כתבות בנושא תקשורת מחשבים ורשתות מחשב - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אירוח שרתים - איך לבחור שירותי הוסטינג?

בעל עסק קטן, בינוני או גדול זקוק תמיד לחברת שרתים. בין אם העסק שלך הוא אתר אינטרנט בעצמו, ובין אם יש לך עסק ואתה מפרסם אותו ושומר על קשר עם לקוחות באמצעות אתר אינטרנט, אתה זקוק לחברת שרתים המציעה שרותי הוסטינג טובים ואשר תאחסן את האתר שלך ואולי אפילו את שירותי המחשב.

בכתבה זו:
שלב ראשון - לפזר את הערפל: מה זה בכלל הוסטינג? | שלב שני - שירותי הוסטינג מותאמים לצרכיך: | שלב שלישי - לעשות סקר שוק | לסיכום, בעת בחירת חברת שרתים והכרעה בין סוגי שרתים שונים:

שפע של חברות שרתים; ים של מושגים- שרת VPS, שרת ייעודי, שרת אחסון, שרת ענן, שרת DNS, שרת לSAMP ועוד; מידעים סותרים והמון תהיות ושאלות- מה זה שרת וירטואלי? ומה היא חוות שרתים? מה הייחוד של שרת לינוקס והאם עדיף שרת פרטי או כזה המאחסן שרתים רבים? איך לבחור חברת שרתים וכיצד ניתן להיות בטוחים שהשירות שלה טוב ובטוח? 
על שאלות אלה ואחרות נשיב במדריך מקוצר מעשי - בחירת שרותי הוסטינג - שלב אחר שלב:

שלב ראשון - לפזר את הערפל: מה זה בכלל הוסטינג?

בשלב הראשון תעשו לכם סדר בראש. זה הזמן ללמוד כמה מושגים בסיסיים ולהבין מה הם השירותים שמספקת חברת שרתים ולמי הם מיועדים?
ובכן, לכל מחשב אישי יש שרת משלו המכונה גם "SERVER”. לשרת תפקידים ותפקודים רבים. כאשר מדובר בעסק יש הרבה מאד מחשבים אישיים, הרבה מאד מידע וצורך בהרבה מאד תוכנות, אפליקציות ורשתות תקשורת. השרת שיש לכם במחשב האישי לא יכול לעמוד בעומס של תפעול כמה מחשבים, ולכן נדרש שרת שיספק תמיכה לכל שרותי המחשוב. צורך נוסף הוא שרת שישמש מקום אחסון לאתר אינטרנט אחד או יותר, ויאפשר להם לפעול כשורה וללא תקלות. 
שרת המאחסן אתר אינטרנט מכונה שרת אינטרנט, ושרת המספק שרותי מחשב הוא מחשב המריץ תוכנות שרת ובעל מאפייני חומרה ותוכנה ייחודיים. שרת הוא מחשב שונה ממחשב שולחני אישי הן במראה והן ביכולות, בתפקודים ובמכשור. הדרישות ממנו מן הסתם גבוהות יותר משום ששעה שמחשב שולחני מספק כל שצריך רק למחשב אחד, השרת מחובר לכמה וכמה מחשבים או אתרי אינטרנט ומספק להם שירותים. שרת הוא, למעשה, מחשב מאד גדול, כמעט בגודל של מקרר מיני, והוא בעל יכולת להפעיל מספר רב של תוכנות ותהליכי מחשב במקביל, ולשרת בבת אחת מספר משתמשי קצה. הכוונה לאנשים שיושבים במיקום מרוחק מהשרת, אך המחשב האישי שלהם מחובר לשרת באמצעות רשת מחשבים, ויכול לעשות כל שימוש בשרת - בתוכנות, באפליקציות, בפלטפורמות, במאגרי הנתונים, באפליקציות ובכלל המידע המצוי בו.
חברת שרתים מציעה שירותים שייתנו מענה הן של תמיכה, אספקה ותחזוקה של שרותי המחשב השונים והן אירוח של אתר האינטרנט של העסק - הוסטינג. כל חברה בהתאם למאפייניה - גודל, סגנון, התנהלות, צרכים וכן הלאה צריכה שירותים מסוימים ומגוונים מחברת השרתים. בעוד שאת שירותי המחשב יכול העסק לספק לעצמו בעצמו על ידי הקמת מערך מחשוב,  את אחסון אתר האינטרנט לא ניתן לעשות לבד. כל אתר אינטרנט מתאכסן בשרת אינטרנט, ומקושר באמצעים מגוונים לשדרת אינטרנט מסוימת. לרוב המוחץ של הארגונים ובתי העסק אין גישה, רצון או יכולת לרכוש, להחזיק ולתפעל שרת אינטרנט.
כאן נכנסות לתמונה חברות שרתים שחלקן מתמקדות בשירותי אירוח לאתרי אינטרנט בלבד, ואחרות גם מספקות שירותי מחשוב. חברות אלה, למעשה, מתמחות בהפיכתם של שרתים נחוצים לזמינים עבור הלקוחות שלהן. לחברות שרתים יש ציוד ומשאבים מגוונים המאפשרים לאחסן ולתחזק את האתר שלך ו/או מידע שלך ולספק לך כל מה שנחוץ לך משרת, בעוד שכל נושא הטיפול והתחזוקה של השרת נמצא אצלם.
בין אם חברת השרתים תספק לך שירותי הוסטינג לאתר האינטרנט בלבד (אחסון אתרים), ובין אם היא תספק לך שרותי מחשוב מגוונים אחרים - אתה, כבעל עסק, צריך לפעול בצורה מושכלת, להבין במה מדובר, מה מציעה חברת השרתים ומה בדיוק אתה צריך ממנה. זהו השלב הבא בדרכך לאתר חברת שרתים המבטיחה שרותי הוסטינג אידיאליים עבורך.

שלב שני - שירותי הוסטינג מותאמים לצרכיך:

הוסטינג אידיאלי הוא פועל יוצא של אספקת הצרכים. חברת שרתים טובה יכולה לספק לכל ארגון מעטפת שירותים אידיאלית. הסוד טמון בהתאמה - כל עסק לפי הצרכים שלו. על כן אתה כבעל עסק צריך לדעת מה בדיוק אתה צריך ומה נחוץ לך. יש ארגונים שיכולים להסתפק בשרת VPS שהוא שרת ענן. שרת וירטואלי פרטי שאיננו שרת פיסי אלא מצוי ברשת האינטרנט ונסמך על שרת פיסי באופן ממוקד וזעיר. יש ארגונים שזקוקים לשרתים ייעודיים, אחרים הזקוקים לשרתים משותפים ואחרים שיכולים להסתפק רק בהשכרת שרתים לפרקים. לכל שירות יתרונות משלו ורק ייעוץ מפורט ואישי יוכל לסייע לכם לתפור שירות המתאים למידות העסק.
שרתים מגוונים מציעים שירותים מגוונים ורק אתה תוכל לדעת מה מהשירותים נחוץ לך. בין השירותים שתקבל מחברת שרתים נכללים שירותי אחסון אתר; שירותי שרת הדפסה; שרת יישומים; שרת דואר אלקטרוני; שרת פקס; שרת DNS; שרת בסיסי נתונים; שרת יישומים; שרת HTTP (שרת אינטרנט) ועוד. לכל שרת פונקציות משלו - חלקם מאפשרים דברים טריוויאליים כגון הדפסה במקום מרוכז מכמה מחשבים, או שליחת פקס באופן מותאם, אך חלקם גם חיוניים מאד ומבצעים פעולות מורכבות שעלולות להיות קריטיות עבור העסק שלך. כך, למשל, יש שרתים המאפשרים שיתוף קבצים בין משתמשים שונים, אחרים משפרים את מהירות התעבורה ועוד-ועוד.
בכל חברת שרתים מכובדת יש כמה שרתים על כמה מחשבי שרת. המורכבות של השרת והעומס שהוא מטיל על המחשב ישפיעו על אפיונו - אם הוא שרת רציני וכבד הוא יכול להשתרע על כמה מחשבי שרת או להיות שרת גדול אחד שנראה כמעין מיני מקרר שחור והוא שרת ייעודי. אם הוא שרת קטן הוא יכול במקביל לשרתים נוספים להיות על מחשב אחד. הוא יכול גם להיות שרת וירטואלי, המכונה גם VPS, שרת ענן או שרת וירטואלי. הכוונה לשרת שאיננו פיסי ואיננו כולל חומרה אלא שרת שנמצא ברשת האינטרנט.
לשרתים יש מערכת הפעלה מסוימת שבעזרתה הם מתפקדים. תוכנת הפעלה ותיקה, מובילה ומוכרת היא לינוקס. שרתי לינוקס נחשבים יעילים וחזקים ולכן הם גם מאד מבוקשים. לצדם יש שרתי אחסון עם מערכות הפעלה אחרות, ביניהן, "יוניקס”, “NT SERVER" ו"Windows" כמובן. 
שרתים שיסייעו לכם לקבל שרותי מחשב או כאלה שיאחסנו את אתר האינטרנט שלכם מתהדרים, לרוב, בפונקציות שהופכות אותם למחשבים חזקים, זמינים, כאלה שיכולים לעמוד בעומס וממלאים דרישות גבוהות במיוחד. שרתים אלה יכללו, לרוב, יותר משני ספקי כוח, יותר משני כרטיסי רשת, המון מעבדים, המון חריצי זיכרון, המון הארד דיסקס, המון מאווררים, תוכנות Client רבות, אפליקציות כבדות מאד וריכוזיות, תוכנות של אחסון קבצים, תוכנות מאגרי נתונים, Terminal ועוד-ועוד.

שלב שלישי - לעשות סקר שוק

 
יש לא מעט המציעות מגוון רחב של שירותים. קשה מאד להחליט באיזו חברה לבחור, במיוחד כשכל אחת מהן מבטיחה הרים וגבעות. ברור שמה שינחה אותך בעת הבחירה אלה הן ארבע מטרות מרכזיות- זמינות, שרידות, יעילות וגיבוי פלוס אבטחת מידע. אתה רוצה שהשרתים יהיו תמיד זמינים ולא תהיינה הפסקות עבודה רבות; אתה רוצה שהם ישרדו לאורך זמן ושהחברה לא תפשוט את הרגל; אתה רוצה שהשירותים יהיו איכותיים ויעילים ושיהיה מענה לכל הצרכים של העסק, וחשוב מאד גם שיהיה גיבוי - כל מה שיאוחסן בשרתים חייב להיות בטוח הן מפני חשיפת המידע לגורמים לא מורשים והן מפני אבדן של מידע.
אז איך תדע מי מהחברות עומדת בסטנדרטים שלך ותגשים את המטרות הללו? באמצעות סקר שוק ובחינה מושכלת של הדברים:
1. ניסיון, ותק ומוניטין: בחרו חברת שרתים ותיקה. ודאו כי החברה המכובדת איננה נער מתבגר חובב מחשבים שמתחזק שרת בבית של הוריו, אלא חברה עם משרדים, לקוחות, ציוד ומומחים שונים. חברת שרתים בעלת ניסיון,  ותק ומוניטין המתמחה באירוח שרתים, אחסון שרתים, הוסטינג, תחזוקת שרתים, ניהול שרתים והשכרת שרתים היא האופציה היחידה שלך, אל תתפשר על פחות.
 
2. איכות והיקף השירותים המוצעים: ודאו כי לחברת השרתים חוות שרתים איכותית העומדת בסטנדרטים בינלאומיים. הציוד, המאפיינים והכישורים הטכניים של החווה ושל העובדים בה חייבים להיות לא פחות ממושלמים כדי להבטיח מניעה של תקלות שיפגעו בפרנסה שלכם. הסכנות רבות ומגוונות- השבתת האתר, איטיות בגלישה, מניעת גישה לאתר, קריסה של האתר, זליגת מידע, קושי בתפעול ועוד. הדרך למנוע את כל אלה היא באחריות חברת השרתים שמחויבת לתחזק חווה שבה השרתים מונחים על "רצפה צפה"- אותו משטח מוגבה, שתחתיו עוברים הכבלים המסודרים בעזרת מסדים, מסילות וזרועות. חלל זה חייב כמובן להיות ממוזג. ואפרופו מזגן, חשוב שתדעו ותוודאו כי נותני השירות יודעים גם הם - הטמפרטורה בחווה חייבת להיות קבועה. עוד חשוב כי תוודאו שנעשה שימוש בסיבים אופטיים כדי לתמוך בתקשורת בין השרתים וכי יש מפסק פחת שישמור על זמינות השרתים בכל מצב; שיש מערכות ניטור הבודקות תקינות כל הזמן; שיש תמיכה טכנית ומענה אנושי בכל שעות היממה וכמובן שיש מערכות אבטחת מידע מיטביות ומערכות גיבוי מצוינות.
 
3. התאמת תפקודי החברה לצורכי העסק שלך: חברת השרתים שעמה תתקשר כבעל עסק היא רק כזו שחוות השרתים שלה כוללת מה שאתה מחפש. אם העסק שלך הוא אתר אינטרנט עליך לבחון את שרת האינטרנט של החברה. שרת אינטרנט מכונה שרת HTTP והוא צריך להיות מסוגל לבצע כל מה שנחוץ לאתר שלך, מעבר להיותו זמין כל הזמן. מי שעושה הוסטינג לאתר שלך יכלול במסגרת שרותי אירוח האתר אפשרות לשלוח ללקוח קבצים השמורים על מחשב השרת; יוכל לספק שירותי דוא"ל תחת שם הדומיין; יציע אפליקציות דאטה בייס; יאפשר להריץ יישומים על השרת בתגובה לבקשות המתקבלות; יבצע ניהול של הדומיין; ישמור וימחק נתונים שצורפו לבקשה פלונית; ישלח ללקוח תכנים המיוצרים באופן דינמי; יתמקד בתחזוקת שרתים, בטיפוח ובטיפול בסביבת השרת ומערכות ההפעלה; ישקיע ויתחזק תשתית תקשורת יעילה ואמצעי אבטחה מיטביים; ינהל גיבויים עבור הלקוחות; יוכל לאפשר מסחר אלקטרוני (הצפנת LLS); יציע לשימוש כלים סטטיסטיים לניתוח התנועה באתר; יספק מערכות ניהול תוכן מתקדמות וידידותיות ויספק גם במידת הצורך פאנל אדמינסטרטיבי לניהול הרשאות ועוד.
 
4. אחסון שיתופי או שרת פרטי ייעודי: בשלב זה המחשבה שלכם תנדוד ותתמקד בסוגי שרתים. אחד הפרמטרים העיקריים המבדיל בין סוגי השרתים הוא זה המתייחס לאופן האחסון - שיתופי מול פרטי ייעודי. רוב אתרי האינטרנט הקטנים והבינוניים יכולים להתאכסן בסביבה שיתופית. הכוונה היא לסביבה בה שרת אינטרנט אחד בלבד פלוס שרת אחסון מכיל מספר רב של אתרים ודומיינים. בפועל מדובר בשרת גדול וחזק אשר מקצה שטח מהדיסק שלו לכל אתר ולפי דרישה יכול גם לספק שרותי מחשב. אם הפעילות של האתר שלך היא סטטית יחסית והוא איננו מאד עמוס ודינמי שרת משותף הוא אידיאלי. מדוע? פשוט כי זה הרבה יותר זול. אתה והשותפים האקראיים שלך לשרת נושאים בהוצאות, נהנים מניהול משותף וכל מה שמתנהל די פשוט, מידי וזול. אתרים מתקדמים, גדולים, דינמיים המושכים תנועה רבה מאד, או כאלה המתעתדים להפוך לאתרים "רציניים" שכאלה לא יוכלו להסתפק בשרת משותף וייאלצו לשלם עבור שירותי שרת יעודי. כל חברת שרתים רצינית מציעה לשימוש שרתים פרטיים. שרת ייעודי פרטי מאפשר נפח פעילות נרחב, משאבי מחשב בלתי מוגבלים כמעט, גמישות רבה, נפח דיסק רציני, תעבורת נתונים אופטימאלית, אפשרויות שדרוג רציניות ועוד. עצם העובדה שהאתר שלך לא יכול להיות מושפע מהפעילות באתרים של השותפים שלך לשרת, והשרת כל כולו משרת אותך בלבד מהווה יתרון עצום. אם האתר שלך גם מלא באפליקציות מורכבות ומתקדמות, תנועה רבה ומערכות מתוחכמות, ייתכן שתזדקק לא רק לשרת ייעודי אחד אלא למספר שרתים פרטיים שיסורו למרותך. Hosting של אתרים מתקדמים מומלץ תמיד שייעשה בשרת ייעודי שיאפשר גמישות רבה לבעלי האתר בעת השימוש בשרת לצורכיהם.
 
5. שרת וירטואלי או לא: התלבטות נוספת שתציף אתכם בעת בחירת שרת, שירותי הוסטינג וחברת שרתים קשורה אף היא לעניין של סוגי שרתים. הפעם השאלה שתצוף היא האם להעדיף (Virtual Private Servers  -VPS) שרת וירטואלי על פני שרת פיסי? שרת וירטואלי מתוחזק על ידי חברת שרתים והוא כולו באינטרנט. יתרונו הברור היא בחיסכון כלכלי הנובע מחיסכון בציוד חומרה ובצוות מומחים, וגם העובדה שהוא מתפקד כמעט כשרת ייעודי פרטי. חסרונו נעוץ בעיקר בתלות שלו ברשת האינטרנט. בעלי אתרים קטנים, בינוניים וגדולים במידה יכולים ליהנות מהשרת הווירטואלי שישרת אותם לכל הצרכים, ביניהם, התקנת תוכנות, התקנת אפליקציות, קבצי מולטימדיה, מסדי נתונים וכדומה; וכל זאת בסביבת עבודה גמישה, בטוחה, מנוטרת ומגובה. אם תבחרו שרת וירטואלי – שרת VPS, הידוע גם בשמו שרת ענן, היו מודעים לשלל החסרונות והיתרונות והיערכו מראש למצבים "בעייתיים". אתרים גדולים במיוחד- שרת VPS ככל הנראה לא מתאים לכם. 
 
6. השרתים בארץ או בחו"ל? במקרה הזה, טוב שרת קרוב משרת רחוק, ומומלץ להעדיף שרתים הממוקמים בישראל.
 
7. רוחב פס ונפח תקשורת: ודאו כי רוחב הפס גדול מספיק וכי נפח התקשורת הניתן לכל שירות הוא נרחב ומספק.
 
8. תמיכה 24/7: ודאו כי יש תמיכה שוטפת ומקיפה כל הזמן וכי יש מענה בכל עניין.
 
9. טכנולוגיית השרת: אם מדובר בשרת אינטרנט בררו איזה שרת עדיף לכם. ניתן באופן גס לומר כי פלטפורמות לאחסון אתרי אינטרנט ושרתי אינטרנט מובחנים על פי מערכת ההפעלה שלהם, כאשר יש שני סוגי שרתים מרכזיים- שרתי לינוקס ושרתי חלונות (WINDOWS). לכל מערכת הפעלה יתרונות וחסרונות משלה. בניית אתר בעזרת לינוקס דורשת ידע טכני גבוה ביותר אבל התוצאה מצוינת מבחינת אבטחה ואיכות. שתי אלה מעט נפגעות כשמשתמשים ב-WINDOWS לשם בניית האתר, אולם סביבת העבודה הרבה יותר ידידותית וזורמת לבונה האתר ודורשת פחות ידע ומומחיות.

לסיכום, בעת בחירת חברת שרתים והכרעה בין סוגי שרתים שונים:

עליך להתנהל באטיות ובסבלנות ולבצע בחירה מוקפדת ומושכלת. אם תפעל בשלבים תוכל לצמצם עלויות מחד גיסא, וליהנות משירות מיטבי מאידך גיסא. לשם כך עשה שיעורי בית -  הכר את עולם המושגים הקשור לשרת, ערוך סקר שוק, הבן את צורכי העסק שלך ורק אז תשכור את שירותיה של חברת שרתים ותיקה ובעלת ניסיון ומוניטין. ורגע לפני סיום המלצה אחרונה: אם יש באפשרותכם לעשות כן- העדיפו לשכור שירותי חברת שרתים מראש לתקופה מוגבלת, לתקופת ניסיון בלבד שבמהלכה תבחנו את כל שצריך לבחון ותוכלו להחליט האם פניכם לעבודה משותפת או שעליכם להמשיך בחיפוש. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist