כתבות בנושא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

להתפרנס בביטחון: תאונות עבודה - תביעות ופיצויים

מקור הפרנסה שלכם - מקום העבודה - יכול גם להיות המקור לצרות גדולות, אם נפגעתם ונאלצתם להחסיר ימי עבודה. במקרים חמורים יותר הפגיעה יכולה לגרום להיעדרות ממושכת או לצמיתות. חשוב לדעת מה מגיע לכם, וממי לדרוש זאת

בכתבה זו:
אז מי משלם פיצויים?

כל אחד מאתנו שעובד עלול להיפגע במהלך עבודתו. הדבר אינו נעים משום שמלבד הכאבים והסבל הגופני, אנו צריכים להתמודד עם החסרת ימי עבודה, ובמקרים שבהם התאונה גרמה לנכות - גם אי-יכולת לעבוד באופן סדיר למשך תקופה ארוכה. חשוב, לפיכך, לדעת כיצד ניתן להתמודד עם מצבים שונים של תאונות עבודה מבחינה חוקית ומשפטית.
תאונת עבודה כשמה כן היא; מדובר בתאונה שקרתה לנו במהלך עבודתנו - בין אם אנחנו עצמאיים ובין אם אנחנו שכירים. ההגדרה החוקית מצויה ב"חוק הביטוח הלאומי", ולפיה תאונת עבודה היא כזו שאירעה תוך כדי עבודה או בעקבותיה, אצל המעסיק (המעביד) או מטעמו. כאשר מדובר בעובד עצמאי מדובר בתאונה שאירעה תוך כדי ועקב עיסוקו של אותו עצמאי במשלח ידו (העיסוק שלו).
חוק הביטוח הלאומי מגדיר מספר מצבים שאם הם מתקיימים אזי גם הם נחשבים כתאונת עבודה, כאשר העיקרי והנפוץ מבניהם הוא תאונה בדרך לעבודה או ממנה (יש עוד מצבים כגון תאונה במהלך הפסקה שנקבעה במקום העבודה, תאונה במקום שבו משולם השכר ועוד). אגב, אם נפגעתם בדרככם לעבודה בתאונת דרכים, יש חשיבות רבה לכך כי אז מדובר בשני סוגי תאונה במקביל ויש לכך חשיבת לעניין התביעה שתגישו (על כך בהמשך).

אז מי משלם פיצויים?

אם נפגעתם במהלך העבודה, והמקרה עונה על ההגדרות שהזכרנו (או לאחד מהמצבים שחוק הביטוח הלאומי מגדיר כתאונת עבודה), הקפידו ראשית לקבל טיפול רפואי, לנוח בבית ולחזור לקו הבריאות.

כעת, אם ברצונכם לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לכם קיימות מספר אפשרויות פעולה מול גורמים שונים. הראשון שבהם הוא המוסד לביטוח לאומי, המתפקד כגוף מטעם המדינה, כגוף סוציאלי שמטרתו לטפל בין היתר בזכויות הנוגעות לעבודה. כמובן שגם למעביד יש אחריות כלפינו ואנחנו למעשה יכולים לתבוע אותו באופן ישיר.

יחד עם זאת, מעסיקים רבים מבטחים את האחריות והחבות שלהם כנגד תביעה בגין תאונת עבודה של עובד, שכן הדבר יכול לעלות להם הרבה מאוד כסף ולכן יעדיפו "לכסות" את עצמם באמצעות חברת ביטוח. במקרה כזה עליכם לפנות אל חברת הביטוח של המעביד וזאת בהתאם לפוליסת הביטוח שרכש ממנה. בדקו היטב האם אתם בעצמכם מבוטחים בביטוח אישי הכולל כיסוי כנגד תאונות עבודה: הכיסוי הביטוחי הזה יכול להיות בביטוחי חיים שאנחנו עושים במהלך השנים, קרנות פנסיה, ביטוחי תאונות אישיות ועוד. 
כאמור, יש מקרים שבהם אדם נפגע בדרך לעבודה או ממנה במסגרת תאונת דרכים, ובמצב כזה יש לפנות גם אל החברה שביטחה בביטוח חובה את הרכב שפגע, במקביל לתביעה כלפי המעסיק. 
אחרי שהגשתם את התביעות לגורמים השונים, עולה שאלת גובה הפיצויים. סכום הפיצוי מכיל בתוכו מרכיבים שונים כגון רמת כאב וסבל, הוצאות, הפסדי שכר ועוד. תאונת עבודה יכולה להביא אותנו לעיתים למצב של נכות בו אנחנו עלולים לא להיות מסוגלים לעבוד באופן סדיר ואז התמונה הופכת עוד יותר מורכבת, שכן נצטרך לעבור בדיקות ואבחונים שונים ובכלל זה ועדות רפואיות במסגרת הביטוח הלאומי. חשוב לומר שלא נקבל פיצוי פעמיים - כלומר גם מהמוסד לביטוח לאומי וגם מחברת הביטוח של המעסיק - ואם קיבלנו פיצוי מגורם אחד ייתכן מאוד שהוא יתקזז מפיצוי שקיבלנו מגורם אחר.
תאונות עבודה הן עניין כואב, והטיפול הבירוקרטי בנושא קבלת הפיצויים דורש ידע רב ומומחיות מיוחדת. אם תעשו זאת לבד הדבר לא יוסיף לכם בריאות, וכדי להקל על ההתנהלות מול הגורמים השונים מומלץ לפנות לעו"ד מומחה לתאונת עבודה. רשימה ממוקדת של עורכי דין המתמחים בייצוג נפגעי תאונות עבודה תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.

>> בואו לדבר על זה בפורום תאונות עבודה.

אנשים שחיפשו עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית חיפשו גם

מצא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית באזורך

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist