמיעה פנימיים וקבועים

לצד המכשירים הללו, אשר כולם ניתנים לשליפה מהאוזן בכל רגע נתון, יש מכשירי שמיעה או פתרונות לליקויי שמיעה אשר מוחדרים אל האוזן עצמה ונותרים שם באופן קבוע. מכשירים אלו מוחדרים במהלך ניתוח ונותרים באוזן לתמיד.
אחד הידועים שבהם הוא השתל הקוכליארי, שתל השבלול, אשר מיועד לפתרון בעיה שמקורה אינו באוזן החיצונית אלא באיבריה הפנימיים, וליתר דיוק – בשבלול. השבלול משמש כאחת החוליות החשובות ביותר בתהליך העברת הצלילים שקולטת האוזן אל המוח. כאשר יש ליקוי בפעולת השבלול, מוגדר האדם שסובל מכך כחירש.
ניתוח שתל השבלול בא למעשה להחליף את פעולת השבלול המקורי ובכך להחזיר לאדם החירש את שמיעתו, לעתים לראשונה בחייו. השתל מוחדר אל תוך האוזן, ומקושר אל משדר ומיקרופון אשר נמצאים בחלקה החיצוני של הקרקפת. המשדר והמיקרופון קולטים את הצלילים ומעבירים אותם אל שתל השבלול - וכך מתאפשרת השמיעה.
זו דוגמא נפלאה לאחד ממכשירי השמיעה המורכבים ביותר שמוצעים היום ללוקים בשמיעתם. ככל שעובר הזמן, מוצעים לאנשים אלו פיתוחים חדשניים במיוחד, בתקווה להקל עליהם ולאפשר להם להרגיש, לתפקד ולהתנהג כאחד האדם.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

אנשים שחיפשו מכשירי שמיעה ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist