כתבות בנושא רופאי עיניים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

רואים שש-שש: כך תבחרו רופא עיניים

הם דרושים לאדם מהינקות ועד לזקנה, ומעורבים גם בטיפול במחלות כרוניות. אתר דפי זהב מגיש: המדריך המלא לבחירת רופא העיניים המתאים ביותר <br /> מאת: ד"ר נדב בלפר

בכתבה זו:
"התמחות על" בתחום מסוים | כיצד לאתר מידע על רופא עיניים מיומן? | סקירה בגיל הינקות | בדיקות בגיל בית הספר | בדיקה לקבלת רישיון נהיגה | בדיקות בגיל 40 ומעלה | בדיקות בגיל 50 ומעלה | עיניים ומחלות כרוניות

בדיקות עיניים תקופתיות מגיל הינקות, דרך גיל בית הספר וכמובן בגילאי 40 פלוס נחוצות לגילוי לקויות ראייה ומחלות עיניים מולדות ותלויות גיל. בבדיקות שגרתיות במהלך החיים חשוב להיבדק על ידי רופא מומחה ברפואת עיניים ובעל רישיון של משרד הבריאות לעסוק ברפואת עיניים. ניתן לזהותו על פי "מספר רישיון מומחה" (מ.ר.מ.).

"התמחות על" בתחום מסוים

לבדיקות מיוחדות, כאשר יש חשד למחלת עיניים או אם נדרש ניתוח עיניים מורכב, חשוב לפנות למומחה לרפואת עיניים בעל "התמחות על" בתחום מסוים. ניתן לקבל את השירות הן דרך קופת החולים והן באופן פרטי, כאשר לרבים מאיתנו עומדת האפשרות להתייעץ עם רופא מומחה בעלות נמוכה, באמצעות הביטוחים המשלימים של קופות החולים ולעיתים גם באמצעות ביטוחי בריאות פרטיים.
 
בתחום רפואת העיניים יש מגוון "התמחויות על" שכוללות טיפול במחלות ספציפיות. לדוגמה:
מומחה קרנית יוכל לבצע ניתוחים ולטפל במחלות כגון השתלות קרנית וטיפולי קרטוקונוס; מומחה בתחום הרפרקציה יוכל לבצע ניתוחים לשיפור הראייה וניתוחי הסרת משקפיים. מומחיותו של רופא עיניים בעל "התמחות על" ברשתית היא לטפל במחלות בכלי הדם הקטנים של העין ובבעיות כגון היפרדות רשתית. תחומים נוספים יכולים להיות: גלאוקומה, קטרקט, נוירואופתלמולוגיה (הפרעות עצביות של מערכת הראייה), ילדים (פזילה, עין עצלה וכד'), אוקולופלסטיקה (דרכי דמע, ארובות העין וניתוחי עפעפיים) ועוד.

כיצד לאתר מידע על רופא עיניים מיומן?

בבואנו לבחור רופא עיניים מנוסה ובעל שם, רצוי לפני הכל לאסוף מידע ממכרים, מקרובי משפחה, מרופא המשפחה בקופת החולים או לעשות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה ממוקדת של רופאי עיניים. דרך יעילה נוספת שעומדת לרשותנו בשנים האחרונות היא האפשרות לקבל מידע ולהתרשם מניסיונו ומקצועיותו של הרופא בעזרת פורומים רפואיים באתרי הבריאות, אשר מנוהלים על ידי רופאים בכירים. בפורומים הללו ניתן להציג שאלות למומחה ולהתרשם מהדרך בה הוא משיב, ובמקביל ניתן להתייעץ עם גולשים אחרים ולקבל את המלצותיהם.

לאחר שקיבלתם המלצה, חפשו מידע על הרופא באינטרנט הכולל פרטים על השכלתו, תחומי התמחותו, ניסיונו בבתי חולים ציבוריים ובמרכזים רפואיים פרטיים, מחקרים או פרסומים מדעיים להם היה שותף וכו'.

סקירה בגיל הינקות

כבר בגיל חצי שנה מומלץ לגשת עם התינוק לבדיקת סקירה ראשונית אצל מומחה ברפואת עיניים לילדים, כדי לוודא שהילד איננו סובל ממחלת עיניים תורשתית כגון קטרקט, גלאוקומה או בעיות מולדות כצניחת עפעף או חסר מולד בשכבות שונות בעיניים.
 
חשוב לוודא שהילד אינו סובל מקוצר ראייה, רוחק ראייה או בעיות כגון פזילה ועין עצלה שאם לא יטופלו בזמן יובילו לכך שלתינוק לא תהיה ראייה דו-עינית.
 
ככל שהתקשורת עם התינוק משתפרת, ניתן להעריך טוב יותר את יכולותיו ולבחון האם הראייה אכן מתפתחת באופן טבעי בתחומים כמו יכולת מיקוד, אבחנה בין צבעים וראייה תלת-ממדית.

בדיקות בגיל בית הספר

בבית הספר מתחילות להופיע בעיות ראייה האופייניות יותר לבוגרים: כאשר השכיחה ביותר היא קוצר ראייה. בעיות בראייה עלולות לגרום ללקויות למידה ולכן חשוב ביותר לערוך לילד בדיקת עיניים מקיפה אצל מומחה ברפואת עיניים לקראת שנת הלימודים הראשונה. אם נדרש תיקון אופטי כתוצאה מקוצר ראייה, רוחק ראייה או אסטיגמטיזם (צילינדר), יש לפנות לבדיקה מקיפה אצל אופטומטריסט מוסמך, על מנת שיתאים משקפי ראייה לפי מבדקי חדות ואיכות הראייה.

בדיקה לקבלת רישיון נהיגה

זוהי בדיקה חשובה שיכולה לסייע בגילוי לקויות ראייה שעלולות לסכן חיים. נהגים אינם תמיד מודעים לכך שאיכות ראייתם ירודה: לרוב, הירידה בראייה הדרגתית ואיטית, והנהגים "מתרגלים" למצב הקיים.
 
תקנה של משרד התחבורה משנת 2010 מחייבת נהגים מעל גיל 40 לעבור בדיקת ראייה אחת לעשר שנים, נהגים מעל גיל 70 - אחת לחמש שנים, ופעם בשנתיים מעל גיל 80 - כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה. בדיקת ראייה בהתאם למשרד הרישוי מחויבת לביצוע באמצעות מכשיר סטנדרטי בין לאומי (טיטמוס) המאפשר בדיקת חדות ראייה, שדה ראייה, כפילות ראייה ועוד באופן סטנדרטי זהה. לכן האופטומטריסט הבודק חייב להיות בעל רישיון משרד הבריאות.

בדיקות בגיל 40 ומעלה

מומלץ להיבדק על ידי רופא עיניים לפחות מדי שנתיים כדי לאבחן בזמן מחלות ששכיחותן עולה החל בגיל 40, כגון זוקן ראייה (פרסביופיה) ולחץ תוך עיני מוגבר הגורם למחלת הגלאוקומה.

בדיקות בגיל 50 ומעלה

החל בגיל זה יכולות להתחיל להתפתח מחלות ראייה של מבוגרים הפוגעות בחדות ובאיכות הראייה, כאשר השכיחה שבהן היא מחלת הקטרקט. הסובלים ממחלות ראייה זקוקים לטיפול ולמעקב ולעיתים, כמו במקרה של קטרקט מתקדם המתבטא במיסוך הראייה, יידרש ניתוח להחלפת עדשת העין העכורה בעדשה מלאכותית. התייעצות עם מומחה וקבלת טיפול ומעקב משפרות את איכות חיי החולה ומונעות את סיכונו וסיכון סביבתו בפעולות כגון נהיגה.

עיניים ומחלות כרוניות

יש חפיפה בין תחומים שונים ברפואה, הדורשים בדיקת עיניים למחלות כרוניות שונות. מחלת הסוכרת היא דוגמה מובהקת למעורבות רופא העיניים בהערכת המצב הכוללת של השליטה במחלה הכרונית. מחלות נוספות המצריכות מעקב של רופא עיניים הן: מחלות פרקים, מחלות אוטואימוניות, יתר לחץ דם ועוד.
 
ד"ר נדב בלפר, מנתח בכיר במרכז הרפואי "שבע עיניים" בבאר שבע, מנתח בכיר בביה"ח "סורוקה" ומנהל מרפאת עיניים של מרפאות חוץ.

לאיתור הרופאים המומחים המנוסים הקליקו כאן.

>> בואו לדבר על זה בפורום רפואת עיניים.
>> קראו חוות דעת ומצאו רופאי עיניים מומלצים.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist