
לוגו - סימן מסחר שכדאי להגן עליו
מאת: נגוהה שפרלינג | פורסם: 07.08.12
בעולם של קמפיינים, הלוגו הוא חזות הכל - הוא מייצג את החברה, מבדל אותה ממתחרים ומשדר איכות ויוקרה לצרכנים. כנסו לקרוא כיצד להגן עליו
בכתבה זו:
כשאתם הולכים לבחור זוג נעלי ריצה לא תוכלו להתעלם מ"נייקי", "אדידס" ושאר המותגים המוכרים. כך גם כשתקנו מכונת כביסה חדשה, מכונית משפחתית או סמארטפון מהדור המתקדם ביותר - בכל קנייה תיקחו בחשבון את המותגים הידועים ביותר, ורק אז תתחילו בהשוואות המחירים. ה"אחראים" לכך הם בראש ובראשונה שם החברה והלוגו שלה, הלוא הוא הסימן המסחרי.
לאורך עשרות שנים נקשרו כתרים לראשם של מוצרים מיתולוגיים וכל פרסומאי מתחיל ילמד אתכם שהלוגו הוא לב המוצר. אנשים מאמינים שעצם הופעתו של סימן מסחרי על מוצר מקנה לו מעמד ומבטיחה איכות. סימני המסחר הם כבר מזמן לא סתם קישוט וסמל, הם הכרזה של ממש. סימן המסחר הוא סמל סטטוס, סמן איכות ומקדם מכירות מרכזי, ובשל כך נוצרה במהלך השנים מערכת דינים שלמה המגנה על מעמדו.

הלוגו, סימן המסחר, הוא לב המוצר
כך תגנו על הלוגו שלכם
סימני מסחר מהווים נכסים לא מוחשיים שנמצאים בבעלותם הבלעדית של אלו שהמציאו אותם ו/או בעלי החברה אותה הם מייצגים. הם מוגדרים כנכסי קניין רוחני ולכן הדרך להגן עליהם ולהבטיח את זכויות השימוש בהם עבור בעליהם מוסדרת בחוק. עוד מימי קדם הייתה נהוגה השיטה של סימון סחורה בחותמת לשם הצבעה על אפיונה הייחודי, כיום היא באה לידי ביטוי בכיתובים המוטבעים על מוצרים רבים אשר אוסרים שימוש, שכפול או העתקת סימן מסחרי ללא רשות מבעליו. שימוש אסור בסימן המסחר מהווה עוולה אזרחית, בגינה עלולים לשלם פיצוי לבעל הסימן, וכן עבירה פלילית הגוררת עונשים הקבועים בחוק.
ההגנה על סימני המסחר מעוגנת בחוקים רבים (דוגמת פקודת סימני המסחר) ובאמנות בינלאומיות, אשר המרכזית בהן היא אמנת פריז, הנאכפת ביעילות ברוב מדינות המערב. הגנה זו מבטיחה מסחר הוגן, כך שהיצרנים יכולים לבדל את עצמם ממתחריהם, לסמן את מוצריהם ולהבטיח שיזהו אותם, והצרכנים נהנים מהביטחון שרכישת מוצר מסומן הנושא חותמת מקורית הוא אכן סחורה של היצרן המבוקש.
איך הופכים לוגו לסימן מסחר?
אם ברצונכם להפוך את הלוגו שלכם לקניין רוחני מוגן שהשימוש בו מוגבל ולוודא שישמש כסמל בלעדי שלכם, עליכם לרשום אותו, באופן עצמאי או בסיוע עו"ד ו/או עורך פטנטים, אצל רשם סימני המסחר. הרשם יבחן את בקשתכם ויוודא מספר מאפיינים בטרם יאשר את השימוש בסימן - ראשית, יוודא כי מדובר בסימן שאיננו קיים או זהה לסימן קיים אחר (מומלץ לחפש מראש במאגר הסימנים המסחריים כדי לשלול אפשרות זו), שהסימן הוא בעל אופי מבחין אשר נוגע במישרין אל מהות, איכות המוצר או השירותים המוצעים על ידי המבקש, שהוא לא עלול להטעות את הציבור ושהוא איננו שם משפחה או שם גיאוגרפי.
הבקשה שתגישו תפורסם ביומן סימני המסחר וכל אדם שימצא לנכון להתנגד לרישום יוכל לעשות זאת תוך שלושה חודשים מיום פרסום הבקשה. אם לא תוגש התנגדות הסימן יירשם בפועל. הרישום עצמו נעשה בפנקס סימני המסחר והוא מוגבל לתקופה של עשר שנים, בסיומן ניתן יהיה לחדשו. לאחר הרישום יופיעו לצד הלוגו שלכם סימנים (האות R מוקפת בעיגול או האותיות TM) המצביעים על כך שסימן המסחר רשום ומוגן.

הלוגו שלכם נרשם ביומן סימני המסחר? תתחדשו, אתם בעלים של קניין רוחני
לוגו בינלאומי
לחברה העוסקת במסחר גם מחוץ לגבולות ישראל מומלץ לרשום את סימן המסחר גם בחו"ל. לשם כך, יש להגיש בקשה לרישום סימן מסחר בחו"ל, בתוך חצי שנה מיום הגשת הבקשה בישראל. אם הבקשה תיענה, יירשם סימן המסחר וייהנה מהגנה מפני שימוש לא מורשה בכל המדינות החתומות על אמנת פריז (מרבית מדינות העולם). גם במדינות אלה ייערך חיפוש של סימן מסחר זהה או דומה ואם יימצא כזה, בקשת הרישום לא תאושר. לכן, בטרם הגשת הבקשה יש לבצע חיפוש סימן במאגרים בחו"ל ולא רק בישראל, כדי למנוע מעצמכם תקלות לא צפויות.
בשורה התחתונה, סימן מסחר, הלוגו של המוצר, מבטא מעמד, מוניטין ואיכות ולכן הוא נחשב לקניין רוחני הנהנה מהגנה חוקית. כדי להבטיח שהגנה זו קיימת ותקפה, חשוב לבצע באופן קפדני את כל הליך הרישום ומומלץ להסתייע לשם כך בעורך דין המתמחה בקניין רוחני ו/או בעורך פטנטים.
>> בואו לדבר על זה בפורום קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים.
>> בואו לקבל אומדן מחירים במחירון קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים.
אנשים שחיפשו עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים חיפשו גם
מצא עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים באזורך
עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים באזור ת"א והמרכז עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים באזור חיפה והקריות עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בתל אביב עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בירושלים
עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בחיפה עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בראשון לציון עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בבאר שבע עורכי דין דיני קניין רוחני, סימני מסחר ופטנטים בפתח תקווה