כתבות בנושא שירותים לגיל הזהב - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המטרה - לסייע ולאפשר להשתלב: דיור מוגן למתמודדי נפש

שוקלים לשכן בדיור מוגן את יקיריכם הסובלים ממוגבלות נפשית? ריכזנו עבורכם את תנאי הקבלה, סוגי המוסדות והיתרונות שבהשתלבות בהם

בכתבה זו:
סוגי דיור מוגן למתמודדי נפש | מי זכאי לדיור מוגן למתמודדי נפש? | היכן מבררים על דיור מוגן למתמודדי נפש? | היתרונות בדיור מוגן למתמודדי נפש

אם היקרים לכם סובלים ממוגבלות נפשית, אך מסוגלים לדעתכם לנהל את משק הבית שלהם באופן עצמאי - דיור מוגן לבעלי מוגבלויות הוא הפתרון עבורם. דיור מוגן זה הוא עוד שלב בתהליך השיקום, כשהמטרה שלו היא לאפשר לבעל המוגבלות לגור בדירה שכורה או בדירתו שלו ולקבל תמיכה שוטפת מאנשי מקצוע. בדיור מוגן מסוג זה הסביבה היא נורמטיבית המוגדרת כבריאה, והיא מהווה את הקרקע הפורה לתפקוד גבוה ככל הניתן.

סוגי דיור מוגן למתמודדי נפש

ישנם שני סוגים של דיור מוגן למתמודדי נפש - דיור מוגן קבוצתי ודיור מוגן שאינו קבוצתי. אלו הם ההבדלים ביניהם:

דיור מוגן קבוצתי - הוא למעשה דירות המושכרות על ידי עמותות או חברות העוסקות בשיקום. בכל דירה כזו מתגוררים כ-4 דיירים, משלמים שכר דירה וחשבונות ומנהלים משק בית ותקציב אישי וקבוצתי בעזרת הצוות המטפל. החברות המעניקות את השירות אחראיות לספק את הריהוט האישי לחדר (מיטה וארון) וציוד למטבח וכן הן אחראיות על תחזוקת הדירה בשוטף.

דיור מוגן שאינו קבוצתי - כולל דירות הנמצאות בבעלותם הפרטית של מתמודדי הנפש או שהם שוכרים אותן, וכן דירות השייכות לדיור הציבורי. הדיירים בוחרים עם מי לגור בדירות (בגפם, עם משפחתם או עם שותפים), וצוות מטפל הכולל עובד סוציאלי ומדריכי שיקום נמצאים בקשר עם הדייר. הצוות מסייע בהתמודדות או תפקודים בהם נדרשת עזרה, למשל בעריכת קניות או קיום קשרי קהילה ועבודה.

דיור מוגן למתמודדי נפש. צילום: shutterstock

התערבות הצוות המטפל בשני סוגי הדיור המוגן לבעלי המוגבלות מתחלקת לשלוש:

דיור מוגן לוויין - הכולל בין ביקור לשני ביקורים בשבוע של הצוות המטפל.

דיור מוגן רגיל - הכולל בין שלושה לחמישה ביקורים בשבוע של הצוות המטפל.

דיור מוגן מתוגבר - הכולל בין שישה לשבעה ביקורים בשבוע של הצוות המטפל.

מי זכאי לדיור מוגן למתמודדי נפש?

אם בעל המוגבלות המבקש להתגורר בדיור מוגן הוא מעל גיל 18, הוכרה לו לפחות 40% נכות רפואית על רקע נפשי וועדת השיקום האזורית אישרה לו את קבלת שירותי סל השיקום - הוא זכאי להתגורר בדיור מוגן.

במסגרת סל השיקום שמקבל מתמודד הנפש, ישנן זכויות שונות שהוא זכאי לקבל, ביניהן בתחום התעסוקה והדיור. בתכנית סל השיקום ניתן לקבל הפניה לאחת ממסגרות המגורים המוגנות בקהילה והשתתפות במימון הפעילות השיקומית בה, או קבלת שירותי סיוע במידה והדייר בוחר בדיור מוגן שאינו קבוצתי. במקרה זה הוא יהיה זכאי לחונך שיסייע בפיתוח כישורים חברתיים ומיצוי פעילויות פנאי ובסומך שיפתח את כישורי ניהול משק הבית.

היכן מבררים על דיור מוגן למתמודדי נפש?

במידה והגעתם להחלטה כי הנכם מעוניינים בדיור מוגן ליקירכם מתמודד הנפש, יש באפשרותכם לברר את כל הפרטים אודות דיור מוגן לנכים דר האתר של המוסד לביטוח לאומי - אגף שיקום ודרך אגודות שונות של נכים בישראל. קיימות מגוון אפשרויות חיפוש ודליית מידע אודות זכויות וסיוע לנכים כגון העמותה לקידום נגישות ועצמאות הנכים בישראל- באתר שלהם תוכלו למצוא אינפורמציה לגבי זכויות, קצבאות, קישורים רלוונטיים ועוד.

היתרונות בדיור מוגן למתמודדי נפש

המטרה העיקרית של דיור מוגן מסוג זה הוא לאפשר קיום בסביבה "רגילה" תוך מתן סיוע היכן שצריך. הדיירים לומדים להתנהל במשק הבית, מגלים אחריות והתחשבות בסביבה (כשמודבר בדיור קבוצתי) ומנהלים אורח חיים נורמטיבי עם עזרה. עבורם זהו עולם ומלואו, ועבור המשפחות שלהם זוהי הנחמה כי הם משתלבים בחיים, מפתחים עצמאות ולא מהווים נטל רגשי או כלכלי עליהן.

מחפשים חוות דעת מקצועית? פנו אל אינדקס אנשי המקצוע בתחום בריאות הנפש של דפי זהב

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist