כתבות בנושא טיפולי שורש - אנדודונטיה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

טיול שורשים: המדריך לטיפולי שורש

האם כל כאב שיניים מצריך סתימה וכל עששת מצדיקה טיפול שורש? הנה כל מה שצריך לדעת מהרגע שמתחיל לכאוב ועד הרגע שהבעיה נפתרת

בכתבה זו:
לחפור או לסתום? | ברגישות ובנקישות - שלבי הטיפול | זמן הסתימה

כאבי שיניים הם זוועה, אין דרך אחרת לתאר את הדבר הנורא הזה שמגיע פתאום ממעמקי החניכיים וגורם לנו לטפס על הקירות. זה רק אומר שברגע שבאים המיחושים הראשונים, צריך לטוס לרופא שיניים, כי כאבי שיניים זה לא סתם התכווצות שרירים והם לא יעברו מעצמם, הם רק יחמירו. לא תמיד זה חייב להסתיים בטיפול רציני, אבל ברוב המקרים מדובר בחורים או בעששת, והפיתרון יצריך לפחות סתימה או טיפול שורש, שלא לומר עקירה. מכל הטיפולים הנ"ל, טיפול שורש הוא כנראה המדכא מכולם. גם כלכלית הוא חוויה מכאיבה. אבל, אין ברירה, אז הנה מדריך מהיר לסובל/ת.

לחפור או לסתום?

בתוך מוך השן יש כלי דם קטנים ועצבים, שכל מה שהם עושים בחיים זה לגרום לנו כאב שיניים. ככה זה, כל אחד והתפקיד שיש לו בעולם הזה. השן יכולה להתקיים יפה מאוד גם בלעדיהם, אבל הם יתקשו להתקיים בלעדיה. במהלך טיפול השורש פשוט שולפים אותם החוצה. חד וחלק.
אבל לפני שמחליטים על טיפול שורש, יש שורה ארוכה של בדיקות. רופאי שיניים שוקלים ברצינות לבצע טיפול שורש ברגע שמתגלה עששת עמוקה. שיניים מסוימות נרקבות עד כדי חשש שהריקבון יגיע אל מוך השן, ויסבך את המצב הרבה יותר. בסיטואציה כזו הרופאים מתלבטים בדרך כלל אם אפשר להסתפק בטיפול שמרני ופשוט יותר כמו סתימה, או שבאמת אין מנוס מלבצע טיפול שורש, המורכב גם מכתר ומבנה.

ברגישות ובנקישות - שלבי הטיפול

רופא השיניים מבצע צילום רנטגן, כמובן, אבל לוקח בחשבון גם את ההיסטוריה הקצרה או הארוכה של המטופל. חשוב לדעת אם במקרים קודמים הוא עבר כאבים בלתי נסבלים, אם הם גרמו לו לנדודי שינה או לחוסר תפקוד, אם משככי הכאבים שנטל עזרו לו - כל מה שקרה הוא רלבנטי וחשוב.
רופא השיניים מחפש את מוקד העששת באמצעות מכשירים מתקדמים ונבונים, אבל גם בדרכים יותר פשוטות. למשל 'בדיקת ניקוש', במהלכה הרופא מקיש על השן ואם היא מראה רגישות, הוא מבין מיד את מקור הבעיה. את 'בדיקת החיות' מבצעים בדרך כלל באמצעות ספריי קרח המוצמד עם ספוגית. אם השן כואבת במשך כמה שניות, כנראה שהכל בסדר. אם השן כואבת הרבה יותר מכמה שניות, כנראה שצריך טיפול שורש. ייתכן גם כי השן לא תכאב בכלל. במצב כזה הרופא ייקח מקדחה קטנה ויתחיל לקדוח בשן ללא הרדמה, כדי לוודא שהיא לא איבדה לגמרי את החיות שלה. נשמע כמו סרט אימה, אבל האמת היא שזה לא כואב כפי שזה נשמע.

זמן הסתימה

ההחלטה לבצע סתימה מגיעה אם מגלים את בעיית העששת למרות שעדיין אין שום כאבים. מכיוון שבדרך כלל במצבים כאלו השן מגיבה כפי שצריך לבדיקות ניקוש וקור, ומכיוון שכל שאר הדברים נראים תקינים - אפשר ורצוי להסתפק בסתימה. אם זה לא יעזור, אפשר לבצע טיפול שורש בהמשך. ההחלטה במקרים האלה היא תמיד של רופא השיניים, אנחנו רק צריכים לדאוג להגיע אליו בזמן ולסמוך עליו.
רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור רופאים אנדודנטים.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist