accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מכשולים בדרך למראה המושלם: רשלנות רפואית במסגרת ניתוחים פלסטיים

בישראל נערכים מדי שנה יותר מעשרת אלפים ניתוחים פלסטיים. רבים מרוצים מהתוצאה הסופית, אך מה לגבי אלה שחווים "תקלות" בדרך להגשמת החלום? נזק במהלך ניתוח פלסטי עלול לגרום למשבר בעל השלכות פיסיות, נפשיות וכלכליות. האם קיים פיצוי בגין הנזק? התשובה חיובית, במידה שניתן להוכיח רשלנות רפואית. מתי ובאילו נסיבות זה קורה? כל התשובות לפניכם <p> מאת: נגוהה שפרלינג <p/>

בכתבה זו:
אכזבה מהתוצאה - אינה בהכרח רשלנות | האם סיפרו לכם באמת את הכל?

את עומדת מול המראה. מכווצת, מרימה ומותחת, בטוחה ששיפוץ הפגם שמפריע לך כל כך הרבה שנים יוביל למראה המושלם. הסגידה ליופי בעידן המודרני, בשילוב יכולות טכנולוגיות מופלאות שחדרו לעולם הרפואה, גורמות לאלפי נשים וגברים להתמסר לאזמל המנתחים בתקווה שהוא זה שיביא להם את האושר המיוחל. מכונים רפואיים שונים, מרפאות ובתי חולים מציעים שפע של ניתוחים פלסטיים, אבל גם גדולי המומחים עלולים לטעות - וכשהטעות היא על חשבון המראה שלכם, אתם נאלצים לשלם מחיר אישי גבוה.

אם עברת ניתוח פלסטי ונגרם לך נזק כלשהו, ייתכן שמגיע לך פיצוי בגין רשלנות רפואית. כדי לבדוק זאת עליך לפנות לעורך דין מומחה בתביעות נזיקין בכלל ודיני רשלנות רפואית בפרט, כדי שיבחן לעומק את פרטי המקרה. אם הוא ימצא שנסיבות המקרה יכולות להקים תביעת רשלנות רפואית נגד המנתח הפלסטי ו/או המוסד הרפואי בו בוצע הניתוח, הוא ידרוש בשמך פיצוי עבור הנזקים שנגרמו לך.

אכזבה מהתוצאה - אינה בהכרח רשלנות

דווקא מכיוון שניתוח פלסטי הוא טיפול שבא מתוך בחירה אישית ובדרך כלל איננו נחוץ לשם הגנה על בריאותו של המנותח, ומאחר שלא מדובר בניתוח חירום ובוודאי לא כזה המציל חיים, בתי המשפט נוטים להחמיר במיוחד עם המנתחים הפלסטיים ועם המוסדות הרפואיים השונים ומצפים מהם לסטנדרטים גבוהים של בטיחות ושמירה על הבריאות.

עם זאת, הדרך לפיצוי בגין נזק שנגרם עקב רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, עלולה להיות ארוכה ולכן רצוי להתאזר בסבלנות. אחרי הפנייה לעורך דין, אתם ונסיבות המקרה שלכם תובאו בפני מנתח פלסטי שיקבע האם תיתכן קיומה של עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. הרשלנות של הרופא המנתח ו/או המכון הרפואי בו טופלתם יכולה להיגרם לפני הניתוח, במהלכו וכן בטיפולים שלאחריו (במסגרת ליווי מתאים שנדרש הרופא לתת למנותח כדי להשלים את המלאכה). במידה שהרופא בפניו הוצגתם מתרשם כי קיימת עילה לכך, יוגש כתב תביעה לבית המשפט ויתחיל דיון אשר יבחן את טענותיכם בדבר קיומה של רשלנות רפואית.

חשוב לדעת שלא כל ניתוח פלסטי שנכשל הוא עילה לתביעת רשלנות רפואית, על אף שישנם מקרים בהם המנותחים אמנם יוצאים מאוכזבים מהמראה החדש, חשים מרומים מכך שלא קיבלו את התוצאות המקוות לטעמם, ולחלקם אף נגרם נזק נלווה שמצריך תיקון. מתי יש עילה לתביעה? רק באחד משני המקרים הבאים - כאשר הייתה רשלנות בטיפול; ו/או כאשר לא ניתנה "הסכמה מדעת" של המטופל.

האם סיפרו לכם באמת את הכל?

כדי לדעת אם רופא התרשל בטיפול שנתן למנותח, מיישמים את "מבחן הרופא הסביר": בודקים האם המנתח פעל כפי שרופא סביר היה פועל בנסיבות העניין. אם הרופא ביצע טעות או פעל שלא כשורה, בודקים מהי הטעות; האם מקורה במחדל של הרופא או במעשה שלו שחורג מהמקובל, והאם המעשה או המחדל הם בלתי סבירים. אם התשובה לשאלות הללו חיובית ישנה עילה לתביעת רשלנות רפואית. אם התשובה שלילית ונראה כי הרופא פעל בהתאם לידע הרפואי הקיים וכי כל רופא סביר אחר היה פועל באותה הדרך; או אם החלטותיו ופעולותיו אינן חורגות מהמקובל והסביר, אלא מתאימות לנורמות המקובלות באותה עת בעולם הרפואה - בספרות הרפואית או על סמך ניסיון קודם - הרי שהרופא לא התרשל.

אם הרופא לא התרשל, ייתכן שיש עילה לתביעת רשלנות מכיוון שהמטופל לא נתן הסכמה מדעת לטיפול. הסטנדרטים של הסכמה זו מאוד מחמירים: על המנתח הפלסטי חלה חובה להסביר למטופל בעל פה ובאופן ברור, זמן רב לפני הניתוח, בנוגע לכל ההיבטים הקשורים בטיפול שיעבור. בין היתר עליו לפרט מהי הפרוצדורה הניתוחית ומהם הסיכונים הקיימים בניתוח ולציין האם מדובר בתהליך חדש יחסית, וכן האם ישנן חלופות אחרות לניתוח זה.

במרכזים בריאותיים רבים נוהגים להחתים את המטופלים המועמדים לניתוח פלסטי על טפסי הסכמה ביום הניתוח, טרם תחילתו. ברוב המקרים, עצם החתימה לא תיחשב להסכמה מדעת משום שניתן יהיה - במקרה של נזק - להוכיח כי לא מולאו הדרישות של הסבר ברור, מפורט ובעל פה. בנוסף, החתימה אינה מבטיחה כי ניתנה למטופל, שהיה במתח נפשי לפני הניתוח, שהות להבין את ההיבטים השונים של הניתוח ולכן ספק אם אכן מדובר בהסכמה מדעת כנדרש.

לסיכום, אם נדמה לכם שבמקרה אליו נקלעתם מתקיימים התנאים הנדרשים להגשת עילה לתביעת רשלנות רפואית במהלך ניתוח פלסטי, כדאי לפנות בהקדם לעורך דין, כדי שיתייעץ עם רופא מומחה בתחום הפלסטיקה (רשימה ממוקדת של עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת). רופא זה, כאמור, יסייע לקבוע האם הרופא שניתח אתכם או המכון בו טופלתם הפרו את חובת הזהירות, נהגו באופן בלתי סביר או בלתי מקובל, ויקבע מהו הנזק שנגרם כתוצאה ישירה מהתנהלותם. בגין הנזק הזה מגיע לכם פיצוי, שאולי ישכיח מעט את עוגמת הנפש שנגרמה.

אנשים שחיפשו עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית חיפשו גם

מצא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית באזורך

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist