accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא עו"ד דיני תעבורה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

עבירות מהירות – המדריך המלא

הכל על עבירות מהירות – מתי תקבלו דו״ח על עבירת מהירות, מה יהיה גובה הקנס וכיצד תבטלו אותו?

בכתבה זו:
מצלמת מהירות - קנס בוודאות? | מהי מהירות הנהיגה המותרת? | קנס על מהירות – כמה תשלמו? | עבירת מהירות - נהג חדש | דו"ח מהירות | בקשה לביטול דו"ח מהירות

כמעט כולנו נוהגים מעת לעת במהירות מופרזת. פעמים רבות אנו עוברים על המהירות המותרת בכביש מבלי לתת על כך את הדעת, אבל גם אם לחצנו על דוושת הגז רק טיפה יותר מדי, עלול הדבר לגרור קנסות ועונשים.

החוק בנושא זה ברור: תקנה54  לתקנות התעבורה קובעת כי אסור לנהגים לנהוג במהירות העולה על הקבוע בתקנות התעבורה, הכוללות טבלה המפרטת את המהירות המקסימלית המותרת לכל סוג רכב ובכל סוג דרך.

בצידי הדרכים ישנם, לרוב, תמרורים המציינים את המהירות המותרת בהם, כדי להבטיח שכל נהג יהיה מודע לה.
 
רשויות האכיפה משתמשות באמצעים שונים כדי "לתפוס" נהגים עבריינים. מכשירי מדידת המהירות נחלקים למספר סוגים: ראשית - מד מהירות לייזר שמופעל על ידי שוטר שאוחז בו ומסמן לנהגים שנתפסו לרדת מהכביש לאחר שהמכשיר זיהה כי הם נוהגים במהירות מופרזת.

מצלמת מהירות
ניתן להשתמש ב-waze כדי לאתר מצלמות מהירות. צילום: שאטרסטוק

ישנו גם מד מהירות אלקטרוני המורכב על ניידות משטרה ואשר מצלם כלי רכב שנוסעים במהירות מופרזת וישנן "מצלמות המהירות", הנייחות המוכרות לכולנו, הפזורות ברחבי הארץ לצידי הכבישים ומצלמות כל רכב שנוהג במהירות מופרזת. מי שתועד נוהג במהירות מופרזת על ידי שני המכשירים האחרונים יקבל את הקנס ו/או הזמנה לדין לביתו.

מצלמת מהירות - קנס בוודאות?

קיימות גם מצלמות ניידות הנקראות F6 המוצבות בניידות משטרה ואיתן ניתן לתעד מהירות גם בכיוון הנסיעה וגם בכיוון הנגדי, אולם למצלמה קיימות מגבלות ועל מנת לעשות שימוש בצילומים שלה בבית המשפט, המשטרה צריכה להוכיח כי נערכו לה בדיקות מקדימות וכי היא הופעלה על ידי איש מקצוע מתאים.

מכשיר נוסף שנעשה בו שימוש נרחב הוא מכשיר הדבורה, אולם גם הוא בעל מגבלות. הטווח של המכשיר הוא מעט יותר מקילומטר, והוא לא מצלם את המכונית שביצעה את העבירה. כדי להוכיח שהוא פועל כמו שצריך, הרכב שאותו הוא מצלם חייב להיות מבודד ולכן על המפעילים האחריות לתעד זאת.

מהי מהירות הנהיגה המותרת?

  • דרך עירונית – 50 קמ”ש אלא אם קיים תמרור המציין מהירות אחרת.
  • דרך שאינה עירונית – 80 קמ”ש אלא אם קיים תמרור המציין מהירות אחרת.
  • דרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי – 90 קמ”ש אלא אם קיים תמרור המציין מהירות אחרת.
  • דרך מהירה – 110 קמ”ש אלא אם קיים תמרור המציין מהירות אחרת.
  • לכלי רכב מיוחדים כגון משאית, אוטובוס, רכב איטי, קיימות מגבלות מהירות לגבי כבישים שאינם עירוניים.

קנס על מהירות – כמה תשלמו?

מי שנתפס נוהג במהירות מופרזת צפוי לאחד או יותר מהעונשים הבאים - קנס כספי, נקודות חובה ואפילו שלילת רישיון. גובה הקנס הכספי תלוי במהירות בו נתפס מבצע העבירה.

קנס על מהירות בגובה 250 שקל יינתן לנהג אשר עבר את המהירות המותרת בדרך עירונית עד20  קמ"ש ובדרך בינעירונית עד 25  קמ"ש.

נהגת מתחננת לשוטר שרושם קנס
בקשו הזדמנות שנייה. צילום: שאטרסטוק

קנס על מהירות בגובה 750 שקל יוטל על נהג אשר עבר את המהירות המותרת בדרך עירונית מ-21 קמ״ש ועד 30 קמ״ש, ואילו בשטח בינעירוני בין 26 קמ״ש ועד 40 קמ״ש.

לעומת זאת, אם נתפסתם נוהגים 41 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 51 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית, תקבלו הזמנה לדין ו-10 נקודות יירשמו לחובתכם. במקרה של הזמנה לדין, קצין משטרה יוכל גם לשלול את רישיון הנהיגה שלכם בפסילה מנהלית לחודש ימים.
 
נהג שנתפס נוסע ב-41 קמ"ש מעל המהירות המותרת עלול להיות מורחק מהכביש. לנהג שכזה לא יינתן קנס כספי אלא זימון לדין ואף ייתכן כי רשיונו יישלל. בכל מקרה של הזמנה לדין, רשאית משטרת ישראל לשלול את רישיון הנהיגה של הנהג באורח מיידי לשלושים יום. מדובר בשלילת רישיון מנהלתית המיועדת להרחיק את הנהג המסוכן מהכביש.

שיטת הניקוד

בנוסף לקנס או לזימון לדין - עם או בלי שלילה מנהלתית - יירשמו לנהג העבריין גם נקודות. שיטת הניקוד קובעת כי לנהג שנתפס נוהג במהירות הגבוהה ב-20 קמ״ש עד 30 קמ"ש מעל למותר בדרך עירונית יירשמו 8 נקודות.

לנהג שנתפס נוהג במהירות הגבוהה ב-25 קמ״ש עד40  קמ"ש מעל למותר בדרך שאינה עירונית או בדרך מהירה, יירשמו גם כן 8 נקודות.

לנהג שנתפס נוהג ב-30 קמ״ש מעל למותר בדרך עירונית יירשמו 10 נקודות וכך גם לנהג שנתפס נוהג במהירות הגבוהה ב-40 קמ״ש מעל למותר בדרך שאינה עירונית או בדרך מהירה.

על פי שיטת הניקוד החדשה, הנקודות מצטברות בתקופה של שנתיים, כאשר אם במהלכן יצבור הנהג 12  נקודות הוא יחויב לעבור אמצעי תיקון כלשהו כמוגדר בתקנות כדי למחוק אותן. אמצעי התיקון הם קורס בסיסי, מבחן חוזר, בדיקות רפואיות ועוד. אם הנהג לא צבר יותר מ-12 נקודות בשנתיים, הן תימחקנה אוטומטית.

עבירת מהירות - נהג חדש

בתקופה שבה מוגדר נהג כנהג חדש נדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה. עבירות תנועה מסוימות הוגדרו כעבירות חמורות, ביניהן נהיגת רכב במהירות העולה על הקבוע בתקנות. אם עבר עליהן, אין מחדשים רישיון נהיגה לנהג חדש זה, וניתן לחייבו בבדיקות ובבחינות כתנאי לחידוש הרישיון. נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני, מבחן נהיגה מעשי או לעבור בדיקה רפואית כתנאי לחידוש רישיון - לפי החלטת משרד הרישוי. 

דו"ח מהירות

אם נתפסת נוהג במהירות מופרזת, דרך ההתמודדות שלך תלויה בעונש שהושת עליך. במידה שקיבלת קנס כספי, עדיף לשלמו בהקדם. לקנס שלא שולם בתוך 90 ימים מיום קבלתו תתווסף תוספת פיגורים של 50% והוא ימשיך לגדול כל שישה חודשים ב-5% מהקנס המקורי. בנוסף, עלולות להיות סנקציות אחרות, כגון אי חידוש הרישיון ונקיטת הליכי הוצאה לפועל.

בקשה לביטול דו"ח מהירות

אם אתה מניח שהקנס לא הוגן, ניתן לנסות לבטל את רוע הגזירה באמצעות ערעור על הקנס, אותו יש להגיש בתוך 90 יום, בצירוף בקשה להישפט.

במצב זה מומלץ מאד לפנות לעו"ד מומחה לתעבורה שינסה להוכיח כי נקנסת שלא כדין וכי עונש זה לא מגיע לך (באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת, תוכלו למצוא כאן רשימה ממוקדת של עורכי דין המתמחים בעבירות מהירות). הסיכויים של הערעור להתקבל אינם גבוהים מלכתחילה, לכן כדאי לבחור באופציה זו רק אם נסיבות קבלת הקנס יוצאות דופן ואכן יכולות להביא לביטולו.
 
אם קיבלת הזמנה לדין, כלומר מסמך המזמין אותך להתייצב בבית הדין לתעבורה בתאריך נקוב, פנה בהקדם לעו"ד מומחה לקנסות תעבורה. הדיון בביה"ד לתעבורה יתמקד בך ובמעשיך, ובסיומו יושת עליך עונש שהשופט יראה לנכון להטילו בנסיבות הדברים.

עורך דין טוב, שיגבש אסטרטגיית הגנה מיטבית, ישפר את סיכוייך לעונש מידתי יותר. אם במקביל להזמנה לדין נשלל גם רשיונך, עורך הדין ינסה לבטל את רוע הגזירה עוד בטרם הדיון בתאריך הנקוב בהזמנה לדין. הוא יפנה לביה"ד לתעבורה במקום בו נעברה עבירת המהירות המופרזת וינסה, תוך השמעת טענות מגוונות, להפסיק את השלילה המנהלית.
 
לסיכום, עבירת מהירות מופרזת היא נפוצה ביותר ומובילה לקנס, ניקוד, הזמנה לדין ו/או לשלילת רישיון. לרוב, מי שנתפס נוהג במהירות מופרזת יצטרך לתת את הדין ויספוג עונש כזה או אחר. במקרים אחדים ניתן להילחם ברוע הגזירה בעזרת עורך דין מומחה לתעבורה ובכל מקרה המסקנה היא - סעו לאט, אין למה למהר.

שאלות ותשובות

כיצד מגישים בקשה לביטול דו"ח מהירות? על פי החוק יש להגיש בקשה לביטול דו"ח תוך 30 יום ממועד המצאת הדו"ח המקורי. לבקשה יש לצרף את צילום הדו"ח ומסמכים באמצעותם ניתן לאמת את טענותיך.

את הבקשה ניתן לשלוח בדואר רשום למרכז פניות נהגים ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 או באמצעות פנייה מקוונת באתר.

אם מבקשים לערער ולהישפט, על פי החוק ניתן להגיש בקשה להישפט תוך 90 יום ממועד המצאת הדו"ח המקורי. על מקבל הדו"ח למלא את הספח שמוצמד לדו"ח, להשלים את הפרטים ולחתום. אם אבד הספח, ניתן לפנות בכתב ולציין מספר זהות, מספר דו"ח וכתובת עדכנית. את הבקשה ניתן לשלוח בדואר רשום למרכז פניות נהגים ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 או באמצעות שליחת טופס מקוון באתר מרכז פניות נהגים ארצי.

מה הקנס ממצלמות מהירות? קנס על מהירות בגובה 250 שקל יינתן לנהג אשר עבר את המהירות המותרת בדרך עירונית עד20  קמ"ש ובדרך בינעירונית עד 25  קמ"ש. קנס על מהירות בגובה 750 שקל יוטל על נהג אשר עבר את המהירות המותרת בדרך עירונית מ-21 קמ״ש ועד 30 קמ״ש, ואילו בשטח בינעירוני בין 26 קמ״ש ועד 40 קמ״ש.
 
>> בואו לדבר על זה בפורום מהירות מופרזת

>> בואו לדבר על זה בפורום קנסות תעבורה
scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist