כתבות בנושא רכיבה טיפולית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לעלות על הסוס: המדריך לרכיבה טיפולית

הרכיבה הטיפולית היא שיטה כל כך מוצלחת, שקופות החולים מציעות אותה כחלק מהביטוח המשלים. אז איך בדיוק עובד הקסם הזה על כל כך הרבה ילדים ומבוגרים?

בכתבה זו:
ממוטוריקה ועד טיפול נפשי | משיפור היציבה ועד שפה | הבא בתור הוא סוס

רכיבה על סוסים בדרך כלל מתקשרת אצלנו להנאה, לספורט, אפילו להימורים, אבל מדובר ביותר מזה, הרבה יותר מזה. רכיבה על סוסים היא כיום כלי טיפולי חשוב המסייע לילדים ומבוגרים כאחד. בשנים האחרונות, הרכיבה הטיפולית גם זוכה להכרה על ידי קופות חולים בארץ כחלק מהביטוחים המשלימים, והיא כלי בו משתמשים אנשי חינוך מיוחד, פסיכולוגים, מומחים לליקויי למידה, מרפאים בתנועה ועוד. מי שמגיב בסקפטיות, מוזמן למצוא בגוגל הרבה מאוד מחקרים רפואיים שתומכים בהתלהבות בטיפול באמצעות רכיבה על סוסים. זה יכול להיות בדיוק מה שאתם או ילדיכם זקוקים לו, והוא נמצא כאן מממש מתחת לאף. 

ממוטוריקה ועד טיפול נפשי

אז מה בדיוק הקסם ואיך זה עובד? חשוב להבין כי רכיבה טיפולית היא פעילות מוטורית מורכבת. היא משפרת בצורה משמעותית את הכושר הגופני, אבל זה רק חלק מהסיפור. יש לרכיבה טיפולית יכולות מוכחות גם בכל הנוגע לאנשים הזקוקים לטיפול נפשי. היא עושה את זה באמצעות עבודה על כמה מישורים. הרכיבה מאתגרת את המטופל להתמודד עם סיטואציות שמצריכות איפוק ושליטה עצמית, כמו גם יכולת הקשבה והכלה של בעל חיים כמו סוס - יכולת הכוללת מגע וקשר אינטימי חשוב.

הטיפול הזה רלבנטי במיוחד עבור הסובלים מלקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז, ויש רבים כאלה. הרכיבה יוצרת מעגל של גירויים ותגובות, שמאפשר למטופל לרכוש מיומנויות רלבנטיות עבור הרכיבה, אבל גם עבור שאר תחומי החיים.
במישור הנפשי, רכיבה טיפולית עוזרת להוריד מתחים ותחושות חרדה, ובסופו של תהליך, היא גם משפרת את יכולת הריכוז, מעלה את ההערכה העצמית של המטופל, ומשפרת מהותית את התפקוד של מערכות סנסוריות וסנסומוטריות. היא בהחלט עשויה גם לשפר מיומנויות חברתיות עבור הלוקים בהפרעות תקשורת או הפרעות חברתיות אחרות. 

משיפור היציבה ועד שפה

עוד מישור בו הרכיבה הטיפולית מראה תוצאות הוא שיפור היציבה ושיווי המשקל. זה קורה דרך גירוי  המנגנונים, כמו המערכת הווסטיבולרית והמערכת הקינסטטית, בשיתוף מערכות סנסוריות אחרות. כמו כן, דרך הרכיבה והאחיזה מתחזקים גם שרירים ולמעשה כל המערכת הגופנית, מה שמשפר גם את המוטוריקה העדינה. זה רלבנטי במיוחד עבור ילדים המתקשים בהחזקת עיפרון, בהלבשה, בציור, בכתיבה וכדומה.

רכיבה טיפולית יכולה גם לשפר את יכולת ההבעה והיכולות השפתיות. היא יוצרת מצבים רגשיים חדשים, ובאמצעות ליווי והדרכה - אותם מצבים עוזרים לילדים ללמוד לבטא את עצמם ואת תחושותיהם בצורה טובה יותר. אם מדובר בילדים היפראקטיביים, רכיבה טיפולית משמשת גם כפורקן אנרגיה עודפת.

הבא בתור הוא סוס

לסוסים יש יכולת להרגיש את האדם ולהבין אותו, וזה משדר לרוכב ביטחון ועוצמה, גם אם הוא סובל ממגבלות פיזיות. כמובן שחשוב לדעת איך לתווך בין הילד לסוסים. לפעמים התחושה הראשונית היא בהלה, הרי מדובר באמת בחיה גדולה וחזקה, אבל בדיוק עבור זה יש אנשי מקצוע. הם יודעים להרגיש את הילד, את הסיטואציה, ולהוביל אותו אל הסוס בקצב ובדרך שלו. רשימה ממוקדת של אנשי מקצוע המתמחים ברכיבה טיפולית תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

כמובן שרכיבה טיפולית לא פותרת כל בעיה, ולפעמים היא יכולה להיות רק פיתרון משלים, אבל מדובר בכלי מוכח שיכול לשנות את החיים שלכם ושל ילדיכם. אז עלו על הסוס, יהיה כיף.

>> בואו לדבר על זה בפורום רכיבה טיפולית.
המידע באדיבות אתר zap doctors.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist