כתבות בנושא קלינאי תקשורת - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

משרד התקשורת: מדריך לבחירת קלינאי תקשורת

אדם הסובל מבעיות תקשורת, סובל גם מאיכות חיים נמוכה. אין דרך לייפות את זה, אבל יש הרבה דרכים לפתור את זה. אל תתנו לזמן לעשות את שלו כי זה לא יעזור. קלינאי תקשורת דווקא כן

בכתבה זו:
קלינאי תקשורת - קווים לדמותו ולעבודתו | לבחור בזהירות | שיעור בכימיה

כולנו יצורים תקשורתיים, מי יותר ומי פחות, ובמאה ה-21 מדובר בצורך מיוחד. הוא מלווה אותנו מהרגע בו אנחנו מגיחים לאוויר העולם ומתחדד עם השנים. מי שלא מתקשר עם סביבתו, הוא אדם מתוסכל וסובל, כך שאבחון וטיפול הם קריטיים לאיכות החיים שלו. גם אנשים שמעולם לא סבלו מהבעיה עלולים להיחשף אליה אם עברו פתאום אירועים טראומטיים. לפעמים יש נטייה לנסות לתת לזמן לעשות את שלו, גם בגלל סיבות של מבוכה. אבל הזמן לא תמיד עושה את שלו. ברגע ששמים לב לבעיה יש ללכת ולטפל בה. היום, לא מחר.

קלינאי תקשורת - קווים לדמותו ולעבודתו

הדרך הפשוטה והיעילה ביותר היא ללכת לקלינאי תקשורת, עם הפנייה מרופא המשפחה או קופת חולים. קלינאי תקשורת הוא איש מקצוע הבא מתחום הפרא-רפואי. הוא מטפל בהפרעות הגייה, הבעת והבנת שפה, בעיות תקשורת לא מילולית ובעיות שמיעה.

השלב הראשון הוא כמובן זיהוי הבעיה. לקלינאי יש מגוון רחב של שיטות פעולה שעוזרות לו גם לשים את האצבע על מקור הבעיה וגם להעריך את חומרתה. לאחר מכן מתחיל הטיפול עצמו, שיכול לכלול התאמת טכנולוגיה מסייעת, הקניית טכניקות עצמאיות ואפילו משחקים מיוחדים. כמובן שמדובר בתחום מאוד אישי ולא כל מה שיעבוד אצל מטופל אחד יעבוד אצל אחר.

לבחור בזהירות

לא חסרים ברחבי הארץ קלינאי תקשורת בכל הרמות והסגנונות, וכיוון שמדובר בטיפול רפואי חשוב מאין כמוהו, יש לבצע תחקיר רציני לפני שבוחרים את המטפל. כמו בכל תחום, המלצות מחברים או בני משפחה שעברו טיפול מוצלח הן משהו שכדאי מאוד לקחת בחשבון. כי ידוע שבתחום הרפואה, טיפולים מוצלחים הם הפרסומות הכי טובות. אפשרות נוספת היא לעשות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה ממוקדת של קלינאי תקשורת.
אם אתם לא בוחרים מטפל לפי המלצה, יש לבדוק לפני הכל שהוא אכן קלינאי תקשורת מוסמך ולא מישהו שרק עבר ליד התחום. חובה לוודא כי המטפל סיים תואר ראשון לפחות במסלול הפרעת תקשורת במוסד ידוע, וכבר סיים את תקופת ההתמחות.

שיעור בכימיה

לאחר מכן חשוב לוודא מה ההתמחות המרכזית של המטפל. נכון שיש אלמנטים משותפים לכל סוגי הטיפולים של קלינאות תקשורת, אבל מדובר במגוון רחב של תתי תחומים. כמו בהרבה סוגי טיפולים, חשוב לתאם עם הקלינאי מראש את כל התהליכים והלבטים הצפויים, ולקחת בחשבון שלפעמים הבעיה יכולה להיות פשוט חוסר כימיה בין מטפל למטופל. זה לא נורא וזה לא אומר שאי אפשר לפתור אותה.
נכון שבעיות תקשורת הן עניין באמת לא נעים ולפעמים הן באות מכיוונים מאוד מפתיעים, אבל לרפואה יש מגוון רחב של טיפולים להציע, וכמעט תמיד היא גם מצליחה לפתור את הבעיה. אז אל תחכו יותר מדי ואל תרגישו מבוכה, פשוט לכו לדבר עם מישהו.
 
>> בואו לדבר על זה בפורום הפרעות בתקשורת.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist