כתבות בנושא גני ילדים, משפחתון, מעונות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

רישום לגני ילדים בהתאם לאזורי רישום

המעבר ממעון או משפחתון לגן עירייה או לגן מועצה מבטיח להורים חיסכון ניכר בעלויות החודשיות, אך יחד עם זאת גם מצמצם את חופש הבחירה. שיבוץ הילדים בגנים השונים מתבצע תוך התחשבות בהעדפות ההורים, אך זכות ההחלטה הסופית שמורה לרשות המקומית. מהם השיקולים המשפיעים על השיבוץ, ואיך אפשר לערער על ההחלטה? בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
על החשיבות שבאזור הרישום | אפשרות שיבוץ מחדש לגן | איך מחליפים גן עירייה? | ההחלטה בגין המעבר

בשעה טובה, הגיע הרגע המיוחל, וילדכם הופך לבוגר ועובר לגן עירייה או מועצה. אם אתם רשומים במאגר של הרשות המקומית שלכם, סביר שקיבלתם ממנה כבר את עלון ההסברים, ובתוכו רשימת גני הילדים הנכללים בתוך אזור הרישום שלכם. בעלון, בוודאי כבר הובהר לכם שהשיבוץ במסגרת גני ילדים בתוך אזור הרישום עצמו אינו נתון לבחירתם. הרשות המקומית הרלוונטית תעשה זאת, על פי נתונים הנוגעים למספר הגנים בתחומה ולמיקומם, לטווחי הגילאים ולקבוצות הזכאות. נכון, סימנתם עדיפויות לזרם החינוכי הרצוי, למסגרת המועדפת ולמיקומו של הגן, אך הובהר לכם כי הרשות המקומית אינה מתחייבת כלל וכלל לקבל אותן.
 
מדיניות זו, למרות שמעלה לעתים סימני שאלה בקרב לא מעט הורים, נחשבת להגיונית ביותר כשמתבוננים על מה שעומד מאחוריה. אז מדוע נעשית החלוקה הזו לאזורי רישום  שהוחלט עליה עוד בתקנות חינוך חובה וחינוך ממלכתי משנת 1959? מתי כן ניתן לצאת מתוך אזור הרישום? ואיך ניתן להחליף גן ילדים?

על החשיבות שבאזור הרישום

הנקודה הראשונה שחשוב להבהיר היא שבמצב הדברים הרגיל, נועדו אזורי הרישום להקל על הילדים, על ההורים ועל הרשויות המקומיות כאחד. מבחינת הרשויות המקומיות, התהליך נועד להבטיח חלוקה שווה, פחות או יותר, בין גני הילדים בתחום השיפוט שלהן, מה שיאפשר להם להתנהל באופן ראוי. על כל פנים, כדי למנוע אי הבנות, יש לעדכן את הרשות המקומית במהרה על כל שינוי בכתובת המגורים של ההורים, בעקבות רכישת דירה או בגין שינוי כתובת מגורים בשכירות.
 
היות ואזור הרישום של הגן הוא בדרך כלל גם אזור הרישום לבית הספר היסודי, מדובר ביתרון חשוב ומשמעותי עבור הילדים. השילוב עם קבוצת ילדים מאותו אזור מגורים שתלווה אותם גם בעת המעבר לבית הספר היסודי, יסייע להפיג מעט את החששות ואת חוסר הביטחון סביב המעבר מחממת הגן למסגרת הנוקשה יותר של בית הספר.
 
ומה בנוגע להורים? ובכן, בעוד שיש כאלה שמקבלים את חוסר השליטה המסוים שלהם בחיי ילדיהם, וסבורים שגם כך אין הבדל מהותי בין גני הילדים, יש גם אחרים המרגישים מאוכזבים מהשיבוץ, ובוחרים לבדוק אפשרויות רישום לגני ילדים אחרים, אפילו מחוץ לאזור הרישום שלהם.

אפשרות שיבוץ מחדש לגן

החלוקה של גני הילדים בישראל לאזורי רישום נחשבת ליעילה באופן יחסי, כך שבכל עיר או רשות מקומית יימצאו לא מעט גני ילדים. על פי התקנות הסטנדרטיות, אסור שהמרחק שבין בית הספר או גן הילדים לבין בית המגורים של התלמיד יעלה על שני קילומטרים (שלושה קילומטרים בבתי הספר היסודיים), אלא שמרחקים אלה עתידים להשתנות בהתאם למגבלות ולתנאים ברשות המקומית האמורה. ביישובים שבהם אין מספיק גני ילדים בטווח שהוגדר, הוא יכול להיות מורחב, כאשר באחריותה של הרשות המקומית לדאוג לילדים אשר גרים במרוחק להסעה לגן הילדים וממנו. מצד שני, כאשר מדובר ביישוב שבו דרכי הגישה משובשות, עשוי אזור הרישום להיות דווקא קטן יותר.
 
חשוב להדגיש, עם זאת, שבמקרים מסוימים ההורים מעוניינים להעביר את ילדם לגן ילדים הנמצא מחוץ לאזור הרישום, כשהסיבות לכך יכולות להיות חינוכיות, כלכליות, אישיות או אפילו בריאותיות. במצב הזה, יש להגיש בקשת העברה לרשות המקומית הרלוונטית לאחר הרישום בפועל, כאשר המקרה יובא לוועדת העברות מטעמה של אותה רשות. התשובה תועבר בכתב לבית המשפחה, ויש להביא בחשבון שאין זה מובן כלל וכלל שתהיה חיובית.

איך מחליפים גן עירייה?

הורים המעוניינים להחליף את גן הילדים שאליו שובצו ילדיהם, צריכים להתנהל מול הרשות המקומית הרלוונטית, וזאת בהתאם לסעיף 2 לתקנות החינוך הממלכתי. את הבקשה זכאים להגיש הורים שילדם נמצא בגיל החובה (גיל חמש ומעלה), או כאלה שילדם קטן יותר, אך מתגורר באחד היישובים הנכללים בצו לימודי חובה. 
 
את הבקשה יש להגיש במועדי ההעברה שנקבעו: החל מיום א' הראשון שבחודש אדר (או אדר ב' בשנה מעוברת) בשנה הקודמת לתחילת הלימודים, ולמשך עשרים יום בלבד. במצבים מסוימים, דוגמת קשיים חינוכיים של הילד, העתקת מקום מגורים בשטח הרשות המקומית או בעיה בריאותית, ניתן להגיש את הבקשה גם לכל אורך השנה.
 
מבחינה מנהלית, הטופס המדובר הוא טופס הבקשה להעברה ממוסד חינוכי, אותו יש להגיש בשני עותקים: הראשון בחתימת ההורים, והשני בחתימת גורם מטעמה של הרשות המקומית. זהו טופס פשוט במיוחד הכולל בתוכו לא הרבה יותר מאשר פרטי ההורים והילדים, הכיתה הרלוונטית, גן הילדים שממנו רוצים לעבור, גן הילדים שאליו רוצים לעבור (כולל כתובות), וכמובן - הסיבה הספציפית להגשת הבקשה. 

ההחלטה בגין המעבר

את ההחלטה האם לאשר את המעבר, תעביר הרשות המקומית בכתב להורים תוך פרק הזמן הבא:
העברות מידיות - תוך שבועיים מיום הגשת הבקשה.
בקשות העברה שהוגשו בין ה-1.4 ל-15.7 - עד הראשון לאוגוסט.
בקשות העברה שהוגשו לאחר ה-15.7 - עד לעשירי בספטמבר.
כאשר הרשות המקומית תסרב לבקשה, צריכה היא לפרט בכתב על הסיבות הספציפיות שעומדות מאחורי ההחלטה. על כל פנים, הגשת ערעור אפשרית בהחלט, ונדרש לעשות זאת בכתב, למנהל המחוז, תוך שבוע מרגע קבלת הודעת הדחייה. כאשר מעוניינים לערער גם על ההחלטה הזו, יש לעשות זאת אל מול המנהל הכללי של משרד החינוך, גם כן תוך פרק זמן של שבוע מהדחייה השנייה. החלטה זו, יש לציין, היא כבר סופית.

למחירי גני ילדים, משפחתון ומעונות יום וקבלת מידע על עלויות גן ילדים פרטי וגן ציבורי, כנסו למחירון גני ילדים של אתר zap דפי זהב.
 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist